Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου, 2025

Τζωρτζίνα Νικάκη: Σαρώνει με live εμφανίσεις ανά την Ελλάδα και κλέβει την...

Φουλ από live εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, είναι ο Δεκέμβρης...

Τα 103α γενέθλια της ιστορικής εφημερίδας της Λάρισας, «Ελευθερία», με έναν ξεχωριστό...

Με μια εκδήλωση υψηλού συμβολισμού και έντονο αποτύπωμα ιστορικής...

Το αντίο του Σπύρου Μπιμπίλα στον Αλμπέρτο Εσκενάζυ

Με ένα συγκινητικό μήνυμα αποχαιρέτησε τον Αλμπέρτο Εσκενάζυ ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Έφυγε από τη ζωή ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ

Ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών. Ο καταξιωμένος ηθοποιός έδινε μάχη με τον καρκίνο τα τελευταία χρόνια.

Χταπόδι στιφάδο με κριθαράκι από τον Δημήτρη Σκαρμούτσo

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή

Διανύουμε περίοδο νηστείας και δυσκολευόμαστε να βρούμε τι φαγητό να φτιάξουμε. Στην εκπομπή «Γειτονιές στο Πιάτο» ο Δημήτρης Σκαρμούτσος έφτιαξε μία ωραία συνταγή και σας την προτείνει. Χταπόδι στιφάδο με κριθαράκι!

Υλικά:

1 κλωνάρι δεντρολίβανο 1 σκελίδα σκόρδο 1 φύλλο δάφνη 50 γρ λευκό πιπέρι κόκκους 1 χταπόδι κατεψυγμένο 100 ml κόκκινο κρασί 50 ml ελαιόλαδο 3 σκελίδες σκόρδο 1 ξύλο κανέλας 20 γρ. δενδρολίβανο 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας 50 ml κόκκινο κρασί 1 κ.γ. μπαχάρι 1 φύλλο δάφνης 100 γρ. ντομάτα κονκασέ 150 ml ζωμό λαχανικών 1 κ.σ. αλάτι 500 γρ. κρεμμύδια κοκκάρι 300 γρ. κριθαράκι μέτριο φύλλα δενδρολίβανου

Εκτέλεση:

Βάζουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα το χταπόδι, ένα κλωνάρι δεντρολίβανο, μια σκελίδα σκόρδο, ένα φύλλο δάφνη, κόκκους από λευκό πιπέρι και το κρασί. Το χταπόδι θα βγάλει πολλά υγρά, μαγειρεύουμε για περίπου 40 με 45 λεπτά. Το ελέγχουμε με ένα μαχαίρι και μόλις μαλακώσει αποσύρουμε από τη φωτιά. Τοποθετούμε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα τρεις σκελίδες σκόρδο, το στικ κανέλας μαζί με το δεντρολίβανο, πελτέ ντομάτας και τα σοτάρουμε.

Σβήνουμε με κόκκινο κρασί, προσθέτουμε τριμμένο μπαχάρι, τα φύλλα δάφνης, τη ντομάτα κον κασέ και σβήνουμε με ζωμό λαχανικών για να δώσει υγρασία. Τέλος, βάζουμε το αλάτι, τα κρεμμύδια κοκκάρι και το κριθαράκι, προσθέτουμε λίγη υγρασία από το χταπόδι. Κόβουμε με πλοκάμια από το χταπόδι που έχουμε βράσει και τα προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με την σάλτσα για να μαγειρευτούν όλα μαζί μέχρι να είναι γίνει το κριθαράκι.




spot_img




ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.

Ο Λάκης Γαβαλάς ξαναχτυπά: Κάνει την Ερμού πασαρέλα και σκορπίζει τη λάμψη του

Χριστουγεννιάτικο glam powered by ΣΚΡΑΤΣ Στα κόκκινα ντύθηκε η γιορτινή...

Κώστας Φραγκολιάς: «Η Δώρα έφυγε από το σπίτι μας και έχω κούτες στο σαλόνι και τις βλέπω»

Ο Κώστας Φραγκολιάς αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην πρώην σύντροφό του, Δώρα και εξομολογήθηκε πως θα ήθελε να τον βρει η νέα χρονιά.

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Έφυγε από τη ζωή ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ

Ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών. Ο καταξιωμένος ηθοποιός έδινε μάχη με τον καρκίνο τα τελευταία χρόνια.



Μποζουκια Αθηνα