Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Eλενα Χριστοπούλου: Η artist manager σε ρόλο κριτή στο reality «My Style...

Υπό άκρα μυστικότητα «έκλεισε» για τη νέα τηλεοπτική σεζόν...

Εβελυν Καζαντζόγλου με νέο hairstyle

Νέο look για την Εβελυν Καζαντζόγλου. H fashion expert...

Ηλίας Καμπακάκης: Νέο διπλό ψηφιακό άλμπουμ

Λίγο μετά την κυκλοφορία του single του «1000 φορές»,...

Ειρήνης Στεριανού: Το μοντέλο και ηθοποιός σε λαμπερό event με φίλους...

Η σειρά γυαλιών ηλίου της Ειρήνης Στεριανού είναι γεγονός...

Άγγελος Ανδρεάτος: «Θα πήγαινα στη Eurovision, αλλά με παραδοσιακό ήχο»

Ο ταλαντούχος συνθέτης και ερμηνευτής Αγγελος Ανδρεάτος ξετυλίγει το νήμα της προσωπικής του διαδρομής

Η ενασχόλησή του με τη μουσική τού δίνει ζωή και ο τόπος του, η όμορφη Κεφαλλονιά, λειτουργεί για εκείνον ως ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης. Ο Αγγελος Ανδρεάτος δημιουργεί σύγχρονες καντάδες, με επτανησιακό άρωμα, στις οποίες συνεργάζεται συχνά με σπουδαίους καλλιτέχνες, όπως πρόσφατα που συναντήθηκε στο στούντιο ηχογράφησης με τον Σταμάτη Κραουνάκη, προσθέτοντας έτσι στο βιογραφικό του ακόμα μία σημαντική εμπειρία.

  • Από τον Ηλία Μαραβέγια

Στις εξομολογήσεις του στην «Espresso» ο ταλαντούχος συνθέτης και ερμηνευτής ξετυλίγει το νήμα της προσωπικής του διαδρομής, από τα παιδικά του χρόνια στο μεγαλύτερο από τα Επτάνησα μέχρι το σήμερα, που πλέον «ταξιδεύει» το κοινό μέσα από τις υπέροχες μελωδίες του.

Τι θυμάσαι πιο έντονα από την Κεφαλλονιά των παιδικών σου χρόνων;

Στην Κεφαλλονιά γεννήθηκα και μεγάλωσα. Νιώθω ευλογημένος που τα παιδικά μου χρόνια τα έζησα σε ένα τόσο ωραίο νησί. Θυμάμαι πολύ έντονα τη γειτονιά μου, στο Αργοστόλι, και το πόσο ωραία πέρναγα με τους φίλους μου ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες! Θα γύρναγα τον χρόνο πίσω να το ξαναζήσω!

andreatos1

Ποιες εικόνες έρχονται πρώτες στο μυαλό σου από τότε;

Τα μπάνια με τους παιδικούς μου φίλους στον Πλατύ Γιαλό, μία από τις αγαπημένες μου παραλίες στην Κεφαλλονιά, και τις καλοκαιρινές, βραδινές μας βόλτες στο κέντρο της πόλης.

Κεφάλαιο «εφηβεία». Πέρασες κάποια «επαναστατική φάση» εκείνη την περίοδο ή ήσουν πάντα αυτό που λέμε «ήρεμη δύναμη»;

Ευτυχώς, την «επαναστατική φάση» μου την πέρασα στην εφηβεία. Ημουν πολύ εκκεντρικός και ζωηρός, εντελώς το αντίθετο από σήμερα, που είμαι «ήρεμη δύναμη». Δεν μετανιώνω για τίποτα όμως. Πιστεύω ότι τα έκανα όλα με τη σωστή σειρά. Εζησα την εφηβεία όπως έπρεπε. Αν και ζωηρός, βέβαια, πάντα είχα όρια, ποτέ δεν ξέφευγα παραπάνω από το κανονικό. Δεν ήθελα να απογοητεύω και να στενοχωρώ τους δικούς μου ανθρώπους.

andreatos4

Πώς κόλλησες το «μικρόβιο» της μουσικής;

Θυμάμαι πάντα τον εαυτό μου, από πολύ μικρή ηλικία, να έχει κλίση στη μουσική. Στις πρώτες τάξεις του δημοτικού ζήτησα να μου πάρουν μια κιθάρα κι από εκείνη τη στιγμή κατάλαβα ότι η μουσική θα με απασχολούσε σε όλη μου τη ζωή. Και δεν έπεσα έξω, η μουσική μού δίνει ζωή.

