Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Υμνοι για την Ελλάδα!

Ο διάσημος ηθοποιός Στίβεν Φράι του «Χόμπιτ» δεν κρύβει τον ενθουσιασμό του για την Ελλάδα.

O Στίβεν Φράι συνεχίζει να εξυμνεί την Ελλάδα μέσα από το Τwitter. Είναι γνωστή η αγάπη του διάσημου Βρετανού ηθοποιού Στίβεν Φράι, πρωταγωνιστή στην ταινία «Χόμπιτ», για τη χώρα μας. Υπέρμαχος του να επιστραφούν τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, ο Βρετανός σταρ βρίσκεται αυτές τις μέρες στη χώρα μας για διακοπές και φροντίζει να μεταφέρει εικόνες, χρώματα και αρώματα Ελλάδας μέσα από το προφίλ του στο Τwitter.

O Φράι έφτασε στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα και μάλιστα δείπνησε με την υπουργό τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, η οποία τον προσκάλεσε στη χώρα μας στο πρόσφατο ταξίδι της στο Λονδίνο. Αυτές τις ημέρες ο Φράι επισκέπτεται αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία με τεράστια σπουδαιότητα για όλη την ανθρωπότητα. Οντας φιλέλληνας και αρχαιολάτρης, πιστεύει πως «ο παγκόσμιος πολιτισμός οφείλει πολλά στην Ελλάδα» και δηλώνει: «Είμαι σταθερά υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα, αλλά χρειάζεται να γίνει δουλειά στο επίπεδο των κυβερνήσεων, των μουσείων και της κοινής γνώμης».

«Θέλω να δω τα Μάρμαρα στο γαλάζιο φως της Ελλάδας» δήλωσε ο Φράι, σύμφωνα με την «Guardian». Ο διάσημος ηθοποιός επισκέφθηκε το Μουσείο της Ακρόπολης, περπάτησε στην Πλάκα, πήγε στους Δελφούς, την Αρχαία Ολυμπία, την Καρδαμύλη, την Αρχαία Μεσσήνη και τη Μάνη, ενώ απόλαυσε αυθεντικές ελληνικές γεύσεις, όπως χωριάτικη σαλάτα, φορμαέλα και ελληνικό κρασί. «Απίστευτα απλά, απίστευτα φτηνά, απίστευτα τέλεια» έγραψε στο Τwitter, ανεβάζοντας παράλληλα φωτογραφία από το τραπέζι με τα ελληνικά εδέσματα.

«Τα βράχια απ’ όπου έριξαν τον Αίσωπο, γιατί ήταν (κυριολεκτικά) υπέροχος» έγραψε σε άλλο post που έκανε, ενώ όταν επισκέφτηκε τους Δελφούς σχολίασε: «Ο ομφαλός της Γης. Είμαι στο κέντρο της, χα χα» και λίγο αργότερα έγραψε: «Απέναντι από τους Δελφούς προς Παρνασσό και Ελικώνα. Πείτε “γεια” στις Μούσες που ζουν εδώ».

Ο διάσημος Βρετανός με τους 5.500.000 φίλους στο Τwitter έκανε την καλύτερη προβολή για την Ελλάδα και τον αρχαιολογικό της πλούτο, αφού τους παρότρυνε να επισκεφτούν τη χώρα «από όπου ξεκίνησαν όλα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και ο ίδιος.

ΑΝΘΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...