Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Στο σφυρί ο «άγνωστος» γάμος της λαίδης Νταϊάνα

Φωτογραφίες από τη δεξίωση στο Μπάκιγχαμ μετά τη γαμήλια τελετή της Lady D με τον Κάρολο βγαίνουν σε δημοπρασία στις 24 Σεπτεμβρίου

Ψιθυρίζοντας ενθαρρυντικά λόγια στο αυτί της πεντάχρονης παρανύμφου της την οποία κρατάει αγκαλιά, η Νταϊάνα, η πριγκίπισσα της Ουαλίας, δείχνει -αν και νύφη- να νοιάζεται περισσότερο για τη διάθεση της μικρής παρά για το τσαλάκωμα του νυφικού της, την ώρα που περπατάει μέσα σε μία από τις μεγαλειώδεις αίθουσες του παλατιού του Μπάκιγχαμ.

Αυτό είναι ένα από τα 14 φωτογραφικά ντοκουμέντα από το παρασκήνιο του γάμου του πρίγκιπα Καρόλου με τη λαίδη Νταϊάνα που έγινε το 1981 και τα οποία αναμένεται να δημοπρατηθούν στις 24 Σεπτεμβρίου από τον οίκο δημοπρασιών RR Auctions στις ΗΠΑ.

«Η μοναδική αυτή συλλογή φωτογραφιών», όπως χαρακτηρίζεται από τον οίκο, απαρτίζεται από ανέκδοτα ενσταντανέ των όσων συνέβησαν στη δεξίωση που δόθηκε στο Μπάκιγχαμ στις 29 Ιουλίου του 1981, μετά τη γαμήλια τελετή που πραγματοποιήθηκε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου. Μέχρι τώρα οι φωτογραφίες βρίσκονταν στα χέρια βοηθού του Αγγλου φωτογράφου Πάτρικ Λίχφιλντ, η ευγενής καταγωγή του οποίου τού εξασφάλιζε ανεμπόδιστη πρόσβαση στη βασιλική οικογένεια. Οι έγχρωμες φωτογραφίες, διαστάσεων 7×5, έχουν την υπογραφή του Λίχφιλντ στο πίσω μέρος, ενώ όλες συνοδεύονται από μια λεπτομερή επιστολή που εξηγεί ενδελεχώς την προέλευσή τους.

41232315r4 2
«Ημουν βοηθός του λόρδου Πάτρικ Λίχφιλντ, του μόνου φωτογράφου που είχε το δικαίωμα να τραβήξει ανεπίσημες φωτογραφίες της βασιλικής οικογένειας και των καλεσμένων της, όταν επέστρεψαν στο παλάτι του Μπάκιγχαμ για τη γαμήλια δεξίωση. Αυτά είναι τα πρωτότυπα. Οι ασπρόμαυρες τυπώθηκαν από εμένα σε ένα σκοτεινό θάλαμο στο Aubrey Walk, μόλις λίγες ώρες μετά τον γάμο. Οι έγχρωμες τυπώθηκαν από ένα εργαστήριο που εμπιστευόταν ο Λίχφιλντ» αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή που συνοδεύει τις φωτογραφίες και η οποία θα περιέλθει στην ιδιοκτησία του αγοραστή τους.

Στις έξι από τις μεγαλύτερες φωτογραφίες η Νταϊάνα εμφανίζεται περιστοιχισμένη από τα μέλη της οικογένειάς της, αλλά και από τη βασίλισσα Ελισάβετ, τον Κάρολο, την πριγκίπισσα Αννα, την πριγκίπισσα Μαργαρίτα και τον Αντριου.

Η παράνυμφος

Στις τρεις, που είναι από τις πιο τρυφερές, η Νταϊάνα φαίνεται να έχει επικεντρωμένη την προσοχή της στην πεντάχρονη Κλεμαντίν Χάμπρο, τη μικρότερης ηλικίας παράνυμφό της. Σε μία άλλη η βασίλισσα Ελισάβετ φαίνεται να παρακολουθεί με ενδιαφέρον σε μια τηλεόραση της εποχής τις αντιδράσεις του κόσμου που επευφημούσε το νέο ζευγάρι.

«Απ’ όσο ξέρω, καμία από αυτές τις φωτογραφίες δεν έχεο δημοσιευτεί. Πολύ λίγοι άνθρωποι τις έχουν δει» καταλήγει ο νυν ιδιοκτήτης τους, το όνομα του οποίου δεν αποκαλύπτεται.

Δείτε τις φωτογραφίες: 

 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...