Αρθρίτιδα γόνατος – Τα πρώτα συμπτώματα και πώς αντιμετωπίζεται

Ο ορθοπαιδικός χειρουργός είναι ο κατάλληλος ιατρός για να δώσει απαντήσεις για την αρθρίτιδα γόνατος αλλά και για τραυματισμούς όπως η ρήξη χιαστού.

Η οστεοαρθρίτιδα γόνατος αποτελεί μία πάθηση, η οποία επηρεάζεται πολύ από τον καιρό. Τα γόνατα από το κρύο και την υγρασία αρχίζουν να πονάνε, ειδικά όταν η ηλικία είναι προχωρημένη, καθώς η νόσος αυτή είναι εκφυλιστική.

Οι χόνδροι εκφυλίζονται, δηλαδή ένας ιστός ο οποίος μοιάζει σαν μαξιλαράκι και ο ρόλος του είναι να απορροφάει τους κραδασμούς. Η σύστασή του είναι υγρή και βρίσκεται πάνω από το οστό.

Η αρθρίτιδα γόνατος μπορεί να επιδεινωθεί τόσο με την κληρονομικότητα όσο και την παχυσαρκία. Ακόμα και ένας παλιός τραυματισμός που δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως, μπορεί να δημιουργήσει αρθρίτιδα.

Κύριο σύμπτωμα της είναι ο πόνος και η αδυναμία του ασθενούς πολλές φορές να σηκωθεί από την καρέκλα ή το κρεβάτι. Επίσης μπορεί να εμφανιστεί οίδημα αλλά και ένας ήχος σαν τριγμός.

Οι συντηρητικές θεραπείες σχετίζονται πιο πολύ με την αντιμετώπιση του οιδήματος, αλλά μερικές φορές αυτό δεν φτάνει. Η εναλλακτική θεραπεία με Coolief φαίνεται ότι κάνει καλή δουλειά στην ανακούφιση από τον πόνο, ειδικά όταν αυτός εμμένει για πολύ.

Η μέθοδος Cooliefείναι κατάλληλη για ασθενείς με στεοαρθρίτιδα γόνατος και ισχίου που δεν επιθυμούν να υποβληθούν στην αρθροπλαστική.

Συνήθως αυτοί οι ασθενείς έχουν προσπαθήσει να αναχαιτίσουν τον πόνο στο αρχικό στάδιο με ενέσεις κορτιζόνης ή υαλουρονικού οξέος αλλά δεν τα κατάφεραν.

Με τους κατάλληλους χειρισμούς από έναν έμπειρο ορθοπαιδικό χειρουργό που γνωρίζει την μέθοδο, ο ασθενής μπορεί να δει εντυπωσιακές αλλαγές.

Ορθοπαιδικός Χειρουργός Νικόλαος Ροϊδης

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