Λένε πολλοί ότι ο Εμμανουήλ Καραλής είναι άτυχος επειδή η αγωνιστική του δράση συμπίπτει με έναν τεράστιο αθλητή τον «Μόντο» Ντουπλάντις.
Βλέποντας μια ακόμα μάχη τους στη Λοζάνη κατάλαβα ότι η διαπίστωση μπορεί να είναι εντελώς… ανάποδα.
Μήπως ο Καραλής είναι τυχερός που έχει αντίπαλο τον Ντουπλάντις και με τη σειρά του ο Σουηδός είναι κι αυτός ευλογημένος που έχει αντίπαλο τον Έλληνα πρωταθλητή;
Οι μάχες πολύ πιο πάνω από τα 6 μέτρα μοιάζουν ταγκό για δύο. Μόλις οι άλλοι, επίσης μεγάλοι αθλητές, σταματάνε αυτοί ξεκινούν τη δική τους αναμέτρηση. Ένα ταγκό όπου ο καθένας κάνει τις δικές του εντυπωσιακές φιγούρες για να κερδίσει.
Όσο κι αν φαίνεται περίεργο ο Ντουμπλάντις έχει ανάγκη τον Καραλή για να βρίσκεται στην… τσίτα στους μεγάλους αγώνες και τα μίτιγκ.
Οι δηλώσεις του Σουηδού μετά την νίκη του είναι χαρακτηριστικές:
«Έπρεπε να πηδήξω πιο ψηλά για να τον κερδίσω. Μ΄αρέσει να συναγωνίζομαι τον Καραλή για να νικήσω…»
Με τη σειρά του είναι άγνωστο εάν ο Καραλής θα είχε τις ίδιες επιδόσεις εάν δεν είχε μπροστά του τον Σουηδό. Έχει δείξει ότι είναι ένας άνθρωπος που κυνηγά τα όνειρά του, έχει πείσμα και οι περιπέτειες που πέρασε τον έκαναν περισσότερο αποφασιστικό.
Αυτήν την στιγμή στόχος του δεν είναι τα ρεκόρ, αλλά μια νίκη. Απόψε πέρασε στα 6μ.16 ήταν σε καλή μέρα, δεν κυνήγησε τα 6μ21 με μια τρίτη προσπάθεια, αλλά τόλμησε στα 6μ.26.
Κάποια στιγμή που οι δυό τους θα έχουν αποσυρθεί οι ιστορικοί του μέλλοντος θα γράφουν για αυτές τις μάχες, τότε θα τις επαναξιολογήσουμε και θα καταλάβουμε τι πραγματικά έχει συμβεί.
Κατεβάστε τη δωρεάν εφαρμογή και διαβάστε πρώτοι τις ειδήσεις στο κινητό σας.









