Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ο Alpha θέλει τον Μπισμπίκη για τις σειρές «Τα κόκκινα φανάρια» και...

Μήλον της Εριδος ο Μπισμπίκης! Δύο σειρές πολιορκούν τον...

«TV Queen»: Το νέο ξινό φρούτο που σερβίρει στο Open ο Νίκος...

Aυτό το ριάλιτι δίχως άλλο μόνο ο... Μένιος Φουρθιώτης...

Απόπειρα δολοφονίας αρχινονού έξω από την πίστα της Λιόλιου

Σε διαρκή πόλεμο για την ηγεμονία της νύχτας βρίσκεται...

Παπασπηλιόπουλος – Σαμαρά: Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει… έρωτας!

«Ο έρωτας κι ο βήχας δεν κρύβονται» λέει ένα...

Δολοφονία 19χρονου Άλκη: Όσα είδαν και έζησαν στα νύχια της αγέλης των χούλιγκαν

Η καταδρομική της «ενδε κάδας» του θανάτου!

Την άκρη που ξεδιπλώνει το αιματοβαμμένο κουβάρι για το πώς στήθηκε και εκτελέστηκε το φονικό χτύπημα σε βάρος του 19χρονου Αλκη, αλλά και για το ποιοι από την παρέα κρατούσαν τα όπλα έδωσε στον ανακριτή ο 23χρονος Αλβανός Afksentos Carciu.

dolofonia alkis kabanos

Ο 23χρονος κατά την απολογία του, αναφερόμενος στα περιστατικά της μοιραίας νύχτας, τονίζει πως αρχικά μετέβη στην εργασία του και στη συνέχεια συναντήθηκε με μέλη του συνδέσμου προκειμένου να παρακολουθήσουν αγώνα βόλεϊ. «Οταν φτάσαμε στον σύνδεσμο, μέλη μάς ενημέρωσαν ότι μας ψάχνουν οπαδοί της ομάδας του Αρη, γιατί είχε προηγηθεί μεταξύ τους οπαδικό επεισόδιο. Ξεκινήσαμε από το κέντρο Θεσσαλονίκης τρία αυτοκίνητα προς αναζήτηση των οπαδών του Αρη, που, όπως γνωρίζαμε στο παρελθόν, είχαν τραυματίσει οπαδούς μας. Η αλήθεια είναι πως σκοπός ήταν ο μεταξύ των οπαδών διαπληκτισμός με ύβρεις και χειροδικίες, και ουδέποτε σκέφτηκα έστω ότι από ένα τέτοιο περιστατικό θα προκληθούν τα μοιραία αποτελέσματα που προέκυψαν…» αναφέρει.

273156836 278670634335381 20186872469173883 n

Οπως λέει, «χωρίς να γνωρίζω εκείνη τη στιγμή ότι κάποιος βρέθηκε σε θανάσιμο κίνδυνο, άτομα από τον σύνδεσμο του Αρη άρχισαν να έρχονται προς το μέρος μας, πετώντας αντικείμενα και καρέκλες. Ολοι όσοι είχαν κατέβει από τα αυτοκίνητά μας επέστρεψαν γρήγορα και επιβιβάστηκαν. Εφυγα αμέσως κάνοντας έναν ελιγμό με το αμάξι για να αποφύγω τους οπαδούς του Αρη που έτρεξαν προς το μέρος μας».

Απαντώντας σε ερώτηση του ανακριτή για το ποιος και πώς έκανε την επίθεση, περιγράφει χαρακτηριστικά: «Σίγουρα τον Γιάννη Κουμαρόπουλο τον είδα να χρησιμοποιεί το δρεπάνι, δεν είδα όμως σε ποιο παιδί, είδα τον Αλεξ Βελαλόπουλο να βαράει με το ξύλινο κοντάρι, τον Γκέγκα τον είδα να βαράει μπουνιές – από το σημείο που ήμουν δεν φαινόντουσαν καλά».

Ερώτηση ανακριτή: «Ποιοι επιτέθηκαν πρώτοι;»

Απάντηση: «Σίγουρα ήτανε o Ντεμιράτσι, είδα και τον Τζούροβιτς Οδυσσέα, όμως ουσιαστικά ξεκίνησαν όλοι μαζί. Πρώτα βγήκαν οι δικοί μου από τα δύο αυτοκίνητα στην πλατεία. Ταυτόχρονα με τους δικούς μου στο αυτοκίνητο βγήκαν κι αυτοί από το Polo και, τελευταία στιγμή που βγαίνουν απ’ το δικό μου αυτοκίνητο και από το Polo, εγώ παρατηρώ καθισμένος στο αυτοκίνητο τα τέσσερα άτομα που έβγαιναν. Από το δικό μου αυτοκίνητο ο Γκέγκα βγήκε με τα χέρια, αλλά γνώριζα ότι είχε μαχαίρι πάνω του. Ο Τζούροβιτς και ο Demirazi, όταν βγήκα απ’ το αυτοκίνητο, βγήκαν με τα χέρια. Ατομα που βγήκαν απ’ το Polo είχαν μαχαίρια και ένα στειλιάρι».

