Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Σκορπιός στα όρια του κιτς!

Οι… Καρυάτιδες του Ριμπολόβλεφ στο νησί του «Ω».

Δεν είναι απλώς η επιτομή του κιτς, είναι αυτό που λέει η… Τασούλα στη γνωστή διαφήμιση: «Tragic»! Μόνο έτσι μπορεί κάποιος να σχολιάσει τη «διακόσμηση»  που επέλεξε να κάνει σε μια από τις παραλιακές κατοικίες του Σκορπιού ο Ρώσος μεγιστάνας Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ… Ως λάτρης της αρχαίας Ελλάδας, ο νέος ιδιοκτήτης του επίγειου παράδεισου του Αριστοτέλη Ωνάση έδωσε μερικά ευρώ από τα δισεκατομμύριά του και τοποθέτησε ούτε μία ούτε δύο, αλλά έξι γύψινες… Καρυάτιδες!522g98g96 0

Απόδειξη η φωτογραφία που ανέβασε στο twitter η δημοσιογράφος Βασιλική Σιούτη: «Η αποθέωση του κιτς ή αλλιώς η αισθητική του μεγιστάνα Ριμπολόβλεφ που γέμισε τον Σκορπιό με… Καρυάτιδες» σχολίασε η ίδια.

Εκτός, όμως, από την ίδια, το άκρως αντιαισθητικό θέαμα έχουν απαθανατίσει και δεκάδες τουρίστες που έκαναν τη βόλτα τους με τα πλοιάρια γύρω από το νησί. Η εικόνα προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα και στους κατοίκους του Μεγανησίου και του Νυδριού, οι οποίοι βλέπουν ότι η εποχή της λάμψης και του καλού γούστου τελείωσε. Κάποτε ήταν τοποθετημένα ανεκτίμητα έργα τέχνης και εκλεπτυσμένα έπιπλα.

«Τα όρια μεταξύ τέχνης και προσβολής του κοινού αισθήματος είναι δυσδιάκριτα. Οπως και τα όρια μεταξύ καλογουστιάς και κακογουστιάς» ανέφερε με πικρία στην «Espresso» κάτοικος της περιοχής και πρόσθεσε: «Είναι λυπηρό… Θα τρίζουν τα κόκαλα του Ωνάση. Αν ζούσε και έβλεπε αυτή τη θλιβερή εικόνα στο νησί που αγάπησε, δεν θα το άντεχε».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Καρυάτιδες είχαν κάνει την πρώτη τους εμφάνιση στον Σκορπιό τον Ιούλιο, όταν ο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ διοργάνωσε μια βραδιά για δύο, για τον ίδιο και την καλή του, μια ξανθιά και ιδιαίτερα εντυπωσιακή γυναίκα. Το πάρτι ήταν σε αρχαιοελληνικό ύφος, με τον Ριμπολόβλεφ και την αγαπημένη του ντυμένους με χλαμύδα και ξαπλωμένους σε έναν τεράστιο καναπέ με βάση… Καρυάτιδες να απολαμβάνουν άσματα του Κώστα Καραφώτη!

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...