Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

Σάσα Μπάστα: Ποιους τσάκωσε ο φακός στα γενέθλια της τραγουδίστριας

Glamorous γενέθλια για τη Σάσα Μπάστα. Η γνωστή τραγουδίστρια...

Μαρίνα Σάττι: Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι σε κατάστημα ΟΠΑΠ

Λίγες ημέρες πριν την αναχώρησή της για το Μάλμε...

Στίβεν Τζέραρντ: Ένας βασιλιάς χωρίς στέμμα

Ο Στίβεν Τζέραρντ γεννήθηκε στις 30 Μαΐου του 1980. Ήταν επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής της Άστον Βίλα με αγορές για τους αγώνες της Πρέμιερ διαθέσιμες στη βετ365 τόσο σε pre-game όσο και σε live. Αγωνιζόταν κυρίως στη θέση του κέντρου ως αμυντικό χαφ, ενώ θεωρείται ακόμη και σήμερα ένας από τους πιο σημαντικούς Άγγλους ποδοσφαιριστές και ένας από τους καλύτερους της γενιάς του στην θέση που αγωνιζόταν.

Ο Τζέραρντ ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στους Γουίστον Τζούνιορς, όταν οι σκάουτερ της Λίβερπουλ τον είδαν για πρώτη φορά και τον πήγαν στην ακαδημία σε ηλικία 9 ετών. Το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο το υπέγραψε στις 5 Νοεμβρίου του 1997, ενώ το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα έγινε στις 29 Νοεμβρίου 1998. Συνολικά εκείνη την χρονιά αγωνίστηκε σε 13 αγώνες, ως αλλαγή του τραυματισμένου τότε Τζέιμι Ρεντναπ.

Στην περίοδο 2000-2001, ο Τζέραρντ αγωνίστηκε ως βασικός σε 50 αγώνες σε ηλικία 20 ετών. Σκόραρε 10 φορές και κέρδισε με τη Λίβερπουλ το Λιγκ Καπ εκείνης της περιόδου, το κύπελλο Αγγλίας, αλλά και το κύπελλο ΟΥΕΦΑ στον τελικό με την Ντεπορτίβο Αλαβές, στον οποίο και σκόραρε.

Βασικός και αναντικατάστατος λίγα χρόνια αργότερα θα πάρει το περιβραχιόνιο του αρχηγού, τιμώντας τη φανέλα μέχρι το 2015 όπου όπου θα μετακομίσει στους Λος Άντζελες Γκάλαξι για μόλις μία σεζόν πριν κρεμάσει τα παπούτσια του.

Με τη Λίβερπουλ έχει κατακτήσει  συνολικά 2 κύπελλα Αγγλίας, 3 Λιγκ Καπ, ένα κύπελλο UEFA, ένα Τσάμπιονς Λιγκ και δύο ευρωπαϊκά Σούπερ καπ. Ο μόνος τίτλος που δεν μπόρεσε ποτέ να βάλει στην τροπαιοθήκη του ήταν το πρωτάθλημα της Premier League.

Ο Στίβεν Τζέραρντ μπορεί να μην δεν διέθετε ούτε την ποδοσφαιρική ευφυΐα του Πολ Σκόουλς, ούτε το πληθωρικό ταλέντο του Φρανκ Λάμπαρντ. Υπήρξε, ωστόσο, ένας από τους πιο εμβληματικούς μέσους στην ιστορία όχι μόνο της Λίβερπουλ, αλλά του βρετανικού ποδοσφαίρου γενικότερα.

Η Κορυφαία στιγμή σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για τον εμβληματικό αρχηγό.

Κάθε φίλος του ποδοσφαίρου θα θυμάται όλα όσα έγιναν στον τελικό του Champions League στις 25 Μαΐου του 2005 στην Κωνσταντινούπολη. Η βραδιά έχει χαρακτηριστεί από όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο ως μία από τις πιο ιστορικές στιγμές της διοργάνωσης. Σε εκείνο το παιχνίδι η Μίλαν έχει καταφέρει να προηγηθεί με 3-0 στο ημίχρονο, θέτοντας τις βάσεις για την κατάκτηση του  τροπαίου. Στην επανάληψη η Λίβερπουλ με μπροστάρη τον αρχηγό της που με τις κραυγές του ξεσήκωσε συμπαίκτες και κόσμο έφτασε σε μία επική ανατροπή (3-3) που ολοκληρώθηκε στη διαδικασία των πέναλτι. Οι τίτλοι του Champions League ήταν το καμάρι των πιστών φίλων της Λίβερπουλ, οι οποίοι έβλεπαν στο πρόσωπο του Στίβεν Tζέραρντ το σύμβολο της μάχης, προκειμένου ο ιστορικός σύλλογος να διατηρήσει τη θέση του στην κορυφή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Το μοιραίο γλίστρημα

