Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Τραϊάνα Ανανία για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Tην ώρα που η αγωνία για την υγεία του...

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Βραδιά «Ηρώων» γεμάτη συγκίνηση

Με τις βραβεύσεις των δέκα πρωταγωνιστών έκλεισε ο πρώτος κύκλος της εκπομπής του ΑΝΤ1.

Με μια συγκινητική βραδιά στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών έκλεισε προχτές το βράδυ και τυπικά ο πρώτος κύκλος της εκπομπής του ΑΝΤ1 «Ηρωες ανάμεσά μας». Η βράβευση των δέκα ξεχωριστών ανθρώπων, που με τις πράξεις τους ήρθαν να γίνουν παράδειγμα για όλους, ήταν το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει το κανάλι του Αμαρουσίου, ωστόσο, μαζί με το βραβείο, πρόσφερε και ουσιαστική βοήθεια, ανάλογα με την περίπτωση του κάθε «Ηρωα».

Ο Σάκης Ρουβάς ήταν εκείνος που παρουσίασε ακόμη μία φορά τους ανθρώπους που έγιναν η αρχή για έναν άλλον τρόπο σκέψης, αφήνοντας στην άκρη το εγώ και προβάλλοντας περισσότερο το εμείς. Ο τραγουδιστής και παρουσιαστής θα αναλάβει να μας γνωρίσει και νέους «Ηρωες» την ερχόμενη σεζόν, αφού η εκπομπή πήρε το «πράσινο φως» για άλλον έναν κύκλο, δεδομένου του θέματος που πραγματεύεται, αλλά και την ανταπόκριση του τηλεοπτικού κοινού. Οσο για την τηλεθέαση που σημείωσε η βραδιά, έφτασε το 19,3% στο σύνολο, ενώ το pick σημειώθηκε στις γυναίκες ηλικιών 15-24, με 24,6%.

Στην έναρξη της εκδήλωσης είδαμε ένα χορευτικό, μέσα από τη χορογραφία του οποίου παρουσιάστηκαν κάποιες από τις ιστορίες των «Ηρώων», ενώ ο Σάκης Ρουβάς, κομψός και λαμπερός -αν και λόγω τρακ, έκανε τα… συνηθισμένα του σαρδάμ- υποδέχτηκε στη σκηνή έναν-έναν τους ξεχωριστούς ανθρώπους που συγκίνησαν, αλλά έδωσαν επίσης μια νότα αισιοδοξίας και χαράς.

Η πιο συγκινητική στιγμή ήταν όταν τον λόγο πήρε η μαθήτρια του Γυμνασίου Οιχαλίας Αννα-Μαρία Παπαναστασίου, που σκηνοθέτησε μια ταινία, μέσα από την οποία προβάλλει το μεγάλο πρόβλημα της μετανάστευσης στον τόπο της. Η κοπέλα, που εντυπωσίασε με τον λόγο της και κέρδισε το αυθόρμητο χειροκρότημα των παρισταμένων, τόνισε ότι επιτακτική ανάγκη είναι να γυρίσουν πίσω οι γονείς που έχουν αφήσει τα παιδιά τους με τους παππούδες. Το βραβείο παρέλαβε από τα χέρια του βραβευμένου σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή, ο οποίος εντυπωσιάστηκε από τη σπιρτάδα και την άνεση της μικρής, ενώ ως επιπλέον επιβράβευση δόθηκε μια κάμερα με τον εξοπλισμό της στο σχολείο της Αννας-Μαρίας προκειμένου να συνεχίσουν εκείνη και οι συμμαθητές της να φτιάχνουν μικρά… αριστουργήματα.

Οι βραβεύσεις

Πρώτος στη σκηνή ανέβηκε ο Αλέξανδρος Φιλιππίδης, διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ευκαρπίας, που το 2008 με μια κίνηση ανθρωπιάς χάρισε τη ζωή σε έναν 14χρονο μαθητή. Στη συνέχεια βραβεύτηκαν ο Δημήτρης Σόφος που δημιούργησε από το μηδέν την εθελοντική ομάδα πολιτικής προστασίας Κουβαρά, ο παπα-Στρατής Δήμου από την Καλλονή της Λέσβου, ο οποίος πριν από τέσσερα χρόνια δημιούργησε τη ΜΚΟ «Αγκαλιά», ο Παναγιώτης Μιχαήλ που δημιούργησε το 2007 την κοινωφελή, μη κερδοσκοπική οργάνωση Φίλων κατά του Καρκίνου, με τον τίτλο «Μείνε δυνατός» («Be Strong»), η διευθύντρια του 7ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ζωής Ασπροπύργου Ματίνα Βαβούλη που έφερε τους Ρομά πιο κοντά στην εκπαίδευση, η ανάδοχος μητέρα παιδιών των χωριών SOS Βάρης Μαίρη Λουμάκη, o Περικλής Καλόπουλος που έσωσε την Αντιγόνη Σιδηροπούλου και τους άλλους τρεις επιβαίνοντες ενός δικινητήριου αεροσκάφους που έπεσε λίγο έξω από τη μαρίνα Αλίμου, το 2001, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος που ίδρυσε την Κοινωνική Κουζίνα «Ο άλλος άνθρωπος» και οι Νάσια Παστού και Τερέζα Περάκη της «Give».

Οι υψηλοί καλεσμένοι

Καλεσμένοι σ’ αυτή τη σημαντική βραδιά ήταν άνθρωποι απ’ όλους τους χώρους. Ανάμεσά τους, εκτός από τον αντιπρόεδρο του ΑΝΤ1 Θοδωρή Κυριακού, ήταν η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης με τη σύζυγό του, ο Σπύρος Χαραμής, ο Γιάννης Λάτσιος, η Κατερίνα Γκαγκάκη, ενώ από τον χώρο της τηλεόρασης παρέστησαν η σεναριογράφος Βάνα Δημητρίου, η Νάντια Μπουλέ, ο Σπύρος Σούλης, ο Θανάσης Πάτρας, η Μαίρη Συνατσάκη, η Ζέτα Δούκα, κ.α. Μετά την εκδήλωση δόθηκε δεξίωση για όλους, κατά τη διάρκεια της οποίας είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν και να συζητήσουν πίσω από τις κάμερες.

ΤΕΡΙΑΝΝΑ ΠΑΠΠΑ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...