«Ασπίδα» οι ξηροί καρποί

❱❱ Η κατανάλωση ξηρών καρπών τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα συνδέεται με κατά 17% μείωση του κινδύνου πρόωρου θανάτου από έμφραγμα …

… εγκεφαλικό ή άλλη καρδιαγγειακή αιτία. Ερευνητές ανέλυσαν στοιχεία για 5.432 τυχαία επιλεγμένους ανθρώπους άνω των 32 ετών.

Κατά τη διάρκεια 12 ετών υπήρξαν 751 καρδιαγγειακά περιστατικά και 179 θάνατοι καρδιαγγειακής αιτιολογίας.

Διαπιστώθηκε ότι όσοι έτρωγαν περισσότερους ξηρούς καρπούς, που είναι καλή πηγή μη κορεσμένων λιπαρών, είχαν μικρότερο καρδιαγγειακό κίνδυνο.

Όπως τονίζεται, οι ξηροί καρποί πρέπει να είναι ωμοί και φρέσκοι.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