Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

Ελένη Ράντου: «Με τρομάζει που γίνονται τόσα πολλά σίριαλ, είναι σαν ένας πανικός»

Η Ελένη Ράντου παραχώρησε συνέντευξη στην κάμερα της εκπομπής...

Συγκλονίζει η Ελένη Φιλίνη αποκαλύπτοντας τη σεξουαλική παρενόχληση στα 9 της χρόνια

Η Ελένη Φιλίνη μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «Πάμε...

Νατάσα Θεοδωρίδου: «Θέλουν να πιστεύουν ότι κάθισα στο χειρουργικό κρεβάτι πολλές ώρες λόγω του Ανδρεα»

Η Νατάσα Θεοδωρίδου παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Happy Day»...

Ηλιάνα Μαυρομάτη: «Έχω υπάρξει με συντρόφους που με έχουν στριμώξει ψυχολογικά και συναισθηματικά»

Σε συνέντευξη που έδωσε η Ηλιάνα Μαυρομάτη στο περιοδικό...

Σημαντικές ειδήσεις για το μέλλον της υγείας: AMLI 2018

Σημαντικές ειδήσεις για το μέλλον της υγείας προέκυψαν κατά τη διάρκεια των εργασιών του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου Ιατρικής Πρωτοπορίας και Καινοτομίας AMLI 2018

Σημαντικές ειδήσεις για το μέλλον της υγείας προέκυψαν κατά τη διάρκεια των εργασιών του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου Ιατρικής Πρωτοπορίας και Καινοτομίας AMLI 2018 (Athens Medical Leadership and Innovation Conference 2018), που διοργάνωσε ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών. Από τις 23 – 25 Νοεμβρίου, περισσότεροι από 2.500 ιατροί, φοιτητές ιατρικής, εκπρόσωποι ενώσεων ασθενών, εκπρόσωποι ασφαλιστικών εταιρειών, από την Ελλάδα, τη Ρωσία, τα Βαλκάνια, τη Β. Αφρική, τη Μέση Ανατολή, την Κύπρο και τις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες, αλλά και πλήθος κόσμου που ενδιαφέρθηκε να ενημερωθεί για τις σύγχρονες εξελίξεις στην υγεία,  είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν περισσότερες από 250 ομιλίες. Στο πολυθεματικό συνέδριο (Γενική Κλινική, Παιδιατρικό, Νοσηλευτικό, Ιατρικός Τουρισμός) συμμετείχαν περισσότεροι από 300 κορυφαίοι επιστήμονες του Ομίλου καθώς και οι ομόλογοί τους από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, υπό την ευθύνη 75μελούς επιστημονικής επιτροπής.

Παράλληλα, και στο πλαίσιο του συνεδρίου που έχει καταστεί, πλέον θεσμός, παρουσιάστηκαν θέματα που αφορούν στον Ιατρικό Τουρισμό και στη θέση της Ελλάδας στην ολοένα και πιο παγκοσμιοποιημένη αγορά υπηρεσιών υγείας. Πέραν των κρίσιμων αυτών επιστημονικών και στρατηγικών ζητημάτων που αφορούν και συνολικά το μέλλον της χώρας, στο διεθνές αυτό συνέδριο συζητήθηκε και το «Brain Gain» στο χώρο της υγείας, καθώς και τo σημαντικότατο, διαχρονικό έργο που έχει επιδείξει ο Όμιλος στο συγκεκριμένο τομέα, καθώς δίδονται οι προϋποθέσεις να επιστρέψουν κορυφαίοι ιατροί, Έλληνες επιστήμονες, στη χώρα μας, οι οποίοι εφαρμόζουν, μεταξύ άλλων, νέες, καινοτόμες, επεμβατικές τεχνικές. Επιπρόσθετα, μία ακόμη ιδιαίτερης σημασίας ενότητα του συνεδρίου αποτέλεσε το θέμα της προάσπισης των δικαιωμάτων των ασθενών, που τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί σε ζήτημα μείζονος σημασίας και υψηλής αναγκαιότητας.

