Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Toυ έκοψε το πέος αλλά τον θέλει πίσω

Ο Βραζιλιάνος που ακόμη μπαινοβγαίνει στα χειρουργεία για να...

Ζευγάρι έπαιξε άθελά του τους ίδιους αριθμούς και κέρδισε 1.000.000 δολάρια από...

Τύχη βουνό είχε ζευγάρι στις ΗΠΑ που κατά λάθος...

Ο διδάκτωρ καρδιολόγος Χαράλαμπος Κάββουρας μιλάει για τα πολλά εμφράγματα στη showbiz...

Τι συμβαίνει πλέον και νέοι άνθρωποι από τον χώρο...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Μετάλλαξη του κορονοϊού, που μπορεί να τινάξει στον αέρα την επιτυχία των εμβολίων

Σε νέα Ουχάν φαίνεται να εξελίσσεται η Βρετανία που «γέννησε» τη μετάλλαξη, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι αυτή μπορεί να τινάξει στον αέρα την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Η προειδοποίηση του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον ότι το νέο στέλεχος Β.1.1.7 που εμφάνισε 17 μεταλλάξεις με τη μια, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει, σύμφωνα με τον Αντριου Ραμπό του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, είναι 70% πιο μεταδοτικό ήταν αυτό που σήμανε το κλείσιμο της Βρετανίας λίγο πριν από τα Χριστούγεννα και ενώ είχαν προηγηθεί εικόνες απόλυτου συνωστισμού στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας για τις προετοιμασίες των γιορτών. Αυτός ο συνωστισμός φαίνεται ότι λειτούργησε ως το εύφορο έδαφος για τη νέα μετάλλαξη, που τώρα έχει επεκταθεί σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα.

Επιστήμονες του βρετανικού υπουργείου Άμυνας, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Mirror», έχουν ανασκουμπωθεί στο εργαστήριο του Porton Down για να μελετήσουν κατά πόσο το νέο στέλεχος εξαπλώνεται πράγματι πολύ γρήγορα, γιατί έχει κυριαρχήσει, αλλά και αν μπορεί να καταπολεμηθεί εξίσου καλά με αυτά που είχαν καταγραφεί μέχρι τώρα από τα εμβόλια που κυκλοφορούν αργά και βασανιστικά.

Κίνδυνος

Δείγματα του νέου στελέχους έχουν μεταφερθεί στο υψίστης ασφαλείας εργαστήριο για να υποβληθούν σε μελέτη στο πλαίσιο της επιχείρησης Human Challenge, ωστόσο οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η διαδικασία αυτή μπορεί να πάρει έως και δύο εβδομάδες. Ενδεικτικό του κινδύνου που ενέχει αυτό το στέλεχος είναι ότι το πρωτόκολλο που ακολουθείται στο εργαστήριο είναι αυτό του επιπέδου κινδύνου 3, μόλις ένα επίπεδο κάτω από το τελευταίο στάδιο που αφορά απειλές από βιολογικό όπλο! Η δρ Σούζαν Χόπκινς, του Δημόσιου Συστήματος Υγείας της Αγγλίας, σε συνέντευξή της παραδέχτηκε ότι μέχρι να γίνουν μελέτες δεν μπορεί να υπάρξει βεβαιότητα ότι το εμβόλιο θα είναι αποτελεσματικό και έναντι αυτής της μετάλλαξης!

Αμφισβήτηση

«Δεν μπορούμε να ξέρουμε οριστικά μέχρι να κάνουμε περαιτέρω μελέτη» είπε χαρακτηριστικά, ωστόσο πρόσθεσε ότι δεν είναι πιθανό η αντίδραση του εμβολίου να εξαφανίζεται ολοκληρωτικά απέναντί του. Από τον ΠΟΥ τονίζεται ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής ένδειξη ότι αυτό το νέο στέλεχος προκαλεί πιο σοβαρή νόσο ή ότι είναι ανθεκτικό στο εμβόλιο. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η μετάλλαξη έχει επίσης εντοπιστεί στη Δανία, στην Ολλανδία, ακόμα και στην Αυστραλία! Το κρούσμα που έχει εντοπιστεί στη γειτονιά μας, και συγκεκριμένα στη Ρώμη, είναι μια Ιταλίδα, η οποία επέστρεψε τις περασμένες ημέρες αεροπορικώς από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ασθενής έχει μεταφερθεί στο στρατιωτικό νοσοκομείο της ιταλικής πρωτεύουσας Τσέλιο και, σύμφωνα με πληροφορίες, το ιικό της φορτίο είναι πολύ υψηλό. Ο σύντροφός της βρέθηκε επίσημης θετικός στον Covid-19, αλλά όχι στη μετάλλαξη του ιού. Πάντως υπάρχουν επιστήμονες που αμφισβητούν το ποσοστό μεταδοτικότητας που έδωσε ο Μπόρις Τζόνσον.

«Κάνω αυτή τη δουλειά 25 χρόνια και μπορώ να σας πω ότι δεν μπορώ να ορίσω έναν τόσο ακριβή αριθμό μεταδοτικότητας σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα» σχολιάζει ο Καρλ Χένιγκαν, καθηγητής Τεκμηριωμένης Ιατρικής (Evidence-Based Medicine) του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

«Υπάρχει μια ένδειξη ότι έχει υψηλότερη τάση να μολύνει παιδιά»

Των κώδωνα του κινδύνου κρούουν για τα παιδιά επιστήμονες από τη Βρετανία, καθώς διαπίστωσαν ότι το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού SARS-CoV-2 ενδεχομένως τον καθιστά πιο μολυσματικό στα παιδιά. Αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά μπορεί να είναι εξίσου ευάλωτα με τους ενήλικες στη μόλυνση από μεταλλαγμένο στέλεχος, σε αντίθεση με τα προηγούμενα στελέχη του κορονοϊού, εκτιμούν Βρετανοί επιστήμονες.

«Υπάρχει μια ένδειξη ότι έχει υψηλότερη τάση να μολύνει παιδιά» επισήμανε ο Νιλ Φέργκιουσον, καθηγητής και επιδημιολόγος στο Imperial College London, μέλος της κυβερνητικής Συμβουλευτικής Ομάδας για Νέες και Αναδυόμενες Απειλές από Αναπνευστικούς Ιούς (NERVTAG) της Βρετανίας, που παρακολουθεί τη νέα μετάλλαξη. «Δεν έχουμε καθορίσει την αιτιότητα, αλλά το βλέπουμε στα δεδομένα. Θα χρειαστεί να συλλέξουμε περισσότερα δεδομένα για να δούμε πώς θα συμπεριφερθεί στο εξής» πρόσθεσε, μιλώντας εκ μέρους της NERVTAG.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Ο ανάδρομος στο νέο συμβόλαιο με το Mega και η Ελένη που μόλις… ξύπνησε

Αφιλτράριστη Μενεγάκη και ανάδρομος Ερμής! Μπορεί η Ελένη Μενεγάκη...

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...