Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Αira Αdomaityte: Η όμορφη Λιθουανή έφυγε από τον Αγιο Δομίνικο μία εβδομάδα...

Το πιο sexy κορίτσι του φετινού «Survivor» έφτασε στην...

Σας θυμίζουν κάτι οι δύο νεόνυμφοι στις ΗΠΑ;

Με την ευχή της αντιπροέδρου των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 13 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Δείξτε περισσότερη προσοχή στη διαχείριση των οικονομικών σας,...

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Η αρθρίτιδα στον πάγο

Μέθοδος που ανακουφίζει από τους ενοχλητικούς πόνους

Μέθοδος που ανακουφίζει από τους ενοχλητικούς πόνους

Η Coolief μπορεί να μη θεραπεύει τα βαθύτερα αίτια της αρθρίτιδας, βοηθά όμως στην αντιμετώπιση του πόνου και για όσους δεν μπορούν να υποβληθούν σε επέμβαση είναι η μόνη ελπίδα να βάλουν τέλος σε αυτόν, έστω για χρονικό διάστημα μερικών μηνών.

Η ανακουφιστική επίδρασή της μπορεί να διαρκέσει ένα έτος, σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες δοκιμές. Η μη επεμβατική θεραπεία αντιμετώπισης των επώδυνων συμπτωμάτων της αρθρίτιδας στηρίζεται στο πάγωμα και με τον τρόπο αυτόν στην εξουδετέρωση των κυττάρων του νευρικού συστήματος που ελέγχουν την αποστολή του μηνύματος του πόνου στον εγκέφαλο.

Σε μία μη επεμβατική διαδικασία, που ολοκληρώνεται μέσα σε 40 λεπτά, κύματα ραδιοσυχνοτήτων διοχετεύονται με βελόνες στο εσωτερικό του γονάτου προκειμένου να παγώσουν το δίκτυο των νεύρων που στέλνουν στον εγκέφαλο τα σήματα του πόνου. Σύντομα η μέθοδος θα είναι διαθέσιμη για ευρεία κλινική εφαρμογή στις ΗΠΑ, καθώς πρόσφατα έλαβε την έγκριση της επιτροπής τροφίμων και φαρμάκων της χώρας.

Η σχετική απόφαση έρχεται μετά την ολοκλήρωση πριν από περίπου ενάμιση χρόνο ευρείας κλινικής δοκιμής (από το American Society of Regional Anesthesia and Pain Medicine), στην οποία το 74% των ασθενών με οστεοαρθρίτιδα απαλλάχθηκε σε μεγάλο βαθμό (έως και 50% όπως περιγράφουν) από τους πόνους, έξι μήνες μετά την εφαρμογή των ραδιοσυχνοτήτων.

Το 65%

Απαλλαγμένο από τα επώδυνα συμπτώματα παρέμενε το 65% των ασθενών που υποβλήθηκαν στη θεραπεία 12 μήνες από την εφαρμογή της. Μπορεί το χρονικό αυτό διάστημα να φαντάζει σχετικά μικρό αλλά υπερβαίνει κατά πολύ τις έξι έως 12 εβδομάδες που διαρκεί η επίδραση μιας παυσίπονης ένεσης με κορτικοστεροειδή, τις οποίες αναγκάζονται να επαναλαμβάνουν οι ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα για να ανακουφιστούν (πάντως το κόστος της θεραπείας ραδιοσυχνοτήτων είναι περίπου δεκαπλάσιο των ενέσεων). Την οστεοαρθρίτιδα προκαλεί η φθορά το χόνδρου, ο οποίος καλύπτει τα οστά των αρθρώσεων. Σταδιακά ο χόνδρος είναι πολύ λεπτός για να προστατεύσει τα οστά που καλύπτει από τη μεταξύ τους τριβή. Ετσι, κάθε κίνηση προκαλεί πόνο.

offer
{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...