foto 2

Μέσα από παράλληλες συνεδρίες σε τρείς αίθουσες, παρουσιάστηκε ό,τι πιο σύγχρονο στην υγεία, σε μία πλήρως διεπιστημονική, ασθενοκεντρική, ολοκληρωμένη προσέγγιση, ενώ προέκυψαν, μεταξύ άλλων, σημαντικές ειδήσεις για το μέλλον της υγείας και συγκεκριμένα:

  • Η μακροζωϊα είναι πλέον υπαρκτός στόχος μέσα από την κατανόηση και επιρροή κρίσιμων παραγόντων, όπως είναι το στρες, η  εκδήλωση κακοηθειών και καρδιοπαθειών και θα πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη σε όλες τις μακροοικονομικές μελέτες και το σχεδιασμό του υγειονομικού και ασφαλιστικού συστήματος.
  • Η σημασία της ασθενοκεντρικότητας μέσα από τη στενή συνεργασία  της επιστημονικής ομάδας και του οικογενειακού περιβάλλοντος, με την ενσωμάτωση του τελευταίου στη θεραπεία πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη νοσηλεία.
  • Ο καταλυτικός ρόλος των κέντρων αναφοράς στην αποτελεσματική αντιμετώπιση όλων των παθήσεων, τομείς στους οποίους ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών καινοτομεί εδώ και 35 χρόνια.
  • Η μεγάλη σημασία της διεπιστημονικής προσέγγισης, με τη δημιουργία εξειδικευμένων ομάδων θεραπόντων, ανά πάθηση.
  • Η ελάχιστα επεμβατική χειρουργική έχει κατακλύσει, πλέον, το σύνολο της σύγχρονης χειρουργικής επιστήμης με προεξάρχουσες τις ειδικότητες της Χειρουργικής, της  Ογκολογίας, της Καρδιολογίας, της Ορθοπεδικής και της Νευρολογίας. Εντυπωσιακή είναι δε η πλήρως ατραυματική / αναίμακτη χειρουργική που εφαρμόζεται στον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών, σε συγκεκριμένες παθήσεις στην ουρολογία και την καρδιολογία.
  • Η ψηφιακή εποχή είναι εδώ και σε συνδυασμό με την τεχνητή νοημοσύνη, την ψηφιακή και την τρισδιάστατη απεικόνιση, την ανάλυση μεγάλων δεδομένων και το διαδίκτυο  μετασχηματίζει δυναμικά τη μελέτη και την πρακτική της υγειονομικής περίθαλψης. Αν και απέχει ακόμη από την πραγματική, κλινική εφαρμογή είναι βέβαιο ότι στο μέλλον θα μεταλλάξει ριζικά την παροχή υπηρεσιών υγείας, κατεύθυνση προς την οποία κινείται ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, με συγκεκριμένες στρατηγικές συνεργασίες στους τομείς αυτούς.

Καίρια ήταν η παρέμβαση του Διευθύνοντα Συμβούλου του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Βασίλη Αποστολόπουλου, ο οποίος τόνισε ότι: «με δεδομένο το μετασχηματισμό του κλάδου, σε παγκόσμιο επίπεδο, οι πάροχοι υπηρεσιών υγείας έχουν την υποχρέωση να αντιλαμβάνονται πρώτοι τις σύγχρονες εξελίξεις και να επενδύουν στο μέλλον της υγείας».

