Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Χάρης Βεραμόν: Το θρίλερ 348 σελίδων με άλυτες αστυνομικές υποθέσεις

Ιδιωτικός ερευνητής, δημιουργός true crime σειράς ντοκιμαντέρ στο YouTube...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Η κόρη της Κιμ Καρντάσιαν και του Γουέστ κερδίζει 28.000 ευρώ για...

Η 10χρονη Νορθ Γουέστ, που στο πλευρό του διάσημου...

«Akis’ Food Tour»: Κόνιτσα, Ζαγοροχώρια, Μαστοροχώρια

Το γαστρονομικό οδοιπορικό του Άκη Πετρετζίκη συνεχίζεται με ένα...

Μασελάκι για το τρίξιμο

❱❱ Νάρθηκας προφυλάσσει τα δόντια και περιορίζει τους πονοκεφάλουςΟλοένα περισσότεροι άνθρωποι τρίζουν ή σφίγγουν τα δόντια τους στον ύπνο τους εξαιτίας των αυξημένων υποχρεώσεων και του άγχους. Αυτή η κακή συνήθεια, όμως, δεν προκαλεί μόνο φθορές στα δόντια αλλά και ισχυρούς πονοκεφάλους, εξαιτίας της πίεσης στις γνάθους. 

Την κατάσταση σώζει ένα μασελάκι που, εκτός από τα δόντια, προστατεύει και από τον πόνο! «Το σφίξιμο και το τρίξιμο των δοντιών είναι αποτέλεσμα κυρίως άγχους και παρατηρείται εντονότερα στους εσωστρεφείς ανθρώπους. Μπορεί να γίνεται κατά τη διάρκεια της ημέρας, που μπορούμε να το ελέγξουμε, αλλά τις περισσότερες φορές γίνεται κατά τη διάρκεια του ύπνου και δεν είναι αντιληπτό» επισημαίνει η Δέσποινα Κωστομοίρη, χειρουργός οδοντίατρος, ειδικευμένη στην Αισθητική Οδοντιατρική.

«Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αρχικά ρωγμές και στη συνέχεια κατάγματα και σπασίματα των δοντιών. Σταδιακά μικραίνει το μέγεθος των δοντιών, διαταράσσεται η σχέση της άνω με την κάτω γνάθο, με αποτέλεσμα όχι μόνον να απαιτείται θεραπευτική αποκατάσταση των δοντιών, αλλά να προκύπτει και πρόβλημα αισθητικής παραμόρφωσης του χαμόγελου και του προφίλ του προσώπου (σχέση μύτης με πιγούνι)» επισημαίνει η ειδικός.

Ο οδοντίατρος πρέπει να είναι σε θέση να διαγνώσει το πρόβλημα, ιδιαίτερα στην αρχική φάση του, έτσι ώστε να αποτρέψει την επερχόμενη σταδιακή καταστροφή των δοντιών κάνοντας έναν νάρθηκα (μασελάκι) στον ασθενή του. Αυτό γίνεται σε ένα ραντεβού με αποτύπωμα των δοντιών και είναι χαμηλού κόστους.

«Στις περιπτώσεις που έχει δημιουργηθεί απώλεια οδοντικής ουσίας αποκαθιστούμε τα δόντια σε ραντεβού με όψεις ρητίνης. Το θεραπευτικό και το αισθητικό αποτέλεσμα που αποδίδεται στον ασθενή είναι άριστο. Επειδή δεν παρεμβάλλεται οδοντοτεχνικό εργαστήριο είναι χαμηλού κόστους. Και σε αυτή την περίπτωση δίνεται νάρθηκας (μασελάκι) για προστασία του αποτελέσματος» επισημαίνει η κυρία Κωστομοίρη.

«Σε απώλειες του μεγέθους των δοντιών περισσότερο από τα 2/3 μπορεί να υπάρξουν αποκαταστάσεις με ολοκεραμικά ή μεταλλοπορσελάνες και απονευρώσεις, και βέβαια είναι αρκετά υψηλότερου κόστους λόγω παρεμβολής εργαστηρίου. Σε όλες, όμως, τις περιπτώσεις η προστασία πρέπει να εξασφαλίζεται με τη χρήση νάρθηκα» καταλήγει η κυρία Κωστομοίρη.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...