Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Διπλή διάγνωση για καρκίνο

❱❱ Αιματολογική εξέταση με υπέρυθρες για λέμφωμα και μελάνωμαΝέα αιματολογική εξέταση για τη διάγνωση του λεμφώματος και του μελανώματος αναπτύσσουν ερευνητές του Georgia State University στην Ατλάντα των ΗΠΑ. 

Βασίζεται στην ανάλυση του ορού του αίματος με φασματοσκοπία υπέρυθρου, μέσω της οποίας εντοπίζονται βιοδείκτες που είναι χαρακτηριστικοί για καθεμία από τις παθήσεις.

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στο «Scientific Reports», οι ερευνητές δοκίμασαν τη νέα τεχνική σε αίμα ποντικών, οι οποίοι έπασχαν από μη-Hodgkin λέμφωμα ή από υποδόριο μελάνωμα. Επέλεξαν αυτού του είδους τα πειραματόζωα διότι διαθέτουν βιοδείκτες παρόμοιους με του ανθρώπου, οπότε τα αποτελέσματα της έρευνας μπορεί να εφαρμοστούν και στους ανθρώπους.

Βιοδείκτες

Αναλύοντας τον ορό του αίματος των άρρωστων ποντικών με υπέρυθρες ακτινοβολίες κατέγραψαν το είδος και την ποσότητα διάφορων βιοδεικτών που περιέχει.
Στη συνέχεια επανέλαβαν τη διαδικασία με τον ορό αίματος υγιών ποντικών. Τέλος, σύγκριναν τους βιοδείκτες των άρρωστων ποντικών με τους βιοδείκτες των υγιών, ανακαλύπτοντας ποιες βιοχημικές αλλαγές είχαν γίνει στο αίμα των ποντικών με μη-Hodgkin λέμφωμα ή με υποδόριο μελάνωμα.

«Η έρευνά μας έδειξε ότι η φασματοσκοπία υπέρυθρου μπορεί να εντοπίσει τις παραπάνω μορφές καρκίνου» σχολίασε ο επικεφαλής της έρευνας, δρ. Unil Perera. Επισήμανε ότι η αιματολογική εξέταση είναι σημαντική για την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση του λευκώματος και του μελανώματος. Κάτι τέτοιο, σημειώνει, αυξάνει τις πιθανότητες επιβίωσης του ασθενούς. «Οι γιατροί στις μέρες μας κάνουν εξετάσεις αίματος για το σάκχαρο, αλλά όχι για σοβαρές ασθένειες, όπως ο καρκίνος» εξηγεί ο Perera και προσθέτει ότι στο μέλλον οι γιατροί θα έχουν την ευκαιρία να υποβάλλουν τους ασθενείς τους σε εξέταση αίματος για τον καρκίνο ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Ακολούθως θα μπορούν να συγκρίνουν τα αποτελέσματα και σε περίπτωση που παρατηρήσουν κάποια ένδειξη για την ύπαρξη συγκεκριμένης μορφής καρκίνου, θα προχωρούν σε βιοψία ή άλλες διαγνωστικές μεθόδους.
Απώτερος σκοπός των ερευνητών είναι να δημιουργήσουν ουσίες που θα ανιχνεύουν τους βιοδείκτες, ώστε να κάνουν πιο απλή την εξέταση αίματος.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...