«Καμπανάκι» για τη σιλικόνη

❱❱ Τα εμφυτεύματα με τραχιά επιφάνεια για τους γλουτούς συνδέθηκαν με την εμφάνιση επιθετικού  καρκίνου του αίματοςΤα εμφυτεύματα σιλικόνης με τραχιά επιφάνεια που χρησιμοποιούνται σε επεμβάσεις αισθητικής στους γλουτούς συνδέθηκαν για πρώτη φορά με την εμφάνιση επιθετικού καρκίνου του αίματος. 

Πρόκειται για το αποκαλούμενο αναπλαστικό από μεγάλα κύτταρα λέμφωμα (ALCL), το οποίο αποτελεί έναν τύπο λεμφώματος μη-Χότζκιν, που με τη σειρά του είναι η πιο συχνή αιματολογική κακοήθεια.

Μέχρι τις ημέρες μας η ερευνητική κοινότητα είχε καταφέρει να συσχετίσει την εμφάνιση ALCL στις γυναίκες οι οποίες είχαν υποβληθεί σε αυξητική στήθους με τη χρήση εμφυτευμάτων σιλικόνης με ανάγλυφη επιφάνεια. Χειρουργοί του University of South California στις ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι εξέτασαν περιστατικό μιας γυναίκας, η οποία έναν χρόνο μετά την τοποθέτηση ανάλογων εμφυτευμάτων με τα παραπάνω στους γλουτούς εμφάνισε ALCL. Ο καρκίνος είχε επεκταθεί στους πνεύμονες όταν η γυναίκα νοσηλεύτηκε για πρώτη φορά. «Δυστυχώς η κατάστασή της χειροτέρευσε πριν μπορέσουμε να κάνουμε κάτι» γνωστοποίησαν οι γιατροί.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση ο πρόεδρος της Αμερικανικής Εταιρίας Πλαστικών Χειρουργών δρ Αλαν Ματαράσο τόνισε ότι δεν τον εκπλήσσει που τα εμφυτεύματα με ανάγλυφη επιφάνεια για τους γλουτούς συνοδεύονται από τους ίδιους κινδύνους με τα αντίστοιχα εμφυτεύματα που χρησιμοποιούνται για την αυξητική του στήθους.
«Δεν παίζει ρόλο το περιβάλλον (το στήθος), αλλά το είδος εμφυτεύματος και το χρονικό διάστημα κατά το οποίο παραμένει στο σημείο (του ανθρώπινου σώματος)» είπε, προσθέτοντας ότι όσον αφορά τα εμφυτεύματα στήθους ο κίνδυνος εμφάνισης ALCL αυξάνεται έπειτα από οκτώ χρόνια.

«Ευτυχώς στη συντριπτική πλειονότητα η αύξηση του μεγέθους των γλουτών στις ημέρες μας γίνεται είτε με τη χρήση ανθρώπινου ιστού είτε αλλάζοντας το σχήμα των γλουτών μέσω της λιποαναρρόφησης» σπεύδει να επισημάνει ο δρ Ματαράσο, προσθέτοντας ότι είναι επίσης δημοφιλής η ανόρθωση των γλουτών μέσω της τοποθέτησης λίπους που έχει αφαιρεθεί από άλλα σημεία του σώματος.

Ωστόσο, σημειώνει ότι τα εμφυτεύματα εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται κυρίως σε γυναίκες οι οποίες είναι αδύνατες, γεγονός που σημαίνει ότι δεν υπάρχει διαθέσιμο επιπλέον λίπος.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