Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

«Πρότυπό μας είναι η Ρούλα»

Η Χριστίνα Κοχλατζή και η Μένια Κούκου είναι κάθε μέρα «στην πρίζα» μέσα από τη συχνότητα του Zoom.

Τα «Κορίτσια στην πρίζα», η Χριστιάνα Κοχλατζή και η Μένια Κούκου, αφού κέρδισαν το πρώτο στοίχημα που είχαν βάλει στο Ιντερνετ, βάλθηκαν να κατακτήσουν και τη μικρή οθόνη βάζοντας αρκετούς εκλεκτούς καλεσμένους «στην πρίζα». Ετσι εδώ και λίγες μέρες η εκπομπή μεταδίδεται καθημερινά 18.00-19.30 από τη συχνότητα του ZOOM και σε είκοσι τοπικά κανάλια, και θα είναι στις οθόνες σας μέχρι τον Σεπτέμβριο, αφού μετά θα επιστρέψει ξανά το καθημερινό «Magazino live» με την Κιμ Κίλιαν.

– Πείτε μας λίγα πράγματα για εσάς…

Χριστιάνα: Γεννήθηκα στην Αθήνα, σπούδασα δημοσιογραφία και άρχισα να εργάζομαι τον ίδιο χρόνο της φοίτησής μου, το 1999. Η πρώτη μου δουλειά ήταν σε καθημερινή εφημερίδα, όπου παρέμεινα για πέντε χρόνια. Αμέσως μετά εργάστηκα στην τηλεόραση ως συντάκτρια σε ψυχαγωγικές εκπομπές του ΑΝΤ1 και του Mega και ως ρεπόρτερ στην εκπομπή «Κους κους το μεσημέρι» στον Αlpha για τρία χρόνια. Η δημοσιογραφία είναι η αγάπη μου, το μεράκι μου και πιστεύω ότι η δουλειά πίσω από τις κάμερες είναι εξίσου σημαντική και συναρπαστική – και βέβαια το διαβατήριο για να γίνει ένας δημοσιογράφος ή παρουσιαστής απόλυτα επαγγελματίας.

Μένια: Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Ορχομενό Βοιωτίας, αλλά ζω και εργάζομαι τα τελευταία δέκα χρόνια στην Αθήνα. Σπούδασα δημοσιογραφία και έκανα παράλληλα την πρακτική μου άσκηση σε διάφορες εφημερίδες, δελτία ειδήσεων αλλά και σε εκπομπές. Ομως πολύ γρήγορα κατάλαβα ότι αυτό που μου ταιριάζει είναι οι lifestyle εκπομπές. Ενδεικτικά να αναφέρω ότι δούλεψα ως δημοσιογράφος δίπλα στην Τατιάνα Στεφανίδου και την Κατερίνα Καραβάτου.

– Θα θέλατε να κάνετε εκπομπή σε μεγαλυτερο κανάλι; Θα πηγαίνατε για κάστινγκ ή πιστεύετε στα αργά και σταθερά βήματα;

Χριστιάνα: Το Zoom ήδη έχει ξεκινήσει πολύ δυναμικά, έχει κάνει αίσθηση στο τηλεοπτικό κοινό και είμαι πολύ χαρούμενη που η εκπομπή έκανε το ντεμπούτο της σε αυτό, γιατί παράλληλα συνεργάζομαι με καταξιωμένους ανθρώπους. Είμαι υπέρ της φιλοσοφίας ότι τα αργά και σταθερά βήματα είναι αυτά που δημιουργούν σωστούς επαγγελματίες, οι οποίοι μπορούν να «αντέξουν» στον χώρο και στον χρόνο. Αν μου δινόταν η ευκαιρία μελλοντικά να συνεργαστώ με ένα απο τα μεγάλα κανάλια, και βέβαια θα το έκανα.

Μένια: Πιστεύω στα αργά και σταθερά βήματα. Χαίρομαι που άρχισα να δουλεύω πίσω από τις κάμερες, γιατί οι γνώσεις αλλά και οι εμπειρίες που αποκόμισα ήταν μοναδικές. Η παρουσίαση ήρθε για εμένα πολύ σταδιακά και ομαλά και αυτό πιστεύω ότι είναι και το σωστό. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένη με την εκπομπή που κάνουμε στο Ζoom, γιατί νιώθω ασφάλεια με τους ανθρώπους που μας πλαισιώνουν. Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι θα σου φέρει η επόμενη μέρα. Είμαι έτοιμη να τη δεχτώ με χαρά.

