Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Άστραψαν τα φλας σε εκδήλωση εταιρίας ρούχων

Στο event της εταιρίας ρούχων του Νίκολας Γεωργίου συναντήθηκαν...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Η πρωτοποριακή συνεργασία του Lil Koni με το ανθρωποειδές Sophia

Αυτό κι αν είναι είδηση: Ελληνας καλλιτέχνης έκανε ντουέτο...

Aνέστης Μενεξές: Ο party man της Θεσσαλονίκης

Τον Ανέστη Μενεξέ τον γνώρισα ως θαμώνας σε μαγαζί...

«Βόμβες Τράγκα»! Καταιγιστικές αποκαλύψεις που θα συζητηθούν

«ΧΕΙΜΑΡΡΟΣ» ΠΟΥ ΠΑΡΑΣΕΡΝΕΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΓΚΑΣ

❱❱ Ο γνωστός δημοσιογράφος θεωρεί την κυβέρνηση υπεύθυνη για το άδοξο τέλος από το ραδιόφωνο των Παραπολιτικών

❱❱ Από τα βέλη του δεν ξέφυγε ούτε ο Σωτήρης Τσιόδρας! «Κατέστρεψε την οικονομία! Μας τρέλανε 70 μέρες τώρα»

«Ενοχλήθηκαν πολύ στο Μαξίμου» λέει ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας μιλώντας για το άδοξο τέλος της συνεργασίας του με το ραδιόφωνο των Παραπολιτικών, απ’ όπου εκδιώχθηκε γιατί ενόχλησε τον πρωθυπουργό και το περιβάλλον του.

Ο ίδιος αποκαλύπτει στην «Espresso» ότι στα Παραπολιτικά υπήρχε απαγορευτικό για «όλα τα ονόματα που καταλήγουν σε «… ιάδης» και φυσικά βρίσκονται στο περιβάλλον του πρωθυπουργού.

«Χάλασα τη μαγιονέζα του Μητσοτάκη για το lockdown»λέει χαρακτηριστικά ο Γιώργος Τράγκας! Και ο νοών νοείτω. Η σκληρή κριτική που ασκεί ο διαπρεπής δημοσιογράφος στην κυβέρνηση, καθώς και η έρευνα που κάνει για τον λοιμωξιολόγο καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον ρόλο του στην πανδημία «θύμωσαν» τόσο το Μέγαρο Μαξίμου, που του στέρησαν τη δουλειά του.

Ο Γιώργος Τράγκας ανοίγει όμως σήμερα τα χαρτιά του και μιλάει για όλα. Για τα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τους εισηγητές του lockdown, τη σχέση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και την προσωπική του ζωή, με τον «άνθρωπό του», όπως χαρακτηρίζει τη σύζυγό του Μαρία, αλλά και το σκυλάκι του, τον Αστερίξ, που συμπληρώνει αυτό που εκείνος εννοεί ευτυχία.

Για ποιον λόγο διεκόπη άδοξα η συνεργασία σας με τα Παραπολιτικά; Ποιος ευθύνεται τελικά;
Εχουν διακοπεί πολλές φορές συμβόλαιά μου, γι’ αυτό κι έχω αποκτήσει αντισώματα. Εχω φύγει, για παράδειγμα, ως αντάλλαγμα για δάνεια που πήραν επιχειρήσεις, έχω φύγει επειδή έπρεπε η consortium (κοινοπραξία) να δώσει δάνειο σε τηλεοπτικό σταθμό, έχω φύγει έπειτα από απαίτηση πρωθυπουργικού γραφείου, έχω φύγει με διάφορες αιτίες από ραδιοφωνικούς σταθμούς γιατί είχαν κρατικές προμήθειες (δηλαδή είχαν παράλληλες δραστηριότητες οι επιχειρηματίες τους) και ούτω καθεξής. Πάντα όμως με πληρώνανε. Ποτέ δεν πήγα στο δικαστήριο. Εφευγα ήρεμα, με ελαφρά έως μεγάλη πικρία της ξαφνικής αποχώρησης, αλλά πάντοτε είχα ένα προαίσθημα για όλα αυτά…

Το έβλεπα στον ύπνο μου. Είχα ένα είδος έκτης αίσθησης που μου έλεγε «θα σε διώξουν» και έτσι εγώ είχα κλείσει ήδη τον επόμενο σταθμό. Οπως και τώρα, φανταζόμουν ότι, λόγω της ελεύθερης κριτικής που ασκούσα στην κυβέρνηση, της ανεμπόδιστης και της προκαλούσης μεγάλη δυσφορία, είχα καταλάβει ότι κάποια στιγμή θα μου πουν… δεν πάει άλλο, όπως μου το είπαν τελικώς. Σε όλα όμως τα συμβόλαιά μου έβαζα πάντοτε όρο να μπορώ να λέω ό,τι θέλω. Ρωτούσα από την αρχή: «Εχετε κάποιο μεγάλο συμφέρον; Εχετε κάτι που δεν θέλετε να το πω; Εχετε κάποιο όνομα που θέλετε να προστατεύσω;» Από την αρχή.

Εάν δεν μου το έλεγαν ή δεν μου το έστελναν γραπτώς, προχωρούσα ανεμπόδιστα στη δουλειά μου. Διότι δεν μπορείς να κάνεις εκπομπή ευλογώντας την εκάστοτε εξουσία και παίζοντας το θυμιατήρι κάθε πρωί.

