Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

Σάσα Μπάστα: Ποιους τσάκωσε ο φακός στα γενέθλια της τραγουδίστριας

Glamorous γενέθλια για τη Σάσα Μπάστα. Η γνωστή τραγουδίστρια...

Μαρίνα Σάττι: Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι σε κατάστημα ΟΠΑΠ

Λίγες ημέρες πριν την αναχώρησή της για το Μάλμε...

Επιτέλους μόνοι!

Σε τρεις διαφορετικές ηπείρους βρίσκονται Σαμαράς, Τσίπρας και Βενιζέλος.

Δεν συμβαίνει συχνά ο πρωθυπουργός, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κι ένας εκ των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση να απουσιάζουν ταυτόχρονα εκτός Ελλάδος, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους και σε διαφορετική ήπειρο. Ο Αντώνης Σαμαράς ακολουθεί τον δρόμο του μεταξιού, ο Αλέξης Τσίπρας ικανοποιεί φιλοσοφικές του ανησυχίες και την αγάπη του για την 7η τέχνη, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος καμαρώνει την κόρη του που παίρνει πτυχίο. Και κάτι που ίσως να έχει τη σημασία του: τυπικά και σύμφωνα με το Σύνταγμα, τον απουσιάζοντα πρωθυπουργό αναπληρώνει ο πρώτος τη τάξει υπουργός, ο επί των Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Ας δούμε το περιεχόμενο των ταξιδιών τους:

Ο πρωθυπουργός με επιτελείο υπουργών και μια ομάδα περίπου εβδομήντα επιχειρηματιών βρίσκεται στη γη των επενδύσεων, την Κίνα. Ο Αντώνης Σαμαράς έχει πολύ βαρύ πρόγραμμα, καθώς θα συναντηθεί με πολλούς κυβερνητικούς αξιωματούχους. Σήμερα θα μιλήσει στην Κινεζική Ακαδημία Κοινωνικών Επιστημών, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Λι Κετσιάνγκ και θα παρακαθίσει σε δείπνο που πραγματοποιείται προς τιμήν του. Αύριο θα μιλήσει στο Ελληνοκινεζικό Business Forum και θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σι Ζινπίνγκ. Το Σάββατο θα βρίσκεται στην πόλη Χαντζόου όπου, μεταξύ άλλων, θα συναντηθεί με τον κυβερνήτη της περιφέρειας και θα μιλήσει στο World Cultural Forum, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στη Σανγκάη όπου θα συναντηθεί με τον δήμαρχο της πόλης και θα μιλήσει σε επιχειρηματικό φόρουμ. Στη διάρκεια του ταξιδιού του ο πρωθυπουργός θα έχει μεγάλο αριθμό κατ’ ιδίαν συναντήσεων με κρατικούς αξιωματούχους και επικεφαλής κινεζικών επιχειρηματικών ομίλων. Την Κυριακή ο κ. Σαμαράς αναχωρεί για επίσκεψη εργασίας στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

Διάλειμμα για φιλοσοφικές και καλλιτεχνικο-πολιτικές αναζητήσεις πραγματοποιεί από χθες έως και σήμερα το βράδυ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέπτεται το Ζάγκρεμπ της Κροατίας. Εκεί μιλά στο συνέδριο για την «Ουτοπία της Δημοκρατίας», με συνομιλητές τον πνευματικό του γκουρού, τον Κροάτη φιλόσοφο Σλαβόι Ζίζεκ, τον θεωρητικό της κρίσης Γιάννη Βαρουφάκη, αλλά και τον σούπερ σταρ σκηνοθέτη του αμερικανικού κινηματογράφου Ολιβερ Στόουν με τον οποίο γευμάτισε χθες. Ο Ολιβερ Στόουν μετά το γεύμα χαρακτήρισε τον Αλέξη «αυριανό πρωθυπουργό και ελπίδα της Ελλάδας».

Οσο για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, θα απουσιάσει για δέκα ημέρες στις ΗΠΑ προκειμένου να βρεθεί κοντά στη θυγατέρα του Ελβίνα που θα ορκιστεί, καθώς ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Georgetown, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στη Λειψία της Γερμανίας για το συνέδριο του SPD.

ΕΛΕΝΑ ΣΟΛΩΜΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...