Στις 27 Απριλίου του 2014 η Λίβερπουλ υποδεχόταν την Τσέλσι στο Άνφιλντ και με νίκη θα έκανε τεράστιο βήμα για την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος μετά από 24 χρόνια.

Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ο εμβληματικός αρχηγός γλιστράει σε απόπειρα εύκολης πασάς και δίνει την ευκαιρία στον Ντεμπά Μπα να ανοίξει το σκορ. Το τελικό 2-0 διέλυσε τα όνειρα των «κόκκινων» για τον τίτλο, σε μία στιγμή όπου κατάφερε να στοιχειώσει τον Τζέραρντ.

Αργότερα ο ίδιος έγραψε στην αυτοβιογραφία του: «Αισθανόμουν μουδιασμένος, σαν να είχα χάσει κάποιο μέλος της οικογένειάς μου. Ένιωθα σαν να χανόταν από μέσα μου ότι είχα περάσει σε αυτόν το σύλλογο. Δεν είχα καν προσπαθήσει να σταματήσω τα δάκρυα, καθώς τα γεγονότα του αγώνα έπαιζαν ξανά και ξανά στο κεφάλι μου».

Το κεφάλαιο προπονητής

Τον Απρίλιο του 2017 ο Τζέραρντ ανακοινώθηκε ως προπονητής του τμήματος Κ-18 της Λίβερπουλ. Ένα χρόνο αργότερα τον Απρίλιο του 2018 συμφώνησε με τους Rangers να αναλάβει εκεί προπονητής. Στην επόμενη τριετία στους «Τζερς» θα σημειώσει σημαντικές επιτυχίες εντός και εκτός συνόρων.

Πιο συγκεκριμένα υπό τις οδηγίες του, η Ρέιντζερς επέστρεψε στην κορυφή του Σκωτσέζικου ποδοσφαίρου μετά από 10 χρόνια, κατακτώντας αήττητη το πρωτάθλημα Σκωτίας. Έγινε  ξανά η πρώτη δύναμη της Χώρας, πάνω από τη Σέλτικ, ενώ συγκέντρωσε και αρκετά ατομικά βραβεία, κερδίζοντας, μεταξύ άλλων, 7 φορές αυτό του Manager of the Month στη Scottish Premiership.

Τον Νοέμβριο του 2021 αποχώρησε από τους Ρέιντζερς της Γλασκώβης για να επιστρέψει στην Πρέμιερ Λιγκ ως προπονητής, υπογράφοντας συμβόλαιο με την Άστον Βίλα. Μετά την αποδοχή της πρότασης για να αναλάβει τον πάγκο των “Villagers” η ημέρα που ο Τζέραντ θα επέστρεφε στο σπίτι του ήταν προδιαγεγραμμένη.

Στις 11 Δεκεμβρίου του 2021 ο Τζέραρντ πάτησε ξανά το χορτάρι του Άνφιλντ και ο κόσμος των «κόκκινων» σηκώθηκε και τον αποθέωσε. Ένα μεγάλο χειροκρότημα, συνθήματα και ένα θερμό καλωσόρισμα από τους οπαδούς της Λίβερπουλ στον εμβληματικό αρχηγό, που επέστρεψε στο γήπεδο που αγαπήθηκε. Φυσικά, ο Βρετανός τεχνικός ανταπέδωσε το χειροκρότημα και την αγάπη.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, η Λίβερπουλ κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της πολλή μαχητικής Άστον Βίλα του Στίβεν Τζέραρντ, επικρατώντας με 1-0 με γκολ από εύστοχη εκτέλεση του Μοχάμετ Σαλάχ στο 67ο λεπτό.

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...