Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Οι φοροφυγάδες θα χάσουν τώρα και το… κάστρο του Λιχτενστάιν

Μέτα τις πιέσεις ετοιμάζεται να χαλαρώσει την πολιτική για το τραπεζικό απόρρητο.

Ενας φορολογικός παράδεισος της Ευρώπης ετοιμάζεται να γίνει «κόλαση» για τους φοροφυγάδες και όσους θέλουν να κρύψουν ή να ξεπλύνουν χρήμα. Το Λιχτενστάιν, υποκύπτοντας στις αφόρητες πλέον διεθνείς πιέσεις, ετοιμάζεται να χαλαρώσει την πολιτική για το τραπεζικό απόρρητο που ακολουθούσε μέχρι σήμερα.

Ο πρωθυπουργός Αντριαν Χάσλερ εμφανίστηκε έτοιμος για έναρξη διαλόγου με τις ενδιαφερόμενες πλευρές, ώστε να υπάρξουν συμφωνίες για την ανταλλαγή πληροφοριών με την Ευρωπαϊκή Ενωση, σχετικά με τους καταθέτες των τραπεζών της χώρας. Τηρώντας πάντως τα προσχήματα, επέμεινε ότι η ανταλλαγή πληροφοριών θα πρέπει να υπόκειται σε προϋποθέσεις και ζήτησε την επιεική μεταχείριση των καταθετών των τραπεζών του Λιχτενστάιν.

Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα «Handelslatt» ο Χάσλερ είπε χαρακτηριστικά: «Ως μικρή χώρα θα ήταν μη ρεαλιστικό να πούμε ότι αρνούμαστε εκ προοιμίου κάθε συζήτηση με την Ευρωπαϊκή Ενωση για τη διευρυμένη ανταλλαγή πληροφοριών. Αλλά αυτό δεν μπορεί να σημαίνει μόνο νέες υποχρεώσεις για εμάς. Επίσης πρέπει να υπάρξει διόρθωση στην ανισότητα μεταχείρισης των φορολογουμένων και στις διακρίσεις». Το Λιχτενστάιν ζητάει επίσης η Ευρωπαϊκή Ενωση να αναγνωρίσει ότι τα τραπεζικά του ιδρύματα αποτελούν σημαντικό και νόμιμο εργαλείο σχεδιασμού των μεταβιβάσεων και της ασφάλειας των εισοδημάτων, πρόσθεσε ο Αντριαν Χάσλερ.

Το 2009 ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), ύστερα από σειρά συμφωνιών που έγιναν για την ανταλλαγή πληροφοριών στον χρηματοπιστωτικό τομέα, διέγραψε το Λιχτενστάιν από τη γκρίζα λίστα των φορολογικών παραδείσων, ωστόσο μάλλον το κρατίδιο παραμένει τέτοιος για πολλούς. Ο Χάσλερ θα επιθυμούσε να εφαρμοστεί σε ολόκληρη την Ευρώπη η λύση στην οποία η χώρα του κατέληξε μαζί με τη Βρετανία και η οποία προβλέπει τη φορολόγηση των καταθέσεων σε τραπεζικά ιδρύματα του Λιχτενστάιν για τις καταθέσεις που δηλώνονται, αλλά με μειωμένο επιτόκιο και χωρίς την επιβολή προστίμου.

ΚΑΤΙΑ ΓΙΑΠΑΛΑΚΗ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...