Λύση στην παχυσαρκία

❱❱ Άσκηση και λήψη προβιοτικών βοηθούν τα παιδιά να χάσουν πιο εύκολα περιττά κιλάΑισιόδοξα είναι τα αποτελέσματα της έρευνας του νοσοκομείου της Κίνας Fuzhou Chen, σύμφωνα με τα οποία τα παχύσαρκα παιδιά που λαμβάνουν προβιοτικά και παράλληλα ασκούνται τακτικά έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να χάσουν βάρος.

Σύμφωνα με τον «Independent», η συγκεκριμένη έρευνα, η οποία εξέτασε κατά πόσο τα προβιοτικά συμπληρώματα είναι ωφέλιμα για τα παχύσαρκα παιδιά, διαπίστωσε ότι σε όσα εφαρμόστηκε θεραπεία με προβιοτικά έχασαν περισσότερο βάρος και είχαν υγιέστερους μεταβολικούς δείκτες.

Φάνηκε, επίσης, ότι η χρήση προβιοτικών προλαμβάνει την εμφάνιση μεταβολικών νοσημάτων, όπως ο διαβήτης τύπου 2 και οι καρδιακές ασθένειες.

Η έρευνα του κινεζικού πανεπιστημίου, επικεφαλής της οποίας ήταν ο καθηγητής Ρούι Μιν Τσεν, παρουσιάστηκε στην ετήσια συνάντηση της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας στη Βιένη.

Σχολιάζοντας την έρευνα, ο Τσεν εξήγησε ότι είναι πιθανό τα προβιοτικά να αποδειχθούν στο μέλλον μια αποτελεσματική στρατηγική για την πρόληψη και τη θεραπεία της παχυσαρκίας.

Αλλάζουν το έντερο

Επιπλέον, ο καθηγητής επισήμανε ότι έχει σημασία οι μελλοντικές έρευνες να εξετάσουν πώς τα προβιοτικά αλλάζουν το έντερο, προκειμένου να εμβαθύνουμε τη γνώση μας στη σχέση των βακτηρίων του εντέρου και της παχυσαρκίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ερευνητές αξιολόγησαν ένα μικρό δείγμα παιδιών (μόλις 54), ηλικίας από 6 έως 14 ετών. Γι’ αυτόν τον λόγο ο Τσεν τονίζει την ανάγκη να γίνουν περαιτέρω έρευνες με μεγαλύτερο δείγμα όσον αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα.

Αυτή τη στιγμή στη Βρετανία ένα στα πέντε παιδιά είναι παχύσαρκο κατά την έναρξη του δημοτικού, σύμφωνα με δεδομένα από το βρετανικό Βασιλικό Κολέγιο Παιδιατρικής και Υγείας του Παιδιού.

Το ποσοστό αυτό θα φτάσει το ένα στα τρία παιδιά κατά την έναρξη του γυμνασίου, ενώ υπολογίζεται ότι, αν συνεχιστεί αυτός ο ρυθμός, έως το 2020 τα μισά παιδιά θα είναι παχύσαρκα.

Ο Τσεν υπογραμμίζει ότι πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα, το οποίο χρήζει άμεσης παρέμβασης ώστε να προληφθούν μακροπρόθεσμα προβλήματα υγείας.

«Οι θεραπείες που βασίζονται στη ρύθμιση του μικροβιώματος μπορεί να είναι μια νέα και πολύ αποτελεσματική στρατηγική για την αντιμετώπιση αυτής της επιδημίας» ανέφερε ο καθηγητής.

offer

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