Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

Αντίο με μπομπονιέρες • Οσα δεν έδειξε η τηλεόραση

Με τη στολή του Π.Ν. ο Παντελίδης στην τελευταία κατοικία • Χιλιάδες κόσμος! Λιποθυμίες, selfies, αλλά και επεισόδια με κλέφτες κινητών • Γιατί πέταξαν έξω την Ελένη Χατζίδου από την εκκλησίαΤΡΙΑ ΓΕΜΑΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΣΤΕΦΑΝΙΑΧιλιάδες λαού στο τελευταίο χειροκρότημα
Κοσμοσυρροή στον Ι.Ν. Αγ. Σπυρίδωνα της Νέας Ιωνίας, όπου οι λυγμοί με τα τραγούδια του Παντελή Παντελίδη έγιναν ένα. Τραγικές φιγούρες, οι γονείς και τα αδέλφια του

4erw4qtgf

Η Espresso weekend (το Σαββατοκύριακο 05-06/03) παρουσιάζει:
ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΟ ΠΕΤΡΩΤΟ
Τα μεγαλύτερα ονόματα του δημοτικού τραγουδιού σε μία διπλή κασετίνα

Με κλάματα αλλά και μουσική, σπαρακτικές κραυγές και χειροκροτήματα «υποδέχτηκε» τη σορό του τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη χιλιάδες κόσμου που βρέθηκε από το πρωί του Σαββάτου στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στη Νέα Ιωνία, προκειμένου να αποχαιρετήσει τον άτυχο τραγουδιστή και να συμπαρασταθεί στην οικογένειά του.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΘΑΝΟ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗ
Φωτό: Δημήτρης Γκολφομήτσος

Ωρα 10.00 και από το στενάκι της οδού Καβάλας ακουγόταν η μελωδία του «Είχα κάποτε μια αγάπη» από μέλη της μπάντας της Φιλαρμονικής του Δήμου της Νέας Ιωνίας.

gr5ydryΜε τον τρόπο αυτόν συνόδευσαν από το σπίτι έως την εκκλησία τη λευκή νεκροφόρα με το επίσης λευκό φέρετρο. Αρκετοί ξέσπασαν σε λυγμούς όταν ξεπρόβαλε η μητέρα του αδικοχαμένου 32χρονου Αθηνά Παντελίδη.

Υποβασταζόμενη, ψέλλιζε συνεχώς τις λέξεις «το παιδί μου, το παιδί μου». Παραδομένη στη θλίψη της η μητέρα είχε δίπλα τον γιο της Τριαντάφυλλο, που έκανε τα πάντα προκειμένου να την κρατά όρθια.

Ο πατέρας του άτυχου τραγουδιστή Σταύρος μπήκε στην εκκλησία υποβασταζόμενος. Οι εικόνες που ακολούθησαν ήταν δραματικές, αφού ο κόσμος άρχισε να συνωστίζεται δημιουργώντας ατελείωτη ουρά, από το εξωτερικό της εκκλησίας στο εσωτερικό, όπου η σορός τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα μέχρι τις 14.00.

Η εξόδιος ακολουθία εψάλη από τον μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, παρουσία επτά ιερέων. «Ηρθαμε όλοι εδώ για να τιμήσουμε τη μνήμη του» είπε ο μητροπολίτης και πρόσθεσε: «Να προσευχόμαστε για την ψυχή του και να στηρίξουμε την οικογένειά του. Αυτό θα ήθελε κι εκείνος».

Κρατώντας λουλούδια και σημειώματα με αποχαιρετιστήρια μηνύματα θαυμαστές του Παντελή Παντελίδη πλησίαζαν στο λευκό φέρετρο που είχαν σκεπάσει με την ελληνική σημαία και μπροστά στην ασπρόμαυρη 7h6r8h6uuyuyy78φωτογραφία του δάκρυζαν. Επειτα άγγιζαν το χέρι της μητέρας του, που για ώρες έμεινε όρθια να μονολογεί «πω πω, κόσμος, παιδί μου…».

Ο Τριαντάφυλλος και ο μικρός γιος της, ο Κωνσταντίνος, στέκονταν δίπλα της. Την πονεμένη σκέψη της ήρθε να κλονίσει ο ήχος του τραγουδιού «Της καρδιάς μου τα γραμμένα» που ακούστηκε από το κινητό μιας θαυμάστριας, με την Αθηνά Παντελίδη να λέει στα χαμένα τον στίχο «κάνει λάθη, κάνει λάθη». Να σημειωθεί ότι και χθες πλήθος κόσμου βρέθηκε στο νεκροταφείο Μεταμόρφωσης, προκειμένου να αφήσει ένα λουλούδι για τον Παντελή Παντελίδη.