– Η εκπομπή σας απο το ραδιόφωνο μεταφέρθηκε στην τηλεόραση. Πώς νιώθετε; Είναι κάτι που το περιμένατε;

Χριστιάνα – Μένια: Οταν μας έγινε η πρόταση από τον κύριο Τριανταφυλλόπουλο και την Κιμ Κίλιαν, αρχικά δεν το πιστεύαμε και δεν αναφέραμε πουθενά το παραμικρό, μέχρι και την τελευταία στιγμή, όταν στήθηκε το σκηνικό στο πλατό. Μία ημέρα πριν από την πρεμιέρα δηλαδή. Ηταν μια ευχάριστη έκπληξη ύστερα από ενάμιση χρόνο συνεργασίας με το zougla.gr και τους ευχαριστούμε που μας έδειξαν εμπιστοσύνη και μας έδωσαν μια σημαντική ευκαιρία σε αυτή την τόσο δύσκολη εποχή για την τηλεόραση.

– Ποια είναι τα πρότυπά σας στον χώρο;

Χριστιάνα: Μπορεί να ακουστεί κλισέ, αλλά δεν υπάρχει κάποιο τηλεοπτικό πρόσωπο που να το θεωρώ πρότυπο, με την έννοια του «προτύπου». Θαυμάζω τη Ρούλα Κορομηλά, η οποία με βοήθησε στα πρώτα μου τηλεοπτικά βήματα, αφού άρχισα δουλεύοντας στη δημοσιογραφική της ομάδα. Μένια: Θαυμάζω πολλούς δημοσιογράφους και παρουσιαστές, αλλά ξεχωρίζω τη Ρούλα Κορομηλά, γιατί ήταν η πρώτη που με πρότεινε να βγαίνω και μπροστά στην κάμερα. Θεωρώ «δάσκαλο» τον Γιώργο Παπαδάκη και τον Σταύρο Θεοδωράκη για τον τρόπο με τον οποίο παρουσιάζει τα θέματά του.

– Κοιτάζετε τα νούμερα τηλεθέασης; Σας αγχώνουν ή σας είναι αδιάφορα;

Χριστιάνα: Θα ήταν ψέματα να πω ότι δεν με αφορούν γενικότερα τα νούμερα. Επειδή όμως η εκπομπή βρίσκεται σε πρώιμη φάση, είναι δηλαδή στο ξεκίνημα, δεν με επηρεάζουν καθόλου στην παρούσα φάση. Χρειάζεται σίγουρα χρόνος για να μας γνωρίσουν οι τηλεθεατές και να μπουν μαζί μας στην… πρίζα!

Μένια: Τα κοιτάζω και με βοηθούν να καταλάβω τι αρέσει στον κόσμο και τι όχι.

– Εχετε νιώσει ποτέ ανταγωνισμό μεταξύ σας;

Χριστιάνα – Μένια: Συνεργαζόμαστε πέντε χρόνια και πάντα λειτουργούμε ομαδικά. Αυτός είναι μάλιστα ο λόγος που καταφέραμε να διατηρήσουμε τόσα χρόνια τη συνεργασία μας. Για να βρούμε τις τηλεοπτικές ισορροπίες μας όμως χρειάστηκε χρόνος. Τελικά αυτό λειτούργησε υπέρ μας, καθώς τη δεδομένη στιγμή είμαστε πιο δεμένες από ποτέ και ξέρουμε πότε να δώσουμε τον απαραίτητο χώρο και χρόνο η μία στην άλλη.

– Κάνετε παρέα και εκτός πλατό;

Χριστιάνα – Μένια: Φυσικά. Από την πρώτη μέρα που γνωριστήκαμε στα γραφεία της εκπομπής «Κους Κους το μεσημέρι», στον Αlpha, το 2008, δέσαμε αμέσως. Πηγαίνουμε διακοπές και μοιραζόμαστε καθημερινά τις ανησυχίες μας. Αυτά γίνονται εκτός δουλειάς, γιατί στην εκπομπή είμαστε πολύ αυστηρές η μία με την άλλη, με σκοπό να βελτιωνόμαστε και να μην αφηνόμαστε ποτέ. Γι’ αυτό άλλωστε είμαστε πάντοτε στην… πρίζα!

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...