Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

Επαναστατική εξέταση θα δείχνει ποιοι κινδυνεύουν από καρκίνο

Θα εντοπίζει μεταλλάξεις και έτσι θα προλαβαίνει την κληρονομικότητα.

Γενετικό τεστ που θα μπορεί να πληροφορήσει τους καρκινοπαθείς αν κινδυνεύουν από τη νόσο και άλλα μέλη της οικογένειάς τους αναμένεται να ενισχύσει το οπλοστάσιο της επιστήμης στη μάχη της κατά της ασθένειας. 

Η επαναστατική αυτή εξέταση, η οποία δοκιμάζεται αυτή την περίοδο σε ασθενείς του Royal Marsden Foundation Trust, θα είναι σε θέση να εντοπίζει μεταλλάξεις που συνδέονται με τον καρκίνο σε ενενήντα εφτά γονίδια. Το βρετανικό Ινστιτούτο Ερευνας για τον Καρκίνο, που δημιούργησε την εξέταση σε συνεργασία με την αμερικανική εταιρεία γενετικής Illumina, ελπίζει ότι με τον καιρό θα γίνει ρουτίνα, βοηθώντας στον εντοπισμό των ατόμων που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, λόγω των «γονιδίων προδιάθεσης». Τα άτομα αυτά θα μπορούν έτσι να παρακολουθούνται στενά και ενδεχομένως να ξεκινούν θεραπείες που να μπορούν να αναχαιτίσουν την ανάπτυξη της νόσου. «Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε αν μια συγκεκριμένη μετάλλαξη στον γενετικό κώδικα κάποιου ήταν η αιτία για τον καρκίνο που εμφάνισε, καθώς επιτρέπει τη χορήγηση εξατομικευμένων θεραπειών. Τέτοιοι άνθρωποι, για παράδειγμα, διατρέχουν τον κίνδυνο εμφάνισης και άλλου τύπου καρκίνου και μπορούν έτσι να επιλέξουν να υποβληθούν σε ένα πιο εκτενές χειρουργείο ή να χρειαστούν διαφορετικά φάρμακα ή επιπλέον παρακολούθηση» εξηγεί η επικεφαλής γενετικής του Ινστιτούτου, Ναζνίν Ραμάν, προσθέτοντας ότι βελτιώνει και την πληροφόρηση των συγγενών τους για τυχόν παρόμοιους κινδύνους.

Οπως τονίζει ο διευθυντής του Royal Marsden Foundation Trust, Μάρτιν Γκορ, οι καρκινοπαθείς ζητούν ολοένα και περισσότερες γενετικές πληροφορίες. «Οι ασθενείς θέλουν να ξέρουν. Ιδιαιτέρως οι γυναίκες με καρκίνο των ωοθηκών ζητούν να μάθουν αν είναι κληρονομικός» δήλωσε χαρακτηριστικά, δεδομένης και της μεγάλης δημοσιότητας που πήρε η απόφαση της Αντζελίνα Τζολί να υποβληθεί σε προληπτική διπλή μαστεκτομή, γνωρίζοντας ότι ήταν φορέας συγκεκριμένης μετάλλαξης που ενοχοποιείται για τον καρκίνο του στήθους.

Η δοκιμή της εξέτασης αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στον επόμενο χρόνο και σε περίπτωση που αποδειχτεί η αποτελεσματικότητά της, θα αρχίσει να προσφέρεται σε ασθενείς και μη.

ΠΕΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑΜΒΟΚΙΔΗ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...