Γιατί επέλεξες να ασχοληθείς με τον παραδοσιακό, επτανησιακό ήχο και δεν περπάτησες σε κάτι πιο safe, όπως το ποπ ή το λαϊκό τραγούδι;

Η μουσική δεν έχει σύνορα. Πέρασα από διάφορα καλλιτεχνικά μονοπάτια, αλλά οι μουσικές μου ανησυχίες με οδήγησαν τα τελευταία χρόνια στην παράδοση του τόπου μου, κάνοντας έτσι και τα πρώτα επί της ουσίας βήματά μου στον χώρο. Γενικά μου αρέσει να πειραματίζομαι και να κάνω ό,τι λέει η καρδιά μου.

andreatos5

Ποια ήταν η πρώτη φορά που αισθάνθηκες ευτυχισμένος καλλιτεχνικά;

Το 2008 που κυκλοφόρησα το πρώτο μου τραγούδι με τίτλο «Νιώσε τον ρυθμό», με πήρε ένας φίλος και μου είπε: «Βάλε ραδιόφωνο, παίζει το τραγούδι σου!» Εκείνη τη στιγμή αισθάνθηκα ευτυχία καλλιτεχνικά, που άκουσα το τραγούδι μου πρώτη φορά σε ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά ραδιόφωνα.

«Τα Επτάνησα ταξιδεύουν» λέγεται το άλμπουμ σου με σύγχρονες καντάδες, σε στίχους του σπουδαίου επίσης Κεφαλλονίτη Σαράντη Αλιβιζάτου. Ποια είναι η ιστορία πίσω από τη δημιουργία του;

Ολα άρχισαν από κάποιες μελωδίες που είχα γράψει για τη συγκεκριμένη δουλειά. Επαιρνα την κιθάρα μου και πήγαινα στο χωριό του Σαράντη Αλιβιζάτου, στα Βλαχάτα Κεφαλλονιάς. Εκεί καθόμασταν παρέα σε ένα μικρό καφενείο και γράφαμε, πίνοντας τον καφέ μας. Ολη η δουλειά δημιουργήθηκε εκεί μέσα, σε ένα καλοκαίρι.

andreatos2

Σε ενέπνευσε, επίσης ο Κεφαλλονίτης ποιητής Ανδρέας Λασκαράτος, του οποίου μελοποίησες ποιήματα. Τι θέση έχει στην καρδιά σου το μουσικό έργο «Εις τον έρωτα»;

Την περίοδο της καραντίνας προσπάθησα να παραμείνω δημιουργικός και να αφιερώσω χρόνο στο έργο του Ανδρέα Λασκαράτου, μελοποιώντας ποιήματά του. Είναι μια δουλειά που την αγαπώ πολύ και έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου!

Φέτος έκανες ένα ντουέτο – έκπληξη με τον Σταμάτη Κραουνάκη, σε μια σύγχρονη καντάδα, με τίτλο «Καλημέρα, όμορφη Κεφαλλονιά». Πώς προέκυψε η γνωριμία σας και πώς κύλησε η συνεργασία σας;

