Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Άστραψαν τα φλας σε εκδήλωση εταιρίας ρούχων

Στο event της εταιρίας ρούχων του Νίκολας Γεωργίου συναντήθηκαν...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Η πρωτοποριακή συνεργασία του Lil Koni με το ανθρωποειδές Sophia

Αυτό κι αν είναι είδηση: Ελληνας καλλιτέχνης έκανε ντουέτο...

Aνέστης Μενεξές: Ο party man της Θεσσαλονίκης

Τον Ανέστη Μενεξέ τον γνώρισα ως θαμώνας σε μαγαζί...

1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

Κάθε χρόνο, από το 1990 γιορτάζεται την 1η Οκτωβρίου Παγκοσμίως η Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία – Η ημέρα του παππού και της γιαγιάς!

Υιοθετήθηκε από τον ΟΗΕ προκειμένου να τιμήσει τους ηλικιωμένους για τη συμβολή τους στην οικογένεια καθώς και να επισημάνει τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν στην διαβίωση τους. Η  ημέρα αυτή έχει στόχο την αναγνώριση της συμβολής τους στην κοινωνική ανάπτυξη καθότι στην σημερινή εποχή η παρουσία τους στην οικογένεια είναι πλέον απαραίτητη. Βοηθάνε τα παιδιά τους, δέχονται να φροντίζουν τα εγγόνια τους και μοιράζονται μαζί τους τις γνώσεις τους και τις εμπειρίες τους.

Είναι τα άτομα τα οποία μας αγάπησαν πριν ακόμη γεννηθούμε, που μας δίδαξαν τις αξίες της ζωής, που μας φρόντισαν και θα βρίσκονται για πάντα στο μυαλό μας γιατί με την περίσσια αγάπη τους διαμόρφωσαν τον χαρακτήρα μας, αυτό που είμαστε σήμερα.

Σήμερα, υπολογίζεται παγκόσμια ότι οι άνθρωποι άνω των 60 ετών είναι γύρω στα 700 εκατομμύρια ενώ μέχρι το 2050 θα έχουν φτάσει τα 2 δισεκατομμύρια! Οι σημερινοί ηλικιωμένοι φροντίζουν ιδιαίτερα την προσωπική τους υγεία και συνολική ευεξία! Τους βλέπουμε καθημερινά να απολαμβάνουν ταξίδια αναψυχής, να προσέχουν την διατροφή τους και να απολαμβάνουν ένα καλό ποτήρι κρασί με τα γεύματά τους! Είναι ιδιαίτερα δραστήριοι στην τοπική κοινωνία ενώ βοηθούν σημαντικά και τα παιδιά τους στο μεγάλωμα των εγγονιών τους.

Μία δυσκολία που είναι άμεσα συνυφασμένη με την 3η Ηλικία είναι η δυσκολία ακοής/βαρηκοΐα. Η βαρηκοΐα είναι η τρίτη σε σειρά χρόνια πάθηση στους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας, κάνοντας την ανάγκη για την έγκαιρη ανίχνευσή της σημαντική για την συνολική ευεξία τους. Επίσημες μελέτες πιστοποιούν πλέον την αμεσότητα στην σχέση μεταξύ της απώλειας ακοής που δεν αντιμετωπίζεται με την εμφάνιση  κατάθλιψης, ψυχικής κόπωσης, γνωστικής παρακμής, ακόμα και άνοιας.

Εκστρατεία για Καλύτερη Ακοή

Η Akoustica Medica είναι αρωγός της Παγκόσμιας Εκστρατείας για Καλύτερη Ακοή και ενθαρρύνει όλους τους ανθρώπους να ξεκινήσουν την αξιολόγηση ακοής, από την ηλικία των 60 ετών, προκειμένου να παρακολουθούν την υγεία της ακοής τους και να εντάξουν τον έλεγχο της ακοής τους από τον ΩΡΛ γιατρό, ετησίως στην ατζέντα της Υγείας τους.

