Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η Τραϊάνα Ανανία για την υγεία του Δημήτρη Κόκοτα

Tην ώρα που η αγωνία για την υγεία του...

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Αυτόκλητοι τιμωροί του αμαρτωλού καθηγητή της ΑΣΟΕΕ

Ο «νόμος» της αυτοδικίας πίσω από την επίθεση στον πανεπιστημιακό που ελέγχεται για παιδεραστία

Αυτόκλητους «τιμωρούς» βλέπει η Κρατική Ασφάλεια που έχει αναλάβει τη διερεύνηση της επίθεσης σε βάρος του αναπληρωτή καθηγητή Α.Δ. στο αμφιθέατρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου, βάσει των έως τώρα δεδομένων. Μάλιστα, εκτιμούν ότι θα υπάρξει ανάληψη ευθύνης από ομάδα του αντιεξουσιαστικού χώρου με εκτενή αναφορά στις ποινικές εκκρεμότητες του καθηγητή, ο οποίος βρίσκεται υπό εισαγγελική διερεύνηση για αδικήματα που αφορούν γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανηλίκων στη Ρουμανία και τοκογλυφία.

  • Από τη
    Νάντια Αλεξίου

Οι αστυνομικοί εξετάζουν οπτικό υλικό που έχουν καταγράψει οι φοιτητές που παρακολουθούσαν το μεσημέρι της Τρίτης το μάθημα Χρηματοοικονομική Διοίκηση στο Τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας, ενώ έχουν πάρει καταθέσεις από όσους βρίσκονταν στο αμφιθέατρο και από τον αναπληρωτή καθηγητή, όταν έγινε η καταδρομική εισβολή με κουκούλες και κράνη.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης εξετάζουν όλες τις παραμέτρους, καθώς ο καθηγητής αναφέρθηκε προφορικά στη διαμάχη του με τρεις πρώην καθηγητές και τις ποινικές εκκρεμότητες του, για μία από τις οποίες έχει εκδοθεί απαλλακτικό βούλευμα. Οι καθηγητές, που δεν κατονομάζονται, κατηγορούν τον Α.Δ. για το κακούργημα της σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων. Συγκεκριμένα, ένας εκ των τριών αναφέρει πως παρευρέθηκε ο ίδιος στα γραφεία του συναδέλφου του σε εταιρία στη Ρουμανία και έγινε αυτόπτης μάρτυρας καταστάσεων σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανήλικων ατόμων που τον επισκέπτονταν. Πηγές από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο αναφέρουν ότι η υπόθεση εκκρεμεί στη Δικαιοσύνη, καθώς δεν έχουν εκδοθεί τελεσίδικες αποφάσεις.

Ένας άλλος συνάδελφός του έχει μηνύσει τον Α.Δ. για τοκογλυφία και εκβίαση κατ’ εξακολούθηση το διάστημα 2018-2019, όταν ο καθηγητής φέρεται ότι εξαπάτησε πολίτες και φοιτητές μέσω του συστήματος της «πυραμίδας». Συγκεκριμένα, φέρεται ότι παρακρατούσε τα χρήματα υποψήφιων επενδυτών, χωρίς να αποδίδει σε αυτούς τα κέρδη που τους υποσχόταν. Το 2019 ασκήθηκαν διώξεις και για το αδίκημα της τοκογλυφίας, που στο μεταξύ έγινε πλημμέλημα, και ορίστηκε δικάσιμος, η οποία πήρε αναβολή για την ερχόμενη Παρασκευή. Το κακούργημα της εκβίασης είναι πλέον αντικείμενο κύριας ανάκρισης.

Οι «υποκινητές»

Ο καθηγητής Παναγιώτης Διαμαντής, ο οποίος χαρακτηρίζεται από τον αναπληρωτή καθηγητή εκ των ηθικών αυτουργών της επίθεσης σε βάρος του σε ώρα διδασκαλίας, εξουσιοδότησε τον συνήγορό του Άγη Τάτση να προβεί σε δημοσίευση δήλωσής του, στην οποία αναφέρει:

«Είναι προφανές ότι καταδικάζω κάθε πράξη βίας, χωρίς κανέναν αστερίσκο. Με αφορμή όμως δηλώσεις του θύματος που “φωτογραφίζει” εμένα και άλλους δύο καθηγητές ως “υποκινητές” των επεισοδίων που έλαβαν χώρα σήμερα (σ.σ.: προχθές), δηλώνω ότι αύριο (σ.σ.: χθες) το πρωί θα καταθέσω ενώπιον των εισαγγελικών Αρχών έγκληση εναντίον του. Κι εμένα μου προκαλεί απορία ο χρόνος που έλαβε χώρα το συμβάν, δεδομένου ότι ο Α.Δ. δικάζεται την Παρασκευή με την κατηγορία της συνέργειας σε τοκογλυφία. Κατανοώ τη σπουδή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών να διατάξει άμεσα έρευνα. Είναι επιβεβλημένη. Θα ήθελα όμως οι εισαγγελικές Αρχές να είχαν δείξει την ίδια σπουδή στην υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας εις βάρος μου από το γνωστό κύκλωμα των τοκογλύφων – εκβιαστών και να μην είναι ο φάκελος της δικογραφίας, ακόμα και σήμερα, tabula rasa. Θα ήθελα επίσης οι πρυτανικές Αρχές να είχαν δείξει την ίδια ευαισθησία απέναντι σε τόσο σοβαρές καταγγελίες κατά του αντιδίκου μου».

Μετά την κατάθεση της μήνυσης ο δικηγόρος του μηνυτή ζήτησε μεταξύ άλλων την παραίτηση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως: «Πρόκειται για υπόθεση κρατικής αναλγησίας και διαφθοράς. Ο κατηγορούμενος διώκεται για κακούργημα και πλημμέλημα, ενώ ελέγχεται για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων. Δυστυχώς, όμως, εξακολουθεί να διδάσκει στο πανεπιστήμιο».

Το απόγευμα της Τετάρτης φοιτητές πραγματοποίησαν κινητοποίηση ζητώντας από την Πρυτανεία του ΟΠΑ να τοποθετηθεί αναφορικά με τις καταγγελίες που έχουν δημοσιοποιηθεί για τον αναπληρωτή καθηγητή, ο οποίος έως πρόσφατα κατείχε κρατικές θέσεις σε επιτροπές και συμβούλια, και να σταματήσει η τυχόν συγκάλυψη σοβαρών κακουργημάτων. Παράλληλα, αξίωσαν να ενημερωθεί άμεσα η πανεπιστημιακή κοινότητα και να θέσει σε διαθεσιμότητα τον καθηγητή.

Και ενώ την επικαιρότητα απασχολεί η επίθεση σε βάρος του αναπληρωτή καθηγητή, οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης ότι κάποιοι επιχειρούσαν να γκρεμίσουν έναν τοίχο μέσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο για να «στήσουν» στέκι! Ανδρες της Αμεσης Δράσης και της Κρατικής Ασφάλειας που έφτασαν άμεσα στο ίδρυμα προχώρησαν στις συλλήψεις έξι νεαρών, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν σφυριά και ηλεκτρικά τρυπάνια!

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...