foto 3

Μετά το πέρας του συνεδρίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Βασίλης Αποστολόπουλος, δήλωσε: «Αιχμή του δόρατος της στρατηγικής του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών είναι η διοργάνωση κορυφαίων επιστημονικών συνεδρίων, παγκοσμίου επιπέδου. Το 2ο Διεθνές Συνέδριο Ιατρικής Πρωτοπορίας και Καινοτομίας  AMLI 2018 αποτελεί, πλέον, θεσμό στα ιατρικά, και όχι μόνο, δρώμενα, εστιάζοντας στην επιστημονική αριστεία και καινοτομία, τομείς στους οποίους επενδύουμε σταθερά όλα αυτά τα χρόνια. Εδώ και 35 χρόνια, ο Όμιλός μας κατακτά κορυφές και συνεχίζει να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά, στην επιστήμη, στην κοινωνία και την οικονομία, με επίκεντρο τον άνθρωπο. Εδώ και 35 χρόνια, πρωτοπορεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αφήνοντας ανεξίτηλο το αποτύπωμά του. Η ιστορία μας, εχέγγυο, ότι θα συνεχίσουμε και για τα επόμενα 35 χρόνια να κατέχουμε τον πρωταγωνιστικό ρόλο, παραμένοντας ο Ελληνικός πόλος, ο οποίος, αφενός, θα διαφυλάξει τη θέση της χώρας μας στο διεθνή μετασχηματισμό του κλάδου και αφετέρου θα αποτελεί το διαχρονικό σύμμαχο των Ελλήνων ιατρών, των ασφαλιστικών εταιρειών και προπαντός, των Ελλήνων ασθενών».

foto 4

Περισσότερες πληροφορίες καθώς και το πλήρες πρόγραμμα του Συνεδρίου είναι διαθέσιμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.amli2018.com

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δείτε πώς είναι ο Μανώλης Δεστούνης στα 85 του – «Εγώ τα χρήματά μου τα έφαγα στο καζίνο»

Δεν έγινε ποτέ πρωταγωνιστής ο Μανώλης Δεστούνης παρόλο που...

Διονύσης Μακρής: «Για 10 χρόνια έβγαζα και 60.000 ευρώ την εβδομάδα, αλλά τα χαλούσα με φίλους σε πάρτι»

Ο Διονύσης Μακρής επέστρεψε στις αθηναϊκές πίστες μετά από...

Η Αφροδίτη Γραμμέλη αποκάλυψε ποιος είναι ο σύντροφός της – Άναυδη η Σκορδά

Η Αφροδίτη Γραμμέλη είναι ερωτευμένη και δεν το κρύβει. Η...

Ο «βασιλιάς του Instagram» Νταν Μπιλζέριαν ξαναχτύπησε

Απόβαση στη Μύκονο για τον «βασιλιά του Instagram» Νταν...

Πένθος για τον Θέμη Αδαμαντίδη – Συντετριμμένος ο τραγουδιστής

Δύσκολες ώρες περνάει ο Θέμης Αδαμαντίδης καθώς χθες βράδυ...

Δίκη Φιλιππίδη: Ξέσπασε σε κλάματα συνεργάτης του ηθοποιού – «Η Διαγούπη ζήτησε να με απολύσουν»

Η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη συνεχίζεται σήμερα Τρίτη με...

Στα δικαστήρια Χρηστίδου – Μαραντίνης για τη διατροφή των παιδιών

Το άλλοτε ευτυχισμένο ζευγάρι Σίσσυ Χρηστίδου και Θοδωρής Μαραντίνης...

Ενοχλημένη η Άντζελα Γκερέκου: «Δεν θα απαντήσω σε αυτές τις γελοιότητες»

Η Άντζελα Γκερέκου φανερά ενοχλημένη με δημοσιεύματα που την...

Σταμάτης Κόκοτας: Οι μονάκριβες φαβορίτες και η τρέλα με τα αυτοκίνητα

Πέρα από τα τραγούδια του, ο Σταμάτης Κόκοτας κατάφερε...

Στο νοσοκομείο για επέμβαση η Τζο Λαζοπούλου

Η Τζο Λαζοπούλου βρίσκεται στο νοσοκομείο καθώς υπεβλήθη σε...