Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αφυπνίστηκαν οι ελπίδες για τον Δημήτρη Κόκοτα

Σημάδια αισιοδοξίας στην προσπάθεια αφύπνισης του Δημήτρη Κόκοτα. Θετικές...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 24 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Δώστε στο ταίρι σας την ασφάλεια, την προστασία...

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Το ερωτικό «ξέσπασμα» των νέων μετά το πρώτο lockdown οδήγησε στη διασπορά του κορονοϊού

Ηλικίες από 18 έως 34 χρόνων «ξεμπούκωσαν» και κόλλησαν τους μεγαλύτερους

Νέα έρευνα του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών έδειξε ότι οι σεξουαλικές περιπτύξεις των νέων μετά το τέλος του πρώτου lockdown βοήθησαν στη διασπορά του κορονοϊού!

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ινστιτούτου, δρα Κωνσταντίνο Κωνσταντινίδη, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού οι περισσότεροι άντρες και γυναίκες, ηλικίας 18 έως 34 χρόνων, το έριξαν στο… σεξ, με συνέπεια πολλοί εξ αυτών να νοσήσουν και εν συνεχεία να μεταδώσουν τον ιό σε άτομα μεγαλύτερων ηλικιών.

«Με τη διακοπή του lockdown αυξήθηκε η σεξουαλική συχνότητα στις νέες ηλικίες. Το συμπέρασμα είναι ότι αν αυτοί οι νέοι ήρθαν σε επαφή λόγω διακοπής του lockdown νόσησαν και ήταν ασυμπτωματικοί, μετέφεραν και μετέδωσαν τον ιό στις μεγαλύτερες ηλικίες, που είναι οι γονείς τους. Συνήθως αυτές οι ηλικίες μένουν και με τους γονείς. Εγώ μάλιστα έχω και παράδειγμα προσωπικό. Μένω με τα τέσσερα παιδιά μου, τα οποία νόσησαν, ήταν ασυμπτωματικά και αναγκάστηκα να φύγω από το σπίτι. Γιατί στις ερωτικές επαφές οι νέοι δεν ήταν δυνατόν να φορούν μάσκα» τόνισε σε δηλώσεις του ο γνωστός ουρολόγος-ανδρολόγος.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, τον περασμένο Απρίλιο το 40,14% των νέων που συμμετείχε στην έρευνα έκανε σεξ μία φορά την εβδομάδα, το 26,52% έκανε 2-3 φορές την εβδομάδα, το 16,29% έκανε σεξ 3-5 φορές την εβδομάδα και το 17,05% πάνω από έξι φορές την εβδομάδα. Η συχνότητα των σεξουαλικών επαφών τον περασμένο Αύγουστο ήταν μεγαλύτερη, καθώς το 40,33% των συμμετεχόντων είχε σεξουαλικές επαφές 2-3 φορές την εβδομάδα, το 20,83% έκανε σεξ 3-5 φορές την εβδομάδα, το 14,17% μία φορά την εβδομάδα, το 12,50% πάνω από έξι φορές την εβδομάδα και το 12,17% δεν έκανε καθόλου σεξ.

Απωθημένα

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινίδη, υπάρχει εξήγηση για την αύξηση των σεξουαλικών επαφών μετά το τέλος του εγκλεισμού. Όπως είπε, στον περιορισμό της πρώτης περιόδου η ερωτική ζωή των νέων περιορίστηκε, λόγω της συνύπαρξης με τους οικείους τους. Μετά τη λήξη της καραντίνας όμως οι νέοι ένιωσαν μεγαλύτερη ελευθερία, με συνέπεια να βγάλουν όλα τα απωθημένα τους.

«Μέσα σε αυτό το κλίμα, με ανάγκη για εκτόνωση και για διασκέδαση έπειτα από τον εγκλεισμό, κανένα μέτρο δεν θα ήταν ρεαλιστικό για να αποτρέψει την πιο συνηθισμένη ανάγκη του ανθρώπου για έρωτα και τα παραφερνάλιά του, που θα οδηγούσαν με ακρίβεια στην αύξηση των φορέων μετάδοσης μέσω των νέων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της έρευνας του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών. Για ασφαλές σεξ εν μέσω πανδημίας οι ειδικοί συστήνουν στους νέους να αποφεύγουν τη σεξουαλική επαφή σε περίπτωση που ο σύντροφός τους παρουσιάζει συμπτώματα, όπως πυρετό, βήχα και δύσπνοια, και να κάνουν σεξ με άτομα που γνωρίζουν καλά.

Αν παρ’ όλα αυτά έχουν σεξουαλικές επαφές με άτομα εκτός του στενού κύκλου τους, θα πρέπει να παρακολουθούν την πορεία της υγείας τους για τις επόμενες επτά μέρες και να αναζητήσουν ιατρική συμβουλή σε περίπτωση που παρουσιάσουν συμπτώματα. Επίσης, καλό είναι να αποφεύγουν το ομαδικό σεξ, τα φιλιά και να προτιμούν στάσεις που δεν έχουν επαφή πρόσωπο με πρόσωπο. Για το τέλος οι ειδικοί προτείνουν τη χρήση μάσκας και δίνουν την εξής συμβουλή: «Ο πιο ασφαλής σύντροφος είναι ο… εαυτός σας»!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...