273723012 3016196098632666 221383411400695675 n

Οι διάλογοι των χούλιγκαν λίγο πριν από την δολοφονία του Άλκη

Απλετο φως στους σκοτεινούς και δαιδαλώδεις διαδρόμους, στους οποίους κινούνταν και ζούσαν, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο έδρασαν οι τουλάχιστον 11 δράστες, που τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου ξεχύθηκαν στους δρόμους του Χαριλάου αναζητώντας θύματα και τελικά έκοψαν το νήμα της ζωής του Αλκη Καμπανού, ενός φοιτητή που είχε όλο το μέλλον μπροστά του, σε αντίθεση με τους ίδιους, που σέρνονταν στα αδιέξοδα των βόθρων του χουλιγκανισμού, ρίχνουν αργά αλλά σταθερά οι αστυνομικές και οι δικαστικές Αρχές.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τους 10 εκ των 11, μια και ο τελευταίος παραμένει ασύλληπτος, το κινητό του 23χρονου Αλβανού Afksendos Carciu φώτισε την ακολουθία των γεγονότων εκείνης της βραδιάς. Το απόγευμα, ο 23χρονος είχε επικοινωνήσει με 22χρονο ομοεθνή του, τον οποίο είχε αποθηκευμένο ως «Geks».

Στο πρώτο μήνυμα, ο 23χρονος έγραφε: «Ei». «Pou eisai». «Pame palataki me bobo». Ο 22χρονος του απάντησε «Ελαα Μπροο» και ο Afksendos Carciu τού ξαναέστειλε: «Psinesai ti ela?»

Οι δυο τους μίλησαν για λίγα δευτερόλεπτα για τον αγώνα βόλεϊ ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός στο «Παλατάκι», και από εκεί άρχισε να συγκεντρώνεται η σύνθεση της εγκληματικής συμμορίας. Οταν οι ανεγκέφαλοι νεαροί συγκεντρώθηκαν εξοπλίστηκαν με μαχαίρια, λοστούς, στειλιάρια και με το φονικό δρεπάνι, και επιβιβάστηκαν σε τρία αυτοκίνητα: στο μαύρο Renault Clio, στο λευκό Citroen C3 που οδηγούσε ο πρώτος συλληφθείς και σε ένα VW Polo.

«Τα δύο πρώτα αυτοκίνητα με την άφιξή τους στο σημείο στάθμευσαν εν μέσω της οδού Πλαστήρα, στη συμβολή με την οδό Γαζή, το δε τρίτο κινήθηκε αριστερά στην οδό Γαζή. Επειδή δεν ήμουν σε θέση να βλέπω όλο το σκηνικό, καθώς επέστρεψα στο όχημα που οδηγούσα, γιατί κύλησε στη Νικολάου Πλαστήρα και επέστρεψα για να το ακινητοποιήσω» φέρεται ότι κατέθεσε ο 23χρονος Afksendos Carciu.

Ενδεικτικό είναι ότι ο 21χρονος Α.Τ., που τραυματίστηκε στο χέρι από το μαχαίρι με το οποίο χτυπούσε τον Άλκη και τους φίλους του, παραδέχτηκε ότι το κρατούσε, αλλά ισχυρίζεται ότι δεν ήταν ο δολοφόνος. Επίσης , ο 21χρονος Ελληνας Γ.Κ., παρότι βρέθηκαν αποτυπώματά του πάνω στο δρεπάνι που στέρησε τη ζωή στον Άλκη , ισχυρίστηκε ότι ναι μεν το κρατούσε, αλλά χτύπησε στο πόδι έναν από τους φίλους του 19χρονου και στη συνέχεια έδωσε το δρεπάνι σε άλλον.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε o 21χρονος, πέντε Ελληνες συγκατηγορούμενοί του κρατούσαν στειλιάρια και τους είδε να χτυπούν σε όλο το σώμα και στο κεφάλι. Είπε για τον Κ. και τον Β. ότι φορούσαν κράνη και επίσης ότι είδε και τον Χ. και τον Σ. να χτυπούν, αλλά δεν μπόρεσε να διακρίνει εάν κρατούσαν κάτι. Κάποια στιγμή είπε ότι άκουσε ένα από τα άτομα που δέχτηκαν τη επίθεση να φωνάζει «φτάνει, φτάνει».

