Ταυτότητες… Covid σε εμβολιασμένους Βρετανούς!

Και εκεί που περιμέναμε τις ηλεκτρονικές ταυτότητές μας, μάλλον θα προηγηθούν οι εμβολιαστικές.

Μια ιδέα για το τι θα έχουμε κι εμείς σε λίγους μήνες μάς δίνουν οι ταυτότητες εμβολιασμού για τον νέο κορονοϊό, που είναι ήδη έτοιμες στη Βρετανία και θα αρχίσουν να μοιράζονται σε κάθε Βρετανό που θα περνάει από τα εμβολιαστικά κέντρα από σήμερα. Οι πληροφορίες που αναφέρονται σε αυτές τις ταυτότητες, που έχουν το μέγεθος πιστωτικής, περιλαμβάνουν τον τύπο του εμβολίου, τον αριθμό παρτίδας του και την ημερομηνία που έγινε ο εμβολιασμός.

Ένα μήνυμα με έντονα γράμματα δε, υπενθυμίζει στους ασθενείς να σημειώνουν την ημερομηνία για την πολύ σημαντική δεύτερη δόση του εμβολίου. Οι λεπτομέρειες αυτές, καθώς και τα προσωπικά στοιχεία του ασθενούς θα καταγράφονται στην τράπεζα δεδομένων του βρετανικού δημόσιου συστήματος υγείας.

Πάντως, ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί αν οι κάρτες Covid θα είναι υποχρεωτικές ή αν θα χρησιμοποιούνται ως ένα είδος διαβατηρίου ανοσίας. Σύμφωνα με τον Ουαλό υπουργό Υγείας Βόγκαν Γκέθινγκ, αυτές οι κάρτες θα χρησιμοποιούνται απλώς για να υπενθυμίζουν στους ανθρώπους να κάνουν και τη δεύτερη δόση του εμβολίου. Το μέλος δε του κυβερνητικού συμβουλίου Μάικλ Γκόουβ απέρριψε το ενδεχόμενο αυτή η κάρτα να αποτελεί «διαβατήριο ανοσίας», που θα δίνει τη δυνατότητα σε όσους το έχουν να ταξιδεύουν εκτός συνόρων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