Φάρμακο για το Αλτσχάιμερ

❱❱ Νέα τεχνική μειώνει τα επίπεδα τοξικής πρωτεΐνης που βρίσκεται στο αίμαTo Αλτσχάιμερ μπορεί να θεραπευτεί από υπό ανάπτυξη φάρμακα, τα οποία στοχεύουν μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στο αίμα. 

Η νέα τεχνική, όπως προκύπτει από σχετική έρευνα, φαίνεται να μειώνει τα επίπεδα της πρωτεΐνης του αίματος ινωδογόνο, που είναι τοξική για τον εγκέφαλο, και να προστατεύει τα ποντίκια από το Αλτσχάιμερ.
Το ινωδογόνο είναι απαραίτητο για την πήξη του αίματος, αλλά μερικές φορές διαρρέει στον εγκέφαλο μέσω αδύναμων αιμοφόρων αγγείων ή του φραγμού αίματος του εγκεφάλου, προκαλώντας τοξική συσσώρευση και συμβάλλοντας έτσι στην εκφύλιση της υπερκοιλιακής λευκής ουσίας, που αποτελεί προπομπό της άνοιας.

Απαραίτητο

Η μείωση του ινωδογόνου σε ποντίκια μέσης ηλικίας, στην έρευνα που διεξήχθη από το πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας, έδειξε να αποκαθιστά τη λευκή ουσία τους, ωστόσο δεν είναι δυνατό να εξαφανιστεί τελείως από τον οργανισμό, καθώς είναι απαραίτητο για την πήξη του αίματος.

Ετσι, για να αποτραπεί η εμφάνιση του Αλτσχάιμερ, οι ειδικοί εκτιμούν ότι πρέπει να ενισχυθεί ο φραγμός αίματος του εγκεφάλου στους ανθρώπους. Αυτή η ανακάλυψη ανοίγει τον δρόμο σε πιο αποτελεσματικές μεθόδους καταπολέμησης της άνοιας, δύο ή και τρεις δεκαετίες πριν αρχίσει η απώλεια μνήμης. Η συσσώρευση αμυλοειδούς βήτα πρωτεΐνης και πλάκας που προκύπτει από την έκθεση του εγκεφάλου σε μεγάλο αριθμό πρωτεϊνών, συμπεριλαμβανομένου και του ινωδογόνου, πιστεύεται ότι είναι μία από τις βασικές αιτίες εμφάνισης του Αλτσχάιμερ.

Δοκιμές φαρμάκων που στοχεύουν τη βήτα αμυλοειδή και τις πρωτεΐνες Τ που συσσωρεύονται στους εγκεφάλους των ασθενών με Αλτσχάιμερ ήταν σε μεγάλο βαθμό απογοητευτικές. Κυρίως απέτυχαν επειδή ο φραγμός αίματος του εγκεφάλου, που έχει αποστολή να προστατεύει τον εγκέφαλο από παθογόνα, μπλοκάρει και αυτά τα φάρμακα.

Ωστόσο, όταν οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ένα ένζυμο που μειώνει το ινωδογόνο στο αίμα και στον εγκέφαλο των ποντικών, η ποσότητα της λευκής ουσίας επανήλθε στα φυσιολογικά κατά 90%. Επίσης, οι συνάψεις μεταξύ των εγκεφαλικών κυττάρων βελτιώθηκαν εντυπωσιακά, αφού η παραγωγικότητά τους επανήλθε στο 80%.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