Η πρωτοβουλία αυτή είναι μέρος της δέσμευσης της Akoustica Medica να βοηθήσει τους ανθρώπους να ακούνε καλύτερα και μαζί με τους αγαπημένους τους να ζουν μία ευτυχισμένη και υγιή ζωή!

Αγαπήστε τα αυτιά σας, αγαπήστε τη ζωή

Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι ζουν με την βαρηκοΐα από 7 ως 10 χρόνια πριν να αποφασίσουν να ελέγξουν την ακοή τους.  Ενώ όσοι αντιμετώπισαν την βαρηκοΐα με την χρήση ακουστικών βαρηκοΐας, δήλωσαν βελτίωση κατά 40% στην κατανόηση συνομιλίων, παράλληλα το ένα τρίτο αισθάνεται πιο κοντά συναισθηματικά στην οικογένειά του ενώ το 25% επιβεβαιώνει ότι υπάρχει λιγότερο άγχος στις σχέσεις του!

«Τα θετικά σημεία είναι ξεκάθαρα – όσοι χρησιμοποιούσαν ακουστικά βαρηκοΐας στο δείγμα της έρευνας ανέφεραν ότι αισθάνονται νεότεροι, πιο ενδυναμωμένοι και πιο κοντά στα αγαπημένα τους πρόσωπα», δήλωσε ο κος Σπύρος Θεοδωρόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Akoustica Medica , ενώ πρόσθεσε: «Οι άνθρωποι έχουν 20% λιγότερες πιθανότητες να αισθανθούν ‘γερασμένοι’, ένας στους τρεις ένιωθαν ότι είχαν καλύτερο έλεγχο της ζωής τους και ένας στους τέσσερεις ισχυρίστηκαν ότι διατηρούσαν καλύτερες σχέσεις».

«Πρέπει να είμαστε πιο ευγενικοί με τα αυτιά μας. Μόνο έτσι μπορούμε να μειώσουμε τον κίνδυνο απώλειας ακοής», δήλωσε ο κος Σπύρος Θεοδωρόπουλος. «Χαμηλώστε την ένταση της μουσικής σας στα ακουστικά , φορέστε προστατευτικά αυτιών όταν σας ζητηθεί, κάντε εξετάσεις τακτικά στον ΩΡΛ γιατρό σας από πιο νεαρή ηλικία. Να αγαπάμε τα αυτιά μας σημαίνει να ακολουθούμε μια προληπτική προσέγγιση στην ακοή μας».

Οκτώβριος Μήνας 3ης Ηλικίας – Γιορτάστε την Ηλικία σας!

Στην Akoustica Medica έχουμε ορίσει τον Οκτώβριο ΜΗΝΑ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ και προσφέρουμε Δωρεάν Αξιολόγηση Ακοής και Δοκιμή Σύγχρονων Ακουστικών σε πραγματικές συνθήκες ακρόασης.

Επιπλέον θέλουμε να βοηθήσουμε όλους τους ανθρώπους να βελτιώσουν την ακοή τους προσφέροντας στον ΜΗΝΑ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ έκπτωση στο 2ο ακουστικό ίση με την ΗΛΙΚΙΑ τους και η έκπτωση προσφέρεται χωρίς περιορισμό είτε είναι 70%, 80%, 90% ακόμα και 100%!

Τέλος, όσοι είναι νεότεροι σε ηλικία και θέλουν να έχουν την πρώτη αξιολόγηση της ακοής τους θα επωφεληθούν έκπτωση 60% στο 2ο ακουστικό!

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στο 210 3000 278 για προγραμματισμό της δωρεάν συμβουλευτικής συνεδρίας!

Μπορείτε να την προγραμματίσετε και ηλεκτρονικά μέσω του συνδέσμου www.akousticamedica.gr/kleiste-ena-rantevou/

Βρείτε το πλησιέστερο σε εσάς Κέντρο Ακοής https://www.akousticamedica.gr/kentra-akohs/

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Ζόρικα τα… πράγματα για τη Χατζίδου

«Δυστυχώς, τα πράγματα είναι λίγο πιο σοβαρά απ’ ό,τι...