Σας είχαν δώσει τέτοια λίστα «απαγορευμένων ονομάτων» στα Παραπολιτικά;
Με παρακάλεσαν να μην αναφέρω ονόματα που καταλήγουν σε …ιάδης. Για όλα τα ονόματα που κατέληγαν στο …ιάδης θα έπρεπε να είμαι προσεκτικός και πράγματι το ασπάστηκα αυτό. Δεν μου είπαν όμως ποτέ «μη λες κάτι εναντίον του κ. Μητσοτάκη». Μόνο τα ονόματα σε …ιάδης.

Αρα δεν εθίγη ο πρωθυπουργός, αλλά πρόσωπα του περιβάλλοντός του…
Ενοχλήθηκαν πολύ στο Μαξίμου, όταν εγώ έγραψα ένα ευγενέστατο σχόλιο στο site το δικό μου για τη Μαρέβα Μητσοτάκη, τη σύζυγο του πρωθυπουργού. Και τι είπα ο άνθρωπος; Είπα ότι δεν έχω ξαναδεί σύζυγο πρωθυπουργού να είναι τόσο κοντά με τον άντρα της. Σε όλα τα παλάτια του κόσμου, στον Λευκό Οίκο, στο Μπάκιγχαμ, στο παλάτι του Ριάντ, οπουδήποτε, και κυρίως σε όλες τις οικονομικές επαφές του πρωθυπουργού. Αυτό ενόχλησε.

Επίσης τον τελευταίο καιρό ενοχλούσε η έρευνα που κάνω για τον κ. Τσιόδρα και τα εμβόλια που εισηγήθηκε να αγοράσουμε για τον Η1Ν1. Ο Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη γνώμη μου, είναι κορυφαία περίπτωση ανηθικότητας για έναν και μόνο λόγο. Ηταν επιχορηγούμενος από τη φαρμακευτική εταιρία GlaxoSmithKline, μητέρα παραγωγό των εμβολίων, μέχρι το 2020.

Βρήκα πρακτικά του Πανεπιστημίου Αθηνών που λένε ότι η GlaxoSmithKline επιχορηγεί για μελέτες δωρεές, νόμιμα πράγματα, φορολογημένα φυσικά, τον καθηγητή Τσιόδρα. Δεν είναι δυνατόν λοιπόν να είσαι επιχορηγούμενος από την GlaxoSmithKline, όπως αντιστοίχως και ο κ. Σύψας από την Gilead, δηλαδή την παραγωγό εταιρία του remdesivir, και να είσαι συντονιστής ενός lockdown που έστειλε την εθνική οικονομία σε εθνική καταστροφή. Αφού αγόρασε τα εμβόλια για τον Η1Ν1, δεν θα έπρεπε να είναι συντονιστής μιας άλλης γρίπης, του Covid-19.

Υπάρχει μια αμφισβήτηση σχετικά με τον πραγματικό αριθμό των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους αποκλειστικά από τον κορονοϊό, στην οποία συναινείτε κι εσείς. Τι αμφισβητείτε ακριβώς;
Κάνω έρευνα σε σχέση με τα θύματα που κατέληξαν από τον Covid-19 και θα το κάνω ταινία, όταν είμαι έτοιμος. Το 95% των θυμάτων, σύμφωνα με αυτά που έλεγε ο καθηγητής Τσιόδρας, είχε υποκείμενα νοσήματα. Ποτέ δεν είπε όμως ποια νοσήματα, έλεγε μόνο την προχωρημένη ηλικία. Προκειμένου λοιπόν να κρατάει πισινή, έλεγε κάθε τόσο π.χ. ότι κατέγραφαν στα νούμερα των θυμάτων και εγκεφαλικές αιμορραγίες που κατέληξαν από κορονοϊό. Ομολογούσε δηλαδή, κατά διαστήματα, ότι γράφουν θανάτους που δεν ήταν από Covid-19. Εσπειρε τον τρόμο σε όλα τα σπίτια, στον κόσμο που άκουγε για θανάτους κάθε μέρα και κλειδωνόταν πιο πολύ στο σπίτι.

Ο ίδιος άνθρωπος, λες και είχε μιλήσει με τον Θεό, μας έλεγε κάθε τρεις μέρες πως, εάν δεν τηρούσαμε το lockdown, θα είχαμε 2.285 νεκρούς. Τη μέρα όμως που μας αποχαιρέτησε είπε ότι, σύμφωνα με την κ. Σύψα, η οποία πρέπει να είναι συγγενής του άλλου Σύψα, ο όποιος πρωί, μεσημέρι, βράδυ μιλάει για το remdesivir, αν δεν παίρναμε τα μέτρα, οι νεκροί θα έφταναν τους 13.800…

Λέτε ότι η καραντίνα ήταν λάθος του πρωθυπουργού. Μα το κλείσιμο της οικονομίας δεν στρέφεται εναντίον του; Γιατί να θέλει κάτι τέτοιο;
Ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει στον άκρατο φιλελευθερισμό, δηλαδή στην απορρύθμιση της αγοράς, στο δόγμα του σοκ. Η απορρύθμιση της αγοράς βοηθάει την ελίτ να γίνει πλουσιότερη και κάνει τους οικονομικά ασθενέστερους να λένε «αφού ζούμε, ας αρκεστούμε