Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Θεραπεία χωρίς φάρμακα!

❱❱ Βασίζεται στη μεταμόσχευση κυττάρων και δίνει ελπίδες σε εκατομμύρια καρκινοπαθείςΝέα θεραπεία που βασίζεται στη μεταμόσχευση κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος θα μπορούσε να σώσει εκατομμύρια καρκινοπαθείς στο μέλλον, καθώς θα αντιμετωπίζει την πάθηση επιτυχώς χωρίς τη χρήση φαρμάκων και των παρενεργειών που τη συνοδεύει.

Αυτό υποστηρίζουν ερευνητές από το Francis Crick Institute του Λονδίνου, οι οποίοι ετοιμάζονται να αρχίσουν κλινικές δοκιμές εντός του έτους, ενώ σκοπεύουν να δημιουργήσουν «τράπεζες ανοσοκυττάρων» για να υπάρχει αστείρευτη πηγή κυττάρων του ανοσοποιητικού για μεταμόσχευση.

Σε αρχικό στάδιο

Ειδικότερα, όπως εξήγησε στην «Telegraph» ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Adrian Hayday, η εξέλιξη της πειραματικής θεραπείας βρίσκεται στο αρχικό στάδιο.

Στόχος της είναι να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα του ασθενούς, ώστε να αντιμετωπίσει μόνο του τον όγκο. Η διαδικασία, όπως την περιέγραψε ο Hayday, προβλέπει τη δημιουργία «τράπεζας ανοσοκυττάρων» στην οποία θα αποθηκεύονται κύτταρα NT εθελοντών δοτών.

Πρόκειται για τα λεγόμενα κύτταρα «φονιάδες», τα οποία εξολοθρεύουν τα καρκινικά κύτταρα. Οταν υπάρχει ανάγκη, μια ποσότητα από τα αποθηκευμένα στην «τράπεζα» κύτταρα NT θα μεταφέρεται στο νοσοκομείο και θα χορηγείται στον ασθενή. Οταν εισέλθουν στον οργανισμό του, τα κύτταρα NT θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με τα αντίστοιχα του ασθενούς καταπολεμώντας αποτελεσματικά την ασθένεια. Εως πρόσφατα οι επιστήμονες πίστευαν ότι δεν ήταν δυνατόν να χορηγηθούν κύτταρα NT από κάποιον δότη σε ασθενή, διότι ο οργανισμός του τελευταίου θα τα απέρριπτε, όπως συμβαίνει πολλές φορές με τα μοσχεύματα. Ωστόσο, οι ερευνητές του ινστιτούτου ανακάλυψαν ότι τα «ξένα» κύτταρα NT επιβιώνουν πολύ καλά στον οργανισμό, ανοίγοντας τον δρόμο για την εφαρμογή της νέας θεραπεία κατά του καρκίνου. 

Η ερευνητική ομάδα του Francis Crick Institute ανακοίνωσε ότι τα πειράματα που έχει κάνει στο εργαστήριο και σε πειραματόζωα έχουν δώσει «εντυπωσιακά αποτελέσματα» και ότι ετοιμάζεται να δοκιμάσει τη θεραπεία σε εθελοντές ασθενείς εντός των επόμενων 12 μηνών. Ωστόσο, επισημαίνουν ότι θα απαιτηθούν πολυετείς έρευνες ώσπου να είναι απολύτως έτοιμη η νέα θεραπεία.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....