Οι λιποθυμίες, οι selfies και οι κλέφτες κινητών

Προσωπικός φίλος του Παντελή Παντελίδη επιτέθηκε λεκτικά στην Ελένη Χατζίδου, που αναγκάστηκε να φύγει από την εκκλησία. Σύμφωνα με το επιτόπιο ρεπορτάζ της «Espresso», η αιτία του εκνευρισμού οφείλεται σε δηλώσεις της τραγουδίστριας που σχετίζονται με την επιτυχία της «Χειρότερα». Εκείνη δηλώνει ότι το τραγούδι της το έγραψε ο Παντελής Παντελίδης ύστερα από δικές της οδηγίες, που αφορούσαν μια παλιότερη προσωπική σχέση της, ενώ ο φίλος του τραγουδιστή υποστηρίζει ότι το κομμάτι ο Παντελής Παντελίδης το είχε γράψει τουλάχιστον δύο χρόνια νωρίτερα και απλά της το παραχώρησε.

Δρακόντεια ήταν τα μέτρα μέσα και έξω από την εκκλησία. Κάθε φορά που οι άνδρες ασφαλείας το έκριναν, φώναζαν δυνατά «Κάτω οι κάμερες, τα κινητά». Ακόμα και στον γυναικωνίτη κάθονταν με ενδοσυνεννόηση στο αυτί και παρακολουθούσαν την κάθε κίνηση. Στόχος ήταν να προστατέψουν την 34erwq4et 4οικογένεια και φυσικά τη σορό από εκείνους που θα προσπαθούσαν να απαθανατίσουν ένα καρέ σε κινητά φωτογραφικές μηχανές και tablets. Εξω από την εκκλησία ωστόσο δεν έλειψαν οι selfi es με φόντο το ντυμένο με τη γαλανόλευκη φέρετρο.

Τρεις λιποθυμίες θαυμαστριών του Παντελή Παντελίδη σημειώθηκαν στον αύλειο χώρο, με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαία η παρουσία του ΕΚΑΒ καθ’ όλη τη διάρκεια της κηδείας.

Ατομα με κινητικά προβλήματα, καθισμένα σε καρότσι ή κρατώντας πατερίτσες, αλλά και μάνες με μωρά στην αγκαλιά και έγκυες στήθηκαν για ώρες στην ατελείωτη ουρά.

Το πλήθος, που ξεπέρασε τα 15.000 άτομα, ανάγκασε την Τροχαία να κλείσει με κάδους απορριμμάτων και κορδέλες τους δρόμους. Ετσι για ώρες έμειναν κλειστές οι λεωφόροι Ελ. Βενιζέλου, Τατοΐου, ακόμη και το μικρό στενό της οδού Καβάλας.

Δύο βαθμοφόροι του Πολεμικού Ναυτικού, συμμαθητές του Παντελή Παντελίδη, ήταν ανάμεσα στους φραγκοφόρους που μετέφεραν τη σορό από την εκκλησία στη λευκή νεκροφόρα.

Στη μικρό στενό της οδού Καβάλας ένας επιτήδειος είχε στήσει ένα μίνι υπαίθριο ανθοπωλείο πουλώντας μπουκέτα λουλουδιών.

Ξύλο έπεσε λίγο πριν από τις 13.30 στις σκάλες του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνα. Η ένταση προκλήθηκε εξαιτίας ενός ύποπτου άνδρα, που προσπάθησε να αφαιρέσει κινητό τηλέφωνο μέσα από την τσέπη εκείνου που τον έπιασε επ’ αυτοφώρω.

___

ΜΕ ΤΗ ΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΜΕ ΜΠΟΜΠΟΝΙΕΡΕΣ!  
Σπαρακτικές στιγμές από φίλους, συγγενείς και χιλιάδες απλούς θαυμαστές, που συνόδευσαν τον άτυχο Παντελή στην τελευταία κατοικία του στο Νεκροταφείο Μεταμόρφωσης

4rfwegse

Σκεπασμένο με την ελληνική σημαία και με το πηλήκιο και τα διακριτικά του από τη 10χρονη θητεία του στο Πολεμικό Ναυτικό τοποθετημένα πάνω του ήταν το φέρετρο του Παντελή Παντελίδη.

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΑΛΚΙΝΟΟ ΜΠΟΥΝΙΑ
Φωτο: Δημήτρης Γκολφομήτσος

Επιθυμία των συγγενικών προσώπων του, αλλά και των συμμαθητών του από τη Σχολή Μόνιμων Υπαξιωματικών ήταν να ταφεί ντυμένος με τη στολή του αρχικελευστή, βαθμός με τον οποίο αποχώρησε από το Ναυτικό το 2013 για να ακολουθήσει τη μεγάλη αγάπη του: το τραγούδι. Κάποιοι από τους συμμαθητές και πρώην συναδέλφους του ήταν εκεί για να τον αποχαιρετήσουν, κάποιοι έστειλαν στεφάνι, ενώ άλλοι τον σήκωσαν στους ώμους, οδηγώντας τον στην τελευταία κατοικία του.

