«Εξυπνοι» βηματοδότες

❱❱ Συνδέονται με smartphones και μεταφέρουν όλες τις πληροφορίεςΒηματοδότες ικανούς να συνδέονται με το smartphone και να δίνουν πληροφορίες όχι μόνο για τον καρδιακό ρυθμό, αλλά και για τα επίπεδα άσκησης του ασθενούς καθώς και το πότε θέλει αλλαγή η μπαταρία της συσκευής, εμφύτευσαν γιατροί στη Βρετανία σε τέσσερις ασθενείς, τρεις άνδρες και μία γυναίκα, στα Southampton General Hospital και Royal Stoke University Hospital. 

Οι βηματοδότες συνδέονται με το κινητό μέσω bluetooth και μεταφέρουν απευθείας στο smartphone του ασθενούς (και του γιατρού) όλες τις πολύτιμες πληροφορίες.

Οδηγίες

Ετσι, ο γιατρός έχει καθημερινά εικόνα του τι γίνεται μέσα στον οργανισμό του ασθενούς και μπορεί να παρέμβει ανά πάσα στιγμή, αλλάζοντας τη θεραπευτική αγωγή ή δίνοντας οδηγίες. «Οι έξυπνοι βηματοδότες είναι το μέλλον και βοηθούν στο να είναι πιο ήρεμοι οι ασθενείς, καθώς η μεγάλη αγωνία τους και η πρώτη ερώτηση που κάνουν πάντα στον γιατρό είναι πόση μπαταρία έχει απομείνει στη συσκευή τους.

Επίσης, ενδυναμώνουν τους ασθενείς και τους κάνουν να έχουν ενεργό ρόλο στην παρακολούθηση της καρδιακής υγείας τους και της σωματικής δραστηριότητάς τους» τόνισε ο καρδιολόγος Dr Paul Roberts από το νοσοκομείο του Σάουθαμπτον. «Πλέον θα μπορούμε να συντονίζουμε τα πάντα μέσω bluetooth, από την εμφύτευση ενός βηματοδότη και τον αρχικό προγραμματισμό του έως τη συνεχή παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο μέσω smartphone» τόνισε ο επίσης καρδιολόγος John Paisey.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η δυνατότητα σύνδεσης του βηματοδότη μέσω bluetooth θα βελτιώσει και την ενεργειακή αυτονομία της συσκευής. Ετσι, ενώ άλλοτε ένας βηματοδότης είχε κατά μέσο όρο διάρκεια ζωής επτά έτη και τα σύγχρονα μοντέλα περίπου 12 έτη, με τη νέα τεχνολογία το διάστημα αυτό ενδέχεται να παραταθεί ακόμη περισσότερο.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το νοσοκομείο του Σάουθαμπτον πρωτοπορεί στις εμφυτεύσεις βηματοδοτών, καθώς εκεί εμφυτεύτηκε το 2014 ο μικρότερος βηματοδότης στον κόσμο, ο Micra Transcatheter Pacing System, ο οποίος είχε μέγεθος υποδεκαπλάσιο του συμβατικού.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