Αρχισα να γράφω μια καινούργια ενότητα τραγουδιών, με τίτλο «Καντάδες του σήμερα». Μία από τις πρώτες κυκλοφορίες της δουλειάς αυτής είναι το «Καλημέρα, όμορφη Κεφαλλονιά». Οταν ολοκληρώσαμε το demo μαζί με τον Σαράντη Αλιβιζάτο, σκεφτήκαμε να προτείνουμε να το τραγουδήσει ο Σταμάτης Κραουνάκης, με τη χαρακτηριστική του ερμηνευτική χροιά. Ετσι, λοιπόν, του το έστειλα στο e-mail του, το άκουσε και δέχτηκε να το κάνει. Στη συνέχεια είχαμε μια άψογη συνεργασία που κύλησε με ηρεμία και σεβασμό από όλες τις πλευρές. Οπως μου είπε και ο ίδιος, ο Σταμάτης, αργότερα το ένιωσε και το έκανε. Εγώ σαν Κεφαλλονίτης και δημιουργός συγκινήθηκα ακούγοντας αυτόν τον σπουδαίο καλλιτέχνη να τραγουδάει για την Κεφαλλονιά. Είναι σημαντική παρακαταθήκη η συνεργασία αυτή.

andreatos

Τι άνθρωπος είναι ο Σταμάτης Κραουνάκης που γνώρισες;

Είναι άνθρωπος απλός και άμεσος, με πολύ χιούμορ. Επίσης, είναι πολύ ευθύς και ειλικρινής, αυτό που θέλει να πει, θα στο πει.

Εχεις βιώσει δύσκολες συνεργασίες στη μουσική; Εχεις φύγει από δουλειά λόγω κακής συμπεριφοράς;

Φυσικά κι έχω βιώσει δύσκολες συνεργασίες. Μια φορά αποχώρησα κιόλας από δουλειά. Δεν βάζω τίποτα πάνω από την ψυχική μου ηρεμία.

Πώς αντιδράς στη βία μέσα σε δουλειά ή και στη ζωή γενικότερα, είτε ως αποδέκτης είτε ως μάρτυρας άσκησης βίας σε κάποιον άλλον άνθρωπο;

Ο χώρος της μουσικής είναι πολύ πιο εύκολος για έναν άνδρα, παρά για μια γυναίκα. Εχω δει πολύ κακές συμπεριφορές κατά καιρούς και φυσικά όπου μπόρεσα πήρα θέση να προστατέψω το αδύναμο άτομο. Οταν είμαστε μάρτυρες σε άσχημες καταστάσεις, πρέπει να παίρνουμε θέση υπέρ του θύματος για να φοβούνται αυτοί που ασκούν βία.

Πέρα από την τέχνη της μουσικής δημιουργίας και ερμηνείας, απασχολείσαι και στον τομέα του τουρισμού. Συνδυάζονται αρμονικά αυτά τα δύο;

Η μουσική είναι κάτι που αγαπώ να ασχολούμαι πολύ έντονα, αλλά πολλές φορές νιώθω την ανάγκη να κάνω μικρές παύσεις, ώστε να ανανεώνομαι. Σε αυτό βοηθάει η οικογενειακή επιχείρηση που έχουμε στον τομέα του τουρισμού, όπου τα καλοκαίρια απασχολούμαι περιστασιακά.

andreatos3

Ο έρωτας είναι κινητήριος δύναμη για σένα; Εχεις ερωτευτεί δυνατά στη ζωή σου; Εχεις πέσει στα… πατώματα για μια γυναίκα;

Η κινητήριος δύναμη για μένα είναι να είμαι καλά στην ψυχολογία μου. Ο έρωτας είναι ωραίο να υπάρχει, αλλά να μη σε επηρεάζει στη δουλειά σου και στους στόχους σου. Σίγουρα στο παρελθόν έκανα λάθος επιλογές στα προσωπικά μου και έδωσα πολλά σε ανθρώπους που δεν το άξιζαν. Θεωρώ όμως μεγάλη υπερβολή να πέσεις στα… πατώματα για μια γυναίκα που δεν το άξιζε στην πραγματικότητα. Δεν μου έχει συμβεί.

Η δημιουργία οικογένειας είναι μέσα στους άμεσους στόχους σου;

Είναι, ναι. Πιστεύω, μάλιστα, ότι έχει έρθει και η κατάλληλη στιγμή για μένα να κάνω οικογένεια. Εχω βρει τον ιδανικό άνθρωπο που πραγματικά αξίζει να το δοκιμάσω.

