Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Οι «δύσκολες μέρες» έχουν το μενού τους

Η διατροφή, όπλο για το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο

Η διατροφή μπορεί να αποτελέσει ένα αποτελεσματικό όπλο στη μάχη κατά του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου, το οποίο βασανίζει εκατομμύρια γυναίκες. «Τα προεμμηνορροϊκά συμπτώματα, όπως ο εκνευρισμός και οι λιγούρες, είναι κοινά, αλλά δεν είναι φυσιολογικά» τονίζει η δρ Λάρα Μπρίντεν, η οποία έχοντας είκοσι χρόνια εμπειρία σε θέματα υγείας των γυναικών έχει πειστεί ότι αυτό που βάζουμε στο πιάτο μας μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Συγκεκριμένα, συστήνει την αποφυγή τροφίμων που προκαλούν φλεγμονές στον οργανισμό, όπως τα τηγανητά, αυτά που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα αλλά και τους χυμούς φρούτων, επειδή έχουν συμπυκνωμένα σάκχαρα.

Οι δυσανεξίες

Επίσης, οι διατροφικές δυσανεξίες φουντώνουν τα συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου, οπότε καλό είναι κάθε γυναίκα να ελέγχεται για τυχόν δυσανεξία στα άλευρα ή στα γαλακτοκομικά. Παράλληλα, θα πρέπει το πιάτο να περιέχει τρόφιμα που έχουν συστατικά τα οποία μπορούν να καταλαγιάσουν υπάρχουσες φλεγμονές στον οργανισμό. Τέτοια τρόφιμα είναι τα φρούτα και τα λαχανικά με έντονο χρώμα, όπως το σπανάκι, το κάλε και τα φρούτα του δάσους.

Περιέχουν φολάτες και μαγνήσιο και άλλα συστατικά που «ξυπνούν» το ανοσοποιητικό σύστημα. Οι χρόνιες φλεγμονές προκαλούνται, εκτός από τον ανθυγιεινό τρόπο διατροφής, από το στρες και το κάπνισμα.

Ολες αυτές τις οδηγίες της περί «θεραπευτικής» για το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο διατροφής η δρ Μπρίντεν τις παραθέτει στο νέο βιβλίο της με τίτλο «Period Repair Manual: Natural Treatment for Better Hormones and Better Periods», στο οποίο εξηγεί ότι αυτό το σύνδρομο είναι αρκετά δύσκολο στη διάγνωση, επειδή οι ερευνητές δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν διαφοροποιήσεις στα επίπεδα των ορμονών των γυναικών που βασανίζονται από αυτό και των άλλων που δεν το έχουν.

«Αυτό είναι το ενδιαφέρον σημείο. Η αντίδραση κάθε γυναίκας στα ίδια επίπεδα ορμονών εξαρτάται από τη συνολική υγεία της και την προσαρμοστικότητα των υποδοχέων ορμονών της, οι οποίοι βρίσκονται σε κάθε ιστό, συμπεριλαμβανομένου και του εγκεφάλου» εξηγεί η γιατρός, προσθέτοντας ότι παράγοντας που δυσκολεύει το έργο των υποδοχέων αυτών είναι οι χρόνιες φλεγμονές.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...