Γιορτές με πένθος

❱❱ Tips για να ξεπεραστεί η απώλεια αγαπημένου προσώπου.

Η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου είναι πάντα δύσκολη. Οταν, όμως, πλησιάζουν οι γιορτές, όπως τώρα, μια εποχή που περνάμε κατεξοχήν με την οικογένειά μας, τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα.

Οι ημέρες των εορτών είναι συνδεδεμένες με χαρά, δώρα και εορταστικές εκδηλώσεις. Είναι πολύ λογικό να αισθάνεστε άσχημα, ακόμη κι αν έχει περάσει καιρός από την απώλεια.

«Το πένθος είναι μια απόλυτα φυσιολογική διαδικασία, στην οποία δεν υπάρχει ούτε χρονικό ούτε ποσοτικό όριο» εκτιμούν οι ειδικοί, οι οποίοι με κάθε ευκαιρία επισημαίνουν ότι «είναι πολύ προτιμότερο να το εκφράζουμε, παρά να το κρύβουμε κάτω από το χαλί, σε μια προσπάθεια να δείξουμε ότι είμαστε δυνατοί».

Στο εξωτερικό

Ενας καλός τρόπος διαχείρισης της απώλειας τις γιορτινές ημέρες είναι, σύμφωνα με τους ειδικούς ψυχικής υγείας, να τιμήσουμε τις παραδόσεις και τις συνήθειες του ατόμου που χάθηκε. Αν, ωστόσο, σας είναι πολύ δύσκολο να το διαχειριστείτε, μην κάνετε τίποτα που να τον/τη θυμίζει. Επιλέξτε να κάνετε κάτι τελείως διαφορετικό, όπως ένα ταξίδι στο εξωτερικό ή μια κρουαζιέρα, ή και να μείνετε στο σπίτι, παραλείποντας όμως καθετί που θυμίζει γιορτές.

Η επαφή με συγγενείς, αγαπημένους φίλους και συναδέλφους ενδεχομένως να βοηθήσει. Μην κλειστείτε στον εαυτό σας αν δεν έχετε ανθρώπους γύρω σας. Αναζητήστε μια ομάδα υποστήριξης. Εκεί θα καταλάβετε ότι υπάρχει πολύς κόσμος που πενθεί. Κάντε, επίσης, μια δωρεά ή μια προσφορά στη μνήμη του προσώπου που «έφυγε» ή προσφέρετε κάπου εθελοντικά την εργασία σας, αν έχετε ελεύθερο χρόνο. Πραγματικά, θα σας γεμίσει – άλλωστε για τους περισσότερους ανθρώπους η απώλεια γεννά ερωτήματα για το νόημα της ζωής. Και η προσφορά προς τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη μπορεί να δώσει απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα.

Σε κάθε περίπτωση, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι το πένθος είναι σαν μια μελανιά. Συν τω χρόνω θα απαλύνει, ώσπου τελικά θα σβήσει.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