Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου, 2025

«Σκυταλοδρομία» προσφοράς με τη dream team του ΑΝΤ1

Για περισσότερα από 35 χρόνια ο ΑΝΤ1 ενημερώνει, ψυχαγωγεί αλλά  βάζει παράλληλα και στο επίκεντρο της αποστολής του την κοινωνική προσφορά.

Διπλή «βόμβα» στον ΑΝΤ1 με Μενεγάκη και Κορομηλά

Σαν βόμβα έπεσε στη μιντιακή αγορά η σοβαρή πιθανότητα...

«Να μ’αγαπάς»: Ρεκόρ σεζόν και πρωτιά σε σύνολο και δυναμικό κοινό

Οι εξελίξεις, το σενάριο και οι συγκλονιστικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών της καθημερινής σειράς του Alpha «Να μ’ αγαπάς», έκαναν

Δημήτρης Γιώτης: Γιορτάζει 20 χρόνια στη δισκογραφία με νέο τραγούδι του Κυριάκου...

Με μία μπαλάντα, που σε κερδίζει από το πρώτο της άκουσμα, κάνει δυναμικό come back στη δισκογραφία, o Δημήτρης Γιώτης.

Μελομακάρονα με σοκολάτα από τη Νεκταρία Κοκκινάκη

Δείτε τη συνταγή

Μελομακάρονα με σοκολάτα έφτιαξε η Νεκταρία Κοκκινάκη. Μία συνταγή για γευστικότατα μελομακάρονα.

Υλικά
250 ml Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
100 γρ. ζάχαρη
150 ml χυμό πορτοκαλιού
1/2 Κουταλάκι σόδα
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Ξύσμα από ένα λεμόνι
20 ml κονιάκ
1 κουταλάκι κανέλα
1/4 Κουταλάκι γαρίφαλο
650-680 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
20γρ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι

80γρ. σταγόνες κουβερτούρα

Για το σιρόπι
300 ml νερό
300 γρ. ζάχαρη
100 γρ. μέλι
1 ξύλο κανέλας
Φλούδα ενός πορτοκαλιού

Και επικάλυψη
500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
100 γρ. κρέμα γάλακτος

Για διακόσμηση
Θρυμματισμένα καρύδια
Καβουρδισμένα και θρυμματισμένα αμύγδαλα


Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με την ζάχαρη και στη συνέχεια ρίχνουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο, το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού και το κονιάκ.

Διαλύουμε την σόδα μέσα στο χυμό και ανακατεύουμε προσεκτικά διότι φουσκώνει. Ρίχνουμε μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Αναμειγνύουμε το σιμιγδάλι, με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και προσθέτουμε σταδιακά στα υγρά ζυμώνοντας πολύ καλά. Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτα και ζυμώνουμε για πολύ λίγο.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπάλες 30 γρ. περίπου και πλάθουμε τα μελομακάρονα.

Μεταφέρουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 15-20 λεπτά.

Αφού είναι έτοιμα, αφήνουμε τα μελομακάρονα να κρυώσουν εντελώς.

Σε μία κατσαρόλα, βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι εκτός από το μέλι και βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να λιώσει.

Ενώ είναι ζεστό το σιρόπι, βουτάμε τα μελομακάρονα για λίγα δεύτερα και βγάζουμε σε ένα σουρωτό.

Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και λιώνουμε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων σε γυάλινο μπολ σκεπασμένο με μεμβράνη. Αφού λιώσουμε την κουβερτούρα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ζέστη και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.

Τέλος, με δύο πιρούνια βουτάμε τα μελομακάρονα μέσα στην σοκολάτα ώστε να πάει παντού και μεταφέρουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Αφήνουμε να κρυώσουν και να σφίξει η σοκολάτα και μεταφέρουμε σε μία πιατέλα.

Πασπαλίζουμε με θρυμματισμένα καρύδια και αμύγδαλα.

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Ο Έλληνας τραγουδιστής που «σαρώνει» τα βραβεία στο εξωτερικό!

Ο Ιορδάνης Αγαπητός, τα τελευταία δέκα χρόνια, έπειτα από πλήθος σπουδαίων συνεργασιών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Η Κατερίνα χτυπά κόκκινο στα social media

Λίγο μετά την κυκλοφορία του «Ακούστε τι μου λέει»...

Βράβευση για την Παλιοσπύρου και τη γιατρό της Μαρία Καλοφώνου

Eνα βραβείο που της δίνει δύναμη για να συνεχίσει...







Μποζουκια Αθηνα