Το blog όπου διαδηλώνει η γενιά των 700 ευρώ το μήνα

ΚΟΣΜΟΣ

Το blog όπου διαδηλώνει η γενιά των 700 ευρώ το μήνα«Η ανταπόκριση των νέων είναι απίστευτη» λέει ο 28χρονος Θανάσης, ένα από τα ιδρυτικά μέλη του http://g700.blogspot.com, που δεν θέλησε να αποκαλύψει το επώνυμό του για να μην έχει πρόβλημα με τα αφεντικά του στη δημόσια υπηρεσία όπου εργάζεται. «Δεν φανταζόμασταν τέτοια αντίδραση και τέτοια συμμετοχή. Εχουμε θέσει θέματα που απασχολούν καθημερινά πολλούς νέους».
Στο διαδικτυακό ημερολόγιο, το οποίο δέχεται περισσότερες από 700 επισκέψεις την ημέρα, οι νέοι εκφράζουν τα παράπονά τους σχετικά με το γεγονός ότι είναι μορφωμένοι αλλά παραμένουν άνεργοι ή αμείβονται ανεπαρκώς. Οπως εξηγούν τα ιδρυτικά μέλη, αυτό το blog είναι αφιερωμένο στη γενιά των 700 ευρώ το μήνα - εξ ου και το g700 στη διεύθυνσή του.
Είναι αλήθεια ότι ένας στους πέντε Ελληνες ζει σε επίπεδα φτώχειας παρά το γεγονός ότι η οικονομική ανάπτυξη της χώρας αγγίζει το 4%, ένα ποσοστό που την κατατάσσει ανάμεσα στις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Την περσινή χρονιά ο δείκτης ανεργίας έπεσε στο 8,9%, το χαμηλότερο ποσοστό μετά το 1998, αλλά παρ’ όλα αυτά υψηλότερο σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο του 7,4%.