Διπλό σοκ για την νέα ασθένεια του παχέος εντέρου

❱❱ Νέα ασθένεια του παχέος εντέρου προκαλεί υπέρταση και κατάθλιψη

Μια νέα ασθένεια ανακάλυψαν ερευνητές στις ΗΠΑ, η οποία πλήττει σημαντικό ποσοστό ανθρώπων και δεν μπορεί να γιατρευτεί με τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται έως σήμερα.

Σύμφωνα με ερευνητές του University of Florida College of Medicine, οι ασθενείς εμφανίζουν ταυτόχρονα υπέρταση και κατάθλιψη και η αιτία που προκαλεί την ασθένεια κρύβεται στα βακτήρια του παχέος εντέρου.

Όπως εξηγούν οι ερευνητές, το 20% των ασθενών με υψηλή αρτηριακή πίεση δεν ανταποκρίνεται στα υπάρχοντα φάρμακα, ενώ εμφανίζει και συμπτώματα κατάθλιψης.

Πιστεύεται ότι οι υπάρχουσες φαρμακευτικές ουσίες δεν είναι αποτελεσματικές σε αυτούς τους ασθενείς, διότι η αιτία που προκαλεί την υπέρταση (και ταυτόχρονα την κατάθλιψη) είναι διαφορετική από ό,τι στο υπόλοιπο 80% των υπερτασικών, καθώς ευθύνεται η διαφορετική σύνθεση των βακτηρίων του παχέος εντέρου σε σχέση με τους υγιείς.

Ανάλυση

Η έρευνα που θα παρουσιαστεί στο συνέδριο American Heart Association’s Hypertension 2019 Scientific Sessions, στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την «Daily Mail», βασίστηκε στην ανάλυση κοπράνων από τέσσερις κατηγορίες 105 εθελοντών.

Η πρώτη περιλάμβανε ασθενείς με υπέρταση και κατάθλιψη, η δεύτερη με υπέρταση αλλά χωρίς κατάθλιψη, η τρίτη μόνο με κατάθλιψη και η τέταρτη υγιή άτομα που δεν είχαν ούτε υψηλή αρτηριακή πίεση ούτε κατάθλιψη.

Από την ανάλυση των κοπράνων τους διαπιστώθηκε ότι τα άτομα που ανήκουν στην ίδια κατηγορία είχαν σχεδόν την ίδια σύνθεση των βακτηρίων του παχέος εντέρου.

Ωστόσο, η σύνθεση διέφερε από κατηγορία σε κατηγορία, διαχωρίζοντάς τες. Χάρη σε αυτήν τη διαπίστωση οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ταυτόχρονη ύπαρξη υπέρτασης και κατάθλιψης αποτελεί μια νέα ασθένεια, η αιτία της οποίας εντοπίζεται στα βακτήρια του παχέος εντέρου.

Η ερευνητική ομάδα του αμερικανικού πανεπιστημίου πιστεύει ότι η ανακάλυψή τους θα οδηγήσει στην παρασκευή νέων φαρμάκων που θα βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της νέας ασθένειας και κυρίως του τμήματός της που αφορά την υπέρταση, η οποία έως σήμερα δεν γιατρεύεται, καθώς και στην πρόληψή της.

offer

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