Αν άρχιζες τώρα την πορεία σου, θα δοκίμαζες την τύχη σου σε ένα μουσικό show ή δεν χωράει η παράδοση σε αυτές τις εκπομπές;

Ποτέ δεν σκέφτηκα να πάω σε κάποιο talent show, γιατί ήξερα ότι θα πιεζόμουν ψυχολογικά και δεν θα το απολάμβανα, όπως θα ήθελα εγώ. Φυσικά και χωράει η παράδοση σε τέτοιες εκπομπές και πραγματικά χαίρομαι πολύ όταν βλέπω να πηγαίνουν παιδιά με τέτοια ακούσματα και σχετικές μουσικές προτάσεις.

andreatos7

Πώς σου φάνηκε η εκπροσώπηση της χώρας μας στη Eurovision με το «Ζάρι»; Θα πήγαινες εσύ σε αυτόν τον διαγωνισμό;

Θεωρώ αρχικά ότι η Μαρίνα Σάττι είναι πολύ έξυπνη και με τη συμμετοχή της στη Eurovision κατάφερε να κερδίσει μεγαλύτερο κοινό για τη συνέχεια της καλλιτεχνική της πορείας. Το «Ζάρι» είναι πολλά διαφορετικά τραγούδια σε ένα. Κάποια μέρη του κομματιού, που είναι και τα πιο παραδοσιακά, μου αρέσουν αρκετά. Θα πήγαινα στην Eurovision, γιατί όχι; Αρκεί να ήταν μια πρόταση με παραδοσιακό ήχο και ελληνικό στίχο.

Ποια είναι η σχέση σου με τη θρησκεία; Ο πολιούχος της Κεφαλλονιάς είναι ο άγιος Γεράσιμος. Τον επισκέπτεσαι για προσκύνημα;

Εχω την τύχη να μένω μόλις 500 μέτρα από το μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου και το επισκέπτομαι πολύ συχνά για προσκύνημα. Είναι ο προστάτης της Κεφαλλονιάς μας, αλλά και ο δικός μου. Εχω την ανάγκη να έχω τη θρησκεία στη ζωή μου.

andreatos6
Ο Αγγελος και τα αδέλφια του με φόντο την παραλία Μύρτος

Ποια είναι τα καλλιτεχνικά σου σχέδια για το φετινό καλοκαίρι;

Αυτό το καλοκαίρι, όπως και κάθε χρόνο, προγραμματίζω live εμφανίσεις, τόσο σε συναυλίες όσο και σε παραδοσιακά πανηγύρια στην Κεφαλλονιά.

{{-PCOUNT-}}49{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Φωνή ΑμεΑ με τη Χρονοπούλου – Σύνταξη εδώ και τώρα στους γονείς παιδιών με αναπηρία

Ενα ψήφισμα διαφορετικό από τα υπόλοιπα έρχεται από σήμερα...

Βούλα Γκίκα: Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι παρουσία μόλις 20 ανθρώπων

Μόνη και ξεχασμένη από φίλους και συναδέλφους της κηδεύτηκε...

Ντόλτσε βίτα για ένστολους λουφαδόρους – Σόδομα και Γόμορρα στην κοσμοπολίτικη Μύκονο

Σόδομα και Γόμορρα στην κοσμοπολίτικη Μύκονο με τα καμώματα...

Η πασίγνωστη ηθοποιός που κόλλησε Covid οκτώ εργαζομένους έκανε παράνομα ιατρικές εξετάσεις

Ρουσφέτι στην πασίγνωστη ηθοποιό που κόλλησε κορονοϊό τουλάχιστον οκτώ...

«Βασίλισσα» στο Μαρούσι (;) από τον ερχόμενο Φεβρουάριο η Ελένη Μενεγάκη

Το 2025 θα προσγειωθεί η Ελένη Μενεγάκη στον ΑΝΤ1;...

Βιασμοί σε γηροκομείο: Το μαρτύριο μάνας τεσσάρων παιδιών σε οίκο ευγηρίας στη δυτική Ελλάδα

Την ώρα που η σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος ανυπεράσπιστων...