«Πληγή» η ακράτεια

❱❱ Αποκαλυπτικά στοιχεία για την πάθηση που βασανίζει τις μισές γυναίκες άνω των 50 ετώνΜία στις δύο γυναίκες άνω των 50 ετών αντιμετωπίζει κάποιας μορφής ακράτεια. Ωστόσο παραμένουν αβοήθητες, είτε επειδή θεωρούν πως είναι φυσιολογικό (;) σύμπτωμα της ηλικίας είτε επειδή ντρέπονται να μιλήσουν γι’ αυτό στον γιατρό τους! 

Τα παραπάνω αποκαλυπτικά στοιχεία προέκυψαν από την Εθνική Δημοσκόπηση για την Υγιή Γήρανση που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Πολιτικής Υγείας και Καινοτομίας του University of Michigan – δημοσκόπηση που στόχο έχει να εντοπίσει τα κυριότερα προβλήματα υγείας που απασχολούν τα άτομα μετά την ηλικία των 50 ετών.

Μία στις τρεις γυναίκες ανέφεραν ότι είχαν ένα επεισόδιο ακράτειας σχεδόν καθημερινά, με το 79% να αναφέρουν ακράτεια όταν βήχουν ή φτερνίζονται (ακράτεια από προσπάθεια) και τις υπόλοιπες να αποδίδουν την ακράτεια στο γεγονός ότι δεν βρήκαν εγκαίρως τουαλέτα, στο γέλιο ή στην άσκηση.

Ακριβώς όμως επειδή διστάζουν να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια, οι περισσότερες γυναίκες καταφεύγουν σε ημίμετρα: προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα με σερβιέτες (60%), με μείωση των υγρών που καταναλώνουν (16%) ή ρούχα ικανά να κρύβουν τα ατυχήματα (15%).
Μόνο το 38% των γυναικών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ακράτειας κάνουν ασκήσεις Kegel σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν τους μυς του πυελικού εδάφους τους και να μειώσουν τα συμπτώματα.

«Γραμμή άμυνας»

Οι συγκεκριμένες ασκήσεις θεωρούνται η πρώτη γραμμή άμυνας απέναντι στα συμπτώματα ακράτειας στις γυναίκες – είναι το πρώτο που συστήνει ένας γιατρός προτού συνταγογραφήσει φάρμακα.

Η ακράτεια μειώνει σημαντικά την ποιότητα ζωής των πασχόντων. Αν και μιλάμε για μια κατάσταση που μπορεί σε μεγάλο βαθμό να θεραπευθεί, πολλές γυναίκες περιορίζουν εξαιτίας της ακράτειας τις καθημερινές δραστηριότητές τους και δεν απολαμβάνουν πλήρως τη ζωή τους.

«Το τελευταίο που θέλουμε για τις ηλικιωμένες γυναίκες είναι να σταματήσουν να ασκούνται ή να κάνουν πράγματα που τις ευχαριστούν» τόνισε η επικεφαλής της δημοσκόπησης, καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Michigan Dr Preeti Malani. Την ίδια ώρα οι μισές από τις πάσχουσες εκφράζουν φόβους πως το πρόβλημά τους μπορεί συν τω χρόνω να χειροτερέψει.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