Ο 23χρονος Afksendos Carciu, όμως, «δίνει» άλλον δράστη: «Υστερα από λίγη ώρα επιστρέψαμε όλοι στα γραφεία του συνδέσμου, στην Παλαιών Πατρών Γερμανού. Εκεί έφτασαν και τα έτερα άτομα, που επέβαιναν στα άλλα δύο αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και ο Γ.Κ., ο οποίος μπροστά σε όλους μας ανέφερε χαρακτηριστικά: “Eκανα μαλ..ία. Ξέχασα εκεί το δρεπάνι”!» Επίσης, άγνωστος για την ώρα παραμένει ο οδηγός του τρίτου οχήματος, μάρκας Polo, για τον οποίο κανείς από τους 10 συλληφθέντες μέχρι στιγμής δεν ξέρει και δεν άκουσε το παραμικρό.

Ο ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ «ΑΘΗΝΑΙΟΣ» ΤΩΡΑ ΖΗΤΑΕΙ ΕΠΙΕΙΚΕΙΑ

Επιείκεια επειδή σταμάτησε να κρύβεται και παραδόθηκε αυτοβούλως ζήτησε, χθες, ο 25χρονος Αθηναίος Αλέξανδρος Βελαλόπουλος, που κατηγορείται ότι συμμετείχε στη δολοφονία του Αλκη. «Θέλησα να παραδοθώ στις Αρχές μόνος μου, και αυτό νομίζω ότι πρέπει να εκτιμηθεί. Ημουν στο περιστατικό και πήγα στο σημείο με τους άλλους συλληφθέντες, αλλά δεν συμμετείχα στην ανθρωποκτονία» φέρεται ότι υποστήριξε στην ανακρίτρια, από την οποία πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο. Ο 25χρονος φέρεται ότι ήταν μαζί με τον 20χρονο Αλβανό, που δεν έχει εντοπιστεί και αναζητείται. Είναι παιδί ευπρεπέστατης και γνωστής οικογένειας της Τήνου, και ήρθε στην Αθήνα για να σπουδάσει μαγειρική.

Η μητέρα του, Βαλεντίνα Γαβριελάτου, ήταν πρόεδρος του Κέντρου Υγείας του νησιού και αναπληρώτρια συντονίστρια της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στις Κυκλάδες, ενώ ο πατέρας του εργαζόταν στο παρελθόν στην Παναγία της Τήνου. Στην Αθήνα, ο νεαρός έμπλεξε με τα ναρκωτικά και μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη για να απαλλαγεί από πολλά προβλήματα που είχε. Εκεί φαίνεται πως γέμισε την άδεια ζωή του με τον χουλιγκανισμό και εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο δύσοσμα «μπουμπούκια» του συνδέσμου του ΠΑΟΚ της Ομόνοιας.

Aλέξανδρος Βελαλόπουλος

Οταν οι αστυνομικοί τον αναζήτησαν και στην Τήνο βρήκαν τους γονείς του σε κατάσταση υστερίας, περιμένοντας το παιδί τους να επικοινωνήσει μαζί τους. Οταν αυτό έγινε, η μητέρα του ήταν που τον έπεισε να παραδοθεί, αν και οι αστυνομικοί ήδη τον είχαν εντοπίσει ενόσω κρυβόταν σε σπίτια φίλων και ήταν θέμα ωρών η σύλληψή του. Στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς, ο 25χρονος σεσημασμένος, που το προφίλ του στο facebook πλημμυρίζει από σκηνές βίας, ισχυρίστηκε ότι δεν έχει άμεση σχέση με τη δολοφονία. Ο ίδιος, που εργαζόταν ως ντιλιβεράς στη Θεσσαλονίκη, φέρεται ότι είναι από τους πλέον αδίστακτους χούλιγκαν, παρά το παρουσιαστικό τού «μπούλη», και θεωρείται από τους αστυνομικούς ως ο επικεφαλής της αγέλης του θανάτου. Συχνά, δε, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καμάρωνε για τις εγκληματικές του πράξεις σε επιθέσεις.

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Νίκος Ορφανός: Πατέρας για δεύτερη φορά – Γέννησε η σύζυγός του

Γονείς για δεύτερη φορά έγιναν ο Νίκος Ορφανός και...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Οργισμένη ανάρτηση της Λιόλιου για τις ατάκες του Ψινάκη στο «J2US»

Η Κατερίνα Λιόλιου «άδειασε» μέσω Instagram τον Ηλία Ψινάκη...