Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

«Οπλα» κατά της γρίπης

❱❱ Η σωστή διατροφή είναι το «κλειδί» για τη βελτίωση του ανοσοποιητικούΑυξήστε την πρόσληψη βιταμινών, μετάλλων και αντιοξειδωτικών και πείτε «όχι» στη ζάχαρη και στα… αντιβιοτικά, εάν θέλετε να βγείτε νικητές στη μάχη με το φετινό κρυολόγημα, τις ιώσεις ή τη γρίπη, που αργά ή γρήγορα θα σας απειλήσουν. 

Σύμφωνα με τη δρα Ελένη Παπαγιαννίδου, κλινική διαιτολόγο – διατροφολόγο, για να βελτιώσουμε το ανοσοποιητικό σύστημά μας αρκεί να επιλέξουμε τους καλύτερους συμμάχους μέσα από την τροφή μας.

«Τα σάκχαρα, τα δημητριακά και άλλα αμυλούχα τρόφιμα επηρεάζουν αρνητικά το ανοσοποιητικό. Στην πραγματικότητα, πολλές μελέτες επιβεβαιώνουν ότι το ανοσοποιητικό μας καταστέλλεται για αρκετές ώρες μετά την κατανάλωση απλών σακχάρων (ζάχαρη, φρουκτόζη κ.λπ.). Φαίνεται ότι η παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων μπορεί να μειωθεί ακόμα και 50%. Θυμηθείτε πως, εάν είστε άρρωστοι ή δεν θέλετε να αρρωστήσετε, είναι σημαντικό να δώσετε στο σώμα σας θρεπτικά συστατικά, όχι ζάχαρη» σημειώνει η δρ Παπαγιαννίδου.

Εκτός από τη βιταμίνη C, που θεωρείται μαγική λύση για τα κρυολογήματα, υπάρχει επίσης και η λιποδιαλυτή βιταμίνη D, η οποία υποστηρίζει την αντιμικροβιακή διαδικασία στο σώμα ρυθμίζοντας την παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων. Γι’ αυτό είναι πολύ πιο σημαντική από τη βιταμίνη C.

Επιπλέον, ο ψευδάργυρος αυξάνει την παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων και βοηθά πολύ αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της λοίμωξης. Σύμφωνα με έκθεση τον Μάρτιο του 2008 στο επιστημονικό έντυπο «The Journal of Infectious Diseases», συμπλήρωμα ψευδαργύρου μείωσε τη διάρκεια του κρυολογήματος από επτά σε τέσσερις ημέρες και τον βήχα από πέντε σε δύο ημέρες. Βρίσκεται στα στρείδια, στο κρέας κοτόπουλου, στο μοσχαρίσιο κρέας, στα αμύγδαλα και στους κολοκυθόσπορους.

Σκόρδο και τζίντζερ

Καλό είναι να τρώτε περισσότερα φυσικά αντιμικροβιακά τρόφιμα, όπως το σκόρδο, που καταπολεμά τα βακτήρια και σκοτώνει τους μύκητες και τους ιούς.
Το τζίντζερ περιέχει χημικές ουσίες που στοχεύουν συγκεκριμένα σε ιούς που επηρεάζουν το κεφάλι και τον λαιμό. Τρίψτε λίγο φρέσκο τζίντζερ σε ένα φλιτζάνι τσάι ή ένα φλιτζάνι ζεστό νερό και αφήστε το μέσα λίγο πριν το πιείτε.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...