"Ναι, το παιδί είναι δικό μου"

ΚΟΣΜΟΣ

"Ναι, το παιδί είναι δικό μου"

Αποχρώσεις ροζ -ή, για να είμαστε ακριβέστεροι, σιέλ αφού πρόκειται για αγόρι- απέκτησε η πολιτική ζωή της Τσεχίας μετά την ομολογία του πρωθυπουργού Μίρεκ Τοπολάνεκ ότι όχι μόνο είχε εξωσυζυγική σχέση, αλλά απέκτησε και παιδί με την ερωμένη του. Και στην αντιπολίτευση, όμως, τα πράγματα δεν είναι διαφορετικά, αφού ο αρχηγός της Τζίρι Πάρουμπεκ χώρισε για να ζήσει τον έρωτά του με μια νέα γυναίκα.

Ο 51χρονος πρωθυπουργός, που επί μήνες διέψευδε οργισμένος ότι έχει ερωτικές σχέσεις με την κατά έντεκα χρόνια νεότερή του βουλευτή Λούσι Ταλμάνοβα, τον προηγούμενο Ιανουάριο εγκατέλειψε την επί πολλά χρόνια σύζυγό του Πάβλα, όταν έγινε γνωστό ότι η νέα σύντροφός του ήταν έγκυος. Υστερα από ένα νέο γύρο υπεκφυγών ομολόγησε ότι το παιδί ήταν δικό του.

Η στάση του καταδικάστηκε από τα παιδιά του, ενώ η πρώην σύζυγός του, η οποία αρνήθηκε να του δώσει διαζύγιο, διεκδίκησε την εκλογή της στη γερουσία, αλλά απέτυχε. Κέρδισε, όμως, μεγάλο κομμάτι της οικογενειακής περιουσίας, ενώ ο πρωθυπουργός θα πληρώνει και τα δάνεια που είχε πάρει με την πρώην σύζυγό του. Το γραφείο του, μάλιστα, έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες της βουλευτή και του νεογέννητου βρέφους.

Την ίδια περίοδο, αλλά ακολουθώντας διαφορετική τακτική, ο 54χρονος Τζίρι Πάρουμπεκ έσπευσε να ρίξει φως στην προσωπική του ζωή, όταν μια σκανδαλοθηρική εφημερίδα τον εντόπισε καθ’ οδόν προς ένα παραθαλάσσιο μέρος για διακοπές με μια κατά είκοσι χρόνια νεότερή του, ξανθιά μεταφράστρια.

Πάντως, τα δύο σκάνδαλα ουδόλως πτόησαν τους Τσέχους. Οπως έδειξε δημοσκόπηση, επτά στους δέκα δεν ενοχλήθηκαν από τις περιπέτειες του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αντιπολίτευσης. Θεωρούν ότι η προσωπική τους ζωή είναι δική τους υπόθεση.