Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Ερωτας extra small

Όταν ο Βασίλης (1,83μ.) κεραυνοβολήθηκε από την Έφη (1,20).

Εχει ύψος μόλις ένα μέτρο και 20 εκατοστά αλλά, παρά το μικρό της ανάστημα, είναι ένα από τα πιο δραστήρια και αξιαγάπητα άτομα στη γειτονιά της. Η Εφη Λιανού πάσχει από νανισμό, αν και γεννήθηκε από φυσιολογικούς γονείς, ενώ οι άλλες δύο αδερφές της έχουν κανονικό ύψος. Εζησε δύσκολες στιγμές, ωστόσο στα 36 της χρόνια έχει αποδεχτεί πλήρως τον εαυτό της και έχει πετύχει να ενταχθεί απόλυτα σε έναν κόσμο «για ψηλούς». Μάλιστα, ο έρωτας τής χτύπησε την πόρτα με τη μορφή ενός ανθρώπου που λιώνει όταν την κοιτάζει και την αποκαλεί «Ψηλορείτη»!


«Ξέρω ότι γεννήθηκα νάνος, έτσι θα μεγαλώσω και έτσι θα γεράσω. Δεν μπορώ να το αλλάξω, άρα δεν βρίσκω και τον λόγο για να στενοχωριέμαι. Βεβαίως η παιδική μου ηλικία δεν ήταν εύκολη, γιατί τα άλλα παιδιά με κορόιδευαν, όμως η οικογένειά μου με αγαπά και ήξερε να με προστατεύει» αποκαλύπτει η γυναίκα που κατάγεται από το Αγρίνιο αλλά γεννήθηκε στον Πειραιά.


Γελούσαν


Από νωρίς η Εφη κατάλαβε ότι διέφερε από τα άλλα παιδάκια. Θυμάται ότι μικροί και μεγάλοι την κοίταζαν πάντα περίεργα και έκαναν διάφορα σχόλια, όμως εκείνη ανέπτυξε από νωρίς τις δικές της άμυνες για να πορευτεί στη ζωή. «Παλιά στενοχωριόμουν πολύ και έκλαιγα. Με τους γονείς μου απέφευγα να το συζητώ για να μην τους επιβαρύνω ψυχολογικά. Βγαίναμε βόλτες και κάποιοι γελούσαν, το καταλάβαινα, αλλά σιγά σιγά άρχισα να αδιαφορώ και να βρίσκω χαρά σε απλά καθημερινά πράγματα» λέει.


Σχολείο δεν πήγε, γιατί φοβόταν ότι στην τάξη οι συμμαθητές της θα τη σχολίαζαν, μεγαλώνοντας όμως αποφάσισε να πάρει τη ζωή της στα χέρια της. «Είχα μάθει γραφή και ανάγνωση στο σπίτι. Σε μεγάλη ηλικία τελείωσα το δημοτικό με ειδική εξέταση. Μετά πήγα σε γυμνάσιο δεύτερης ευκαιρίας και μετά τελείωσα σχολείο επαγγελματικής εκπαίδευσης με εξειδίκευση στο σχέδιο μόδας. Τα κατάφερα, πήρα απολυτήριο και είμαι πολύ χαρούμενη».


Απέκτησε φίλους και έμαθε να κερδίζει τον σεβασμό, αφού τους κοιτάζει κατάματα και τους μιλάει ειλικρινά: «Εχω δύο φίλες που με αγαπούν πολύ, με συμβουλεύουν, τους λέω τα μυστικά μου και έχω και έναν φίλο που οδηγεί νταλίκα. Χαίρονται να κάνουμε παρέα, γιατί καταλαβαίνουν ότι είμαι άνθρωπος και εγώ».


Τα εμπόδια


Η καθημερινότητά της έχει δυσκολίες, αφού τα μικρά της χέρια και πόδια την περιορίζουν, όμως η Εφη ζει όπως όλοι μας, κάνει ακριβώς ό,τι και οι άνθρωποι με κανονικό ύψος βρίσκοντας τρόπους να ξεπερνάει τα εμπόδια. «Από μικρή έμαθα να κάνω τα πάντα. Στους άλλους μπορεί να φαίνεται δύσκολο, για μένα όμως είναι εύκολο, είναι ο τρόπος ζωής μου. Αναρωτιούνται πώς τα προλαβαίνω όλα, αλλά εγώ έχω τις μυστικές πατέντες μου. Ας πούμε, για να πλύνω τα πιάτα στον νεροχύτη έχω φτιάξει μια σκαλίτσα με δύο σκαμνάκια, τα ψώνια από το σούπερ μάρκετ είναι πάντα το πολύ τέσσερις τσάντες, τις οποίες ρίχνω στους ώμους και προχωράω και αν θέλω να φτάσω το πάνω μέρος της ντουλάπας ανοίγω τα συρτάρια, φτιάχνω ουσιαστικά μια σκάλα, και σκαρφαλώνω! Σαφώς υπάρχουν δυσκολίες, αλλά τις ξεπερνάω…» λέει.


