Το DaVinci Xi έπιασε δουλειά

❱❱ Πρώτη αποκατάσταση της κοιλιοκήλης  με το ρομποτικό σύστημα στο ΥΓΕΙΑ

Η πρώτη στην Ελλάδα πρωτοποριακή αποκατάσταση της κοιλιοκήλης με το ρομποτικό σύστημα DaVinci Xi έγινε στο νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ.

Η καινοτόμος μέθοδος αποκατάστασης της κοιλιοκήλης με διαχωρισμό του οπίσθιου εγκάρσιου κοιλιακού μυός (Transversus Abdominis Release – ΤΑR) και ταυτόχρονη τοποθέτηση πλέγματος εξωπεριτοναϊκά δίνει νέες προοπτικές στη θεραπεία ασθενών με σύνθετες μετεγχειρητικές κοιλιοκήλες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του θεραπευτηρίου ΥΓΕΙΑ, η συγκεκριμένη μέθοδος επιτρέπει τη σύγκλειση-αποκατάσταση της συνέχειας του μυϊκού κοιλιακού τοιχώματος, ακόμη και σε μεγάλα χάσματα άνω των 8-10 εκατοστων, και ταυτόχρονα την τοποθέτηση του πλέγματος εκτός της περιτοναϊκής κοιλότητας, ακριβώς πίσω από τον ορθό κοιλιακό μυ, δηλαδή σε θέση που δεν προκαλεί κινδύνους συμφύσεων με το έντερο, κινδύνους συριγγίων και επιμόλυνσης του πλέγματος.

Μεγάλη επιτυχία

Αυτή η τεχνική διενεργείται από την ομάδα της Α’ Χειρουργικής Κλινικής του ΥΓΕΙΑ υπό τη διεύθυνση του χειρουργού Περικλή Ιωσήφ Χρυσοχέρη, με την κλασική ανοιχτή μέθοδο, με μεγάλη επιτυχία στην αποκατάσταση πολύ δύσκολων και σύνθετων περιστατικών κοιλιοκήλης.

Πρόσφατα, η ίδια επέμβαση πραγματοποιήθηκε με ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους (από έξι οπές των 7 χιλιοστών) με τη χρήση της πιο προηγμένης τεχνολογίας στην ενδοσκοπική χειρουργική, του ρομποτικού συστήματος DaVinci Xi. Η επέμβαση έγινε από τον δρα Χρυσοχέρη και την ομάδα του υπό την εποπτεία του διεθνώς πρωτοπόρου χειρουργού dr Conrad Ballecer, ο οποίος θεωρείται αυθεντία παγκοσμίως σε αυτόν τον τομέα και έχει εκπαιδεύσει τον δρα Χρυσοχέρη. Ο ασθενής πήρε εξιτήριο για το σπίτι του την πρώτη μετεγχειρητική μέρα σε άριστη κατάσταση.

«Η επέμβαση αυτή διενεργείται εκτενώς στις ΗΠΑ, καθώς έχει ήδη φανεί στις κλινικές μελέτες ότι υπερτερεί των άλλων μεθόδων αποκατάστασης κοιλιοκήλης. Επιπλέον, η ρομποτική εκδοχή της μειώνει δραματικά τη νοσηλεία και τον μετεγχειρητικό πόνο του ασθενούς» τονίζει ο διευθυντής της Α’ Χειρουργικής Κλινικής του ΥΓΕΙΑ Περικλής Χρυσοχέρης και συμπληρώνει: «Στην Ευρώπη πραγματοποιείται σε ελάχιστα εξειδικευμένα κέντρα και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που ξεκινήσαμε αυτή τη μέθοδο στο ΥΓΕΙΑ».

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