Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Ο Χολίδης και η σύντροφός του για καφεδάκι στα νότια προάστια

Ο Χρήστος Χολίδης και η σύντροφός του Κατερίνα Γκιουζέλη...

Για γαμπρός το 2024 ετοιμάζεται ο Πολυδερόπουλος

Γαμπρός μέσα στο 2024  σχεδιάζει να ντυθεί ο Νίκος...

Η Αφροδίτη Σκαφιδά έφερε στον κόσμο κοριτσάκι και έκανε τον Πύρρο Δήμα...

Πατέρας για πέμπτη φορά έγινε ο Πύρρος Δήμας! Η...

«Μάτωσε» ο άγιος Παΐσιος

❱❱ Μέγα μυστήριο σε εκκλησάκι στην Πάτμο!
❱❱ Τι αντίκρισε με δέος πιστή που πήγε να προσευχηθείΑπό την
Εύα Παπαδάτου 

Η είδηση ότι η εικόνα του αγίου Παϊσίου του Μεγάλου και Θεοφόρου δάκρυσε το βράδυ του Σαββάτου έχει προκαλέσει δέος στους πιστούς της Πάτμου.

Είχε πέσει ο ήλιος όταν μια πιστή πέρασε από τον Ιερό Ναό του Αγίου Πνεύματος του 1640 για να προσευχηθεί και να προσκυνήσει τις εικόνες.

Η γυναίκα αναρίγησε όταν παρατήρησε ότι στη μορφή του αγίου, που γιορτάζει στις 19 Ιουνίου, υπήρχαν κόκκινες γραμμές που θύμιζαν αίμα ή δάκρυα.

Παρατήρησε ότι στο κεφάλι του αγίου υπήρχε κάποιο περίεργο σχήμα με γραμμές. Τρέμοντας, βγήκε έξω και τηλεφώνησε σε μια γειτόνισσά της, η οποία έσπευσε στην εκκλησία και είδε κι εκείνη αυτό που της είχε περιγράψει η φίλη της.

new esr 1309 001 cmyk

Οι δύο γυναίκες ενημέρωσαν τον ηγούμενο της μικρής εκκλησίας, η οποία ανήκει στην Εξαρχία Πάτμου και την οποία λειτουργεί η ενορία του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου, αλλά και άλλους ιερείς.

Το νέο έκανε αστραπιαία τον γύρο του νησιού και, σύμφωνα με τα «Πατμιακά χρονικά», δεν είναι λίγοι εκείνοι που μιλούν για θαύμα ή σημάδι εξ ουρανού, ενώ υπάρχουν και άλλοι που προβληματίζονται και αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να πρόκειται για υγρασία, χρώμα ή κάτι άλλο που έκανε την εικόνα να βγάζει κόκκινα και άσπρα σημάδια.

f8 patmos

Η «Espresso» επικοινώνησε με τον πρώην δήμαρχο της Πάτμου Ματθαίο Μελιανό, ο οποίος είπε ότι του έστειλαν τη φωτογραφία από την Αμερική: «Δεν είναι αδύνατο να γίνει ένα θαύμα. Αλλά στην προκειμένη περίπτωση πιστεύω ταπεινά ότι δεν πρέπει να βιάζεται κανείς. Χρειάζονται προσοχή και προσευχή και θα… “περιμένουμε” τον άγιο! Μου έγραψαν να πάμε να κάνουμε λιτανείες, αγρυπνίες κ.λπ., αλλά θεωρώ πως, αν και με αυτόν τον τρόπο δείχνουμε σεβασμό, δεν είναι ο σωστός για να αντιμετωπίσουμε μια τέτοια κατάσταση. Γι’ αυτό και εδώ οι πατέρες συνέστησαν ψυχραιμία, υπομονή και αναμονή». 

f7 matthaios melianos

Ο κ. Μελιανός εξήγησε πως το εκκλησάκι βρίσκεται στο λιμάνι στη Σκάλα. Το λιμάνι είναι προσανατολισμένο προς τον Βορρά, ενώ το σημείο όπου είναι το εκκλησάκι είναι προς το δυτικό μέρος του λιμανιού και αντικρίζει το Ικάριο Πέλαγος.

Η «Espresso» μίλησε και με τον θεολόγο – συγγραφέα Μανώλη Μελινό, διευθυντή της βιβλιοθήκης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. «Η Εκκλησία είναι πάντοτε φειδωλή σε τέτοια ζητήματα. Ο Θεός έχει πολλούς τρόπους να στείλει και να δείξει τα Σημεία Του. Εμείς πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και επιφυλακτικοί και να κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να ανιχνεύσουμε σωστά το θέλημα του Θεού» τόνισε και έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν πρόκειται για την εικόνα του αγίου Παϊσίου του Αγιορείτη, αλλά για εκείνη του αγίου Παϊσίου του Μεγάλου, ο οποίος γεννήθηκε το 300 μ.Χ. στην Αίγυπτο.

f6 manolis melinos

Μάλιστα, όταν ο άγιος Παΐσιος ο Αγιορείτης αναφερόταν στον συνώνυμό του τον Μέγα, έλεγε με ταπεινότητα: «Εγώ μπροστά στον Μέγα Παΐσιο είμαι ένας τενεκές»!

offer

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Ο ανάδρομος στο νέο συμβόλαιο με το Mega και η Ελένη που μόλις… ξύπνησε

Αφιλτράριστη Μενεγάκη και ανάδρομος Ερμής! Μπορεί η Ελένη Μενεγάκη...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...