Εχει μάθει να ζει με λίγα χρήματα, αφού δεν μπορεί να εργαστεί και παίρνει ένα επίδομα περίπου 600 ευρώ το δίμηνο από την Πρόνοια. «Θα ήθελα να εργαστώ, αλλά δύσκολα θα με πάρει κάποιος εργοδότης. Ιδανικά θα ήθελα να είχα τη δυνατότητα να ανοίξω ένα δικό μου μαγαζί, να ράβω και να μεταποιώ ρούχα. Είναι το όνειρό μου. Μου αρέσει να σχεδιάζω ρούχα. Με τα σχέδιά μου καταφέρνω να ξεχνιέμαι και να χαλαρώνω. Μπορώ να πάρω ένα κομμάτι ύφασμα και να φτιάξω ένα τέλειο φόρεμα».


Η γνωριμία και η συμβίωση με τον 45χρονο Βασίλη που τη φωνάζει «Ψηλορείτη μου»


Η Εφη έχει έναν απίστευτο δυναμισμό και ένα πείσμα ότι η ζωή της ανήκει, όπως σε όλους. Βγαίνει έξω, περπατά με αυτοπεποίθηση, πηγαίνει στην καφετέρια για να πιει χαλαρά τον καφέ της και κάπου εκεί γνώρισε και τον Βασίλη, με τον οποίο είναι μαζί εδώ και 15 μήνες.


«Δούλευα σε ένα καφενείο και η Εφη ερχόταν με τις φίλες της για να ξεσκάσει. Καθόταν, ξεκουραζόταν και μιλούσε με τον κόσμο. Μια μέρα μου πρόσφερε γλυκό λεμονόπιτα που είχε φτιάξει και πιάσαμε την κουβέντα. Κατάλαβα ότι είναι ξεχωριστή και στην ψυχή της» λέει ο 45χρονος Βασίλης Αθανασίου, ο οποίος είναι επαγγελματίας οικοδόμος.


Την πικραίνουν


«Μείναμε ένα βράδυ μαζί και κατάλαβα ότι ταιριάζουμε. Το είπα στους γονείς μου και από τότε συγκατοικούμε…» εξηγεί η Εφη. «Εγώ έχω ύψος 1,83 και όταν βγαίνουμε έξω μας κοιτάνε περίεργα, αλλά δεν με νοιάζει. Οποιος την πειράξει, τον βάζω στη θέση του με μια ωραία κουβέντα. Πιο πολύ στενοχωριέμαι για τη μικρή μου, γιατί δεν βρίσκω τον λόγο να την πικραίνουν. Εγώ περνάω καλά μαζί της γιατί έχει καλό χαρακτήρα, είναι πάντα χαρούμενη. Βέβαια, όταν νευριάζει πρέπει να… κρυφτείς, αλλά είναι ευθύς και ειλικρινής άνθρωπος. Οσο και αν φαινόμαστε αταίριαστοι, ταιριάζουμε και ο ένας σκέφτεται για τον άλλον».


Ο Βασίλης έχει μια έφηβη κόρη από τον πρώτο του γάμο, η οποία τώρα πια κάνει πολύ καλή παρέα με την Εφη, αν και στην αρχή είχε ενδοιασμούς. «Βγαίνουμε έξω με την κόρη του Βασίλη, είναι ένα πολύ καλό παιδί, με καταλαβαίνει και συζητάμε πολλά πράγματα. Είμαι ευτυχισμένη γιατί ο Βασίλης είναι ο άνθρωπός μου, το στήριγμά μου».


Νοικοκυρά


Η Εφη είναι μια πραγματική νοικοκυρά, φροντίζει το σπίτι, μαγειρεύει και ράβει μόνη της τα περισσότερα ρούχα της για να της πέφτουν καλά στο μέγεθος. Αγαπάει τα παιδιά και θα ήθελε να αποκτήσει τα δικά της, όμως είναι ρεαλίστρια. «Θα ήθελα να γίνω μητέρα, ωστόσο σκέφτομαι τα προβλήματα μιας εγκυμοσύνης στην περίπτωσή μου και κυρίως δεν θέλω να γεννήσω ένα παιδί σαν εμένα, γιατί δεν θέλω να ζήσει τις ίδιες δυσκολίες, τις ίδιες στενοχώριες» λέει.


Η Εφη μπορεί να είναι μικροσκοπική, φοράει νούμερο παπουτσιού μόλις 33, έχει όμως μεγάλη ψυχή και ξέρει ότι η ζωή είναι απολαυστική όταν υπάρχουν συγκινήσεις. «Πολλές φορές κοιτάζομαι στον καθρέφτη και γελάω μόνη μου για το ύψος μου. Αλλες φορές νευριάζω και αποφεύγω να κοιταχτώ. Στο τέλος, όμως, πάντα λέω “αυτή είμαι εγώ” και με αγαπώ έτσι ακριβώς».
Οσο για τον Βασίλη, η τελευταία φράση του τα λέει όλα: «Για μένα η Εφη είναι ο Ψηλορείτης μου! Οσο μικρό είναι το μέγεθός της τόσο μεγάλη είναι η καρδιά της».


ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΛΕΣΗΣ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...