Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

Σάσα Μπάστα: Ποιους τσάκωσε ο φακός στα γενέθλια της τραγουδίστριας

Glamorous γενέθλια για τη Σάσα Μπάστα. Η γνωστή τραγουδίστρια...

Μαρίνα Σάττι: Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι σε κατάστημα ΟΠΑΠ

Λίγες ημέρες πριν την αναχώρησή της για το Μάλμε...

Επιχείρηση «νοκ άουτ» από Σαββίδη, Αλαφούζο

Το φετινό καλοκαίρι θα είναι «καυτό», με την επιχείρηση «καθαρό ποδόσφαιρο» σε πλήρη δράση! Η συνάντηση που είχαν το βράδυ της Τετάρτης οι ιδιοκτήτες τριών εκ των κορυφαίων συλλόγων της χώρας στην Αθήνα αναμένεται να… πυροδοτήσει εκρηκτικές εξελίξεις με στόχο την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου και τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας επί ίσοις όροις.

Το φετινό καλοκαίρι θα είναι «καυτό», με την επιχείρηση «καθαρό ποδόσφαιρο» σε πλήρη δράση! Η συνάντηση που είχαν το βράδυ της Τετάρτης οι ιδιοκτήτες τριών εκ των κορυφαίων συλλόγων της χώρας στην Αθήνα αναμένεται να… πυροδοτήσει εκρηκτικές εξελίξεις με στόχο την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου και τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας επί ίσοις όροις. 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΟΤΣΙΚΑΣ

Και ως πρώτη κίνηση, χαρακτηριστική των «θέλω» τους, είναι ότι Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, μετά την απόφαση του ανακριτή για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, που τον θέτει… νοκ άουτ από το ποδόσφαιρο, θα αποστείλουν έγγραφα στην UEFA κατά της συμμετοχής του Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ!

Οι Γιάννης Αλαφούζος, Δημήτρης Μελισσανίδης και Ιβάν Σαββίδης, ισχυροί άνδρες των Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, συναντήθηκαν με φόντο τη βαριά σκιά που έχει πέσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τη νοσηρή κατάσταση που έχει φτάσει στο απροχώρητο. Μια κατάσταση που βυθίζει τα τελευταία χρόνια το άθλημα στην καχυποψία, τη διαφθορά και την ανυποληψία, απομακρύνοντας ακόμη περισσότερο τους φιλάθλους από τα γήπεδα.

Δεν ήταν η πρώτη συνάντηση των τριών μεγαλομετόχων. Είχαν προηγηθεί άλλες δύο (η τελευταία πριν από πέντε μήνες), με «ατζέντα» την άμεση αντίδραση απέναντι στη σήψη που έχει περιβάλει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτή τη φορά, οι καταστάσεις είναι πιο ώριμες, μετά τις εξελίξεις στο θέμα της «εγκληματικής οργάνωσης», τα όσα συμβαίνουν στην ΕΠΟ και στον χώρο της διαιτησίας, με την πρόσφατη παραίτηση του Χριστόφορου Ζωγράφου κατόπιν των αποκαλυπτικών συνομιλιών του.

Η ατζέντα

Η ατζέντα των τριών ανδρών ήταν συγκεκριμένη:
1. Τα γεγονότα που παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας στο θέμα της «εγκληματικής οργάνωσης».
2. Η ανάγκη εξυγίανσης της ΕΠΟ με την αλλαγή του διοικητικού της χάρτη και της ηγεσίας της.
3. Η διαιτησία και η προσπάθεια να μείνει ανεπηρέαστη από σκοτεινά κυκλώματα.

Το τάιμινγκ

Η συνάντηση και η επιλογή της ημέρας μόνο τυχαία δεν ήταν. Οι Μελισσανίδης, Σαββίδης και Αλαφούζος επέλεξαν να συναντηθούν την ημέρα που ο εισαγγελέας «έκοψε» το ποδόσφαιρο από τον πρώην πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή, για να στείλουν ένα «μήνυμα» προς όλες τις πλευρές, την παραμονή της παρουσίας του Βαγγέλη Μαρινάκη, μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού, στον Γιώργο Ανδρεάδη.

Οι τρεις άνδρες ήταν ξεκάθαροι σχετικά με τη συνέχεια. Αποφάσισαν πως δεν πρόκειται να δώσουν το «Οk» για την έναρξη του επόμενου πρωταθλήματος, εφόσον δεν έρθει η κάθαρση στον χώρο του ποδοσφαίρου. Ορθά, κοφτά. «Ο Παναθηναϊκός σκέφτεται πολύ σοβαρά να μην κατέβει στο επόμενο πρωτάθλημα εφόσον δεν εξασφαλιστεί η αξιοπιστία του» ήταν η χαρακτηριστική θέση της «πράσινης» ΠΑΕ, που… διέρρευσε μετά το πέρας της συνάντησης, στην οποία εμπεριέχεται η φιλοσοφία που κυριάρχησε στο μίτινγκ.

Η άποψη αυτή για ενός είδους… «λοκ άουτ» από τις ομάδες δεν έπεσε για πρώτη φορά στο τραπέζι, αφού τον Ιανουάριο ο Ιβάν Σαββίδης είχε μεταφέρει τη συγκεκριμένη πρόθεσή του, ενώ την έχει συζητήσει αρκετές φορές και με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, με τον οποίο διατηρεί, και λόγω της ποντιακής καταγωγής, πιο στενές σχέσεις (υπάρχουν κοινές δημόσιες εμφανίσεις τους). Τώρα είναι φανερό πως ωρίμασε περισσότερο από ποτέ η σκέψη να πάνε ευθέως κόντρα στο σημερινό… καθεστώς, για να αλλάξει ο «χάρτης». Mετά τις χτεσινές εξελίξεις με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο Ιβάν Σαββίδης δήλωσε:

«Ελπίζω ειλικρινά η σημερινή απόφαση του ανακριτή και του εισαγγελέα να σηματοδοτήσει μια νέα εποχή στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Αν ούτε τώρα όμως η ΕΠΟ προχωρήσει άμεσα σε δραστικές αλλαγές και ριζική αναδιαμόρφωση, η παρουσία μας σε αυτό το ελληνικό ποδόσφαιρο θα τεθεί υπό αμφισβήτηση».

Οι άλλες ΠΑΕ

Επιθυμία τους είναι να προχωρήσουν σε ενέργειες που θα θέσουν όλους προ των ευθυνών τους. Εν όψει της νέας σεζόν σκοπεύουν να ζητήσουν από κάθε ΠΑΕ που συμμετέχει στο πρωτάθλημα να πάρει ξεκάθαρη θέση: Επιθυμούν την εκ βάθρων αλλαγή του ποδοσφαίρου, ή συναινούν στη συνέχιση της νοσηρής κατάστασης; Επίσης, στο πλάνο τους είναι να προβούν σε ενέργειες προς τα αρμόδια όργανα τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη, με πιο χαρακτηριστική το αίτημα αποκλεισμού του Ολυμπιακού από την UEFA!

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...