Κρυφή κοινωνία για ομοφυλόφιλους κληρικούς

ΚΟΣΜΟΣ

Κρυφή κοινωνία για ομοφυλόφιλους κληρικούς

Μια κρυφή θρησκευτική κοινωνία για τους ομοφυλόφιλους κληρικούς και τους συντρόφους τους διοργανώνει ο αρχιεπίσκοπος του Κάντερμπερι, δρ Ρόουαν Γουίλιαμς. Ο δρ Γουίλιαμς θα γιορτάσει την Θεία Ευχαριστία στον Αγιο Πέτρο, την ενορία της Αγγλικανικής Εκκλησίας, η οποία είναι γνωστό ότι αποτελεί το πνευματικό σπίτι ορισμένων εκ των πιο φιλελεύθερων και πλούσιων ανθρώπων της αγγλικανικής ελίτ. Εκεί ο αρχιεπίσκοπος του Κάντερμπερι θα δώσει ένα λόγο με τίτλο «Η σημερινή πραγματικότητα και οι μελλοντικές δυνατότητες για τις λεσβίες και τους ομοφυλόφιλους άντρες στην Εκκλησία».

Η κοινωνία θα πραγματοποιηθεί στις 29 Νοεμβρίου. Τη λίστα με τα ονόματα των συμμετεχόντων θα τη δει μόνο ο αρχιεπίσκοπος και στη συνέχεια θα την καταστρέψει, αφού υπάρχουν νόμοι που προστατεύουν τα προσωπικά στοιχεία των ομοφυλόφιλων ιερέων. Αποστολή του δρα Γουίλιαμς είναι να διατηρήσει την ενότητα της Αγγλικανικής Κοινωνίας, η οποία έχει κλονιστεί μετά τη χειροτονία του ομοφυλόφιλου επισκόπου Τζιν Ρόμπινσον στην Αμερική.

Την ίδια στιγμή στην Ιταλία η κοινή γνώμη παρακολουθεί με ενδιαφέρον, αλλά και αποτροπή, το σκάνδαλο περί σαδομαζοχιστικών οργίων που έχει ξεσπάσει στη Φλωρεντία. Σύμφωνα με νέες μαρτυρίες, μοιάζει μπλεγμένος και ο βοηθός επίσκοπος Κλαούντιο Μανιάγκο, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή σε καυτές ερωτικές περιπτύξεις, αλλά και εκβιασμούς με αντάλλαγμα ακριβά ακίνητα.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ  ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