Ηταν λίγο μετά τις 14.30 όταν ολοκληρώθηκε η νεκρώσιμος ακολουθία στον Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στη Νέα Ιωνία, στη γειτονιά του Παντελή. Μια τεράστια πομπή από χιλιάδες ανθρώπους, που ξεχύνονταν δακρυσμένοι από όλους τους γύρω δρόμους σχηματίζοντας λαοθάλασσα, κατευθύνθηκε στο νεκροταφείο της Μεταμόρφωσης. Οι 2.500 μπομπονιέρες που είχε παραγγείλει η οικογένεια -και μοιράστηκαν κατά τη διάρκεια του «καφέ της παρηγοριάς»- αποδείχτηκαν λίγες για τον κόσμο που έσπευσε να θρηνήσει στο πλευρό της. Τραγική φιγούρα, η μητέρα του Παντελή, Αθήνα, την οποία κρατούσαν σ’ όλη την πορεία προς το κοιμητήριο τα δύο -πλέον- αγόρια της, ο Τριαντάφυλλος και ο Κωνσταντίνος. Ο πατέρας του τραγουδιστή Σταύρος δεν ξεκίνησε μαζί τους, αλλά παρέμεινε για αρκετή ώρα στην εκκλησία. Δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει πως θα έπρεπε να αποχαιρετήσει για πάντα το παιδί του.

Τραγούδια

Η πομπή θλίψης και πόνου έγινε πεζή και εν μέσω τραγουδιών. «Πίνω από κει ψηλά για σένα» ακουγόταν στη διαπασών από τα οχήματα φανατικών θαυμαστών, που ακολουθούσαν σημειωτόν. Ακόμη και η λευκή νεκροφόρα δυσκολευόταν να προχωρήσει. Ανθρωποι κάθε ηλικίας ήθελαν να αφήσουν στην οροφή του αυτοκινήτου ένα λουλούδι, άλλοι ακουμπούσαν με μάτια δακρυσμένα τα φιμέ τζάμια του, λέγοντας «αντίο».

Είναι χαρακτηριστικό ότι η λαοθάλασσα στους δρόμους δεν επέτρεψε να φτάσουν έγκαιρα στο νεκροταφείο τα τρία φορτηγά με τα αμέτρητα στεφάνια που είχαν σταλεί. Κατά τα άλλα, όπως ήταν αναμενόμενο, αρκετός κόσμος έμεινε έξω από το κοιμητήριο, με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση. Μάλιστα, κάποιοι… πάλευαν για να μπουν στον χώρο παραβιάζοντας κλειστές πόρτες!

___

Οι φωνές του Βασίλη Καρρά

Αμίλητος και με τη θλίψη αποτυπωμένη στο πρόσωπό του έφτασε στην εκκλησία από την οδό Ελευθερίου Βενιζέλου ο τραγουδιστής Βασίλης Καρράς. Με δάκρυα στα μάτια, μόλις βρέθηκε ανάμεσα στο πλήθος δεν μπόρεσε να συγκρατηθεί και φώναξε δυνατά: «Σήκω, Παντέλο»! Ο τραγουδιστής μόλις πληροφορήθηκε το τραγικό συμβάν είχε πει: «Εχασα το παιδί μου». 

Χωρίς δεύτερη σκέψη ο Βασίλης Καρράς πήρε το αεροπλάνο από τη Θεσσαλονίκη για να βρεθεί στο πλευρό της οικογένειας Παντελίδη. Συντετριμμένος εμφανίστηκε στον Αγιο Σπυρίδωνα στη Νέα Ιωνία και ο Αντώνης Ρέμος, που έχασε τον επιστήθιο φίλο του, τον «μικρό του αδελφό». Τον Αντώνη Ρέμο συνόδευε η σύντροφός του Υβόννη Μπόσνιακ, ενώ μαζί τους ήταν ο επιχειρηματίας Κώστας Πηλαδάκης με τη σύντροφό του Ειρήνη Παπαδοπούλου καθώς και η Ντορέττα Παπαδημητρίου.

«Χαμένη» η Πάολα

Στον ιερό ναό το «παρών» έδωσαν η Δέσποινα Βανδή και ο Κώστας Μαρτάκης, οι οποίοι ήταν από τους τελευταίους που είδαν τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης τον άτυχο Παντελή Παντελίδη, αφού λίγες ώρες πριν από το τροχαίο δυστύχημα είχαν ολοκληρώσει την πρόβα τους στο νυχτερινό κέντρο Teatro Music Hall, όπου θα έκαναν πρεμιέρα. Σαν χαμένη, σε τραγική κατάσταση ήταν και η Πάολα, που με απλανές βλέμμα και δακρυσμένη περπατούσε χωρίς να συνειδητοποιεί τι συμβαίνει γύρω της, καθώς, εκτός από τον πόνο της για τον θάνατο του αγαπημένου συνεργάτη της, ήταν σαν να ζούσε ξανά τον χαμό του πατέρα της πριν από λίγες ημέρες.

Στο τελευταίο αντίο παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, η Νατάσα Θεοδωρίδου, ο Γιώργος Μαζωνάκης με τις αδελφές του Βάσω και Μαρία, η Αμαρυλλίς, ο Κωνσταντίνος Αργυρός, η Ελένη Φουρέιρα συνοδευόμενη από τον δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη, η Αντζελα Δημητρίου, η Τάμτα, ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος, ο Αντύπας, η Ελένη Χατζίδου με τον Αρη Σοϊλέδη και ο Γιώργος Τσαλίκης με τη σύζυγό του Δώρα.

ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες: 

r325gwert 

{{-PCOUNT-}}41{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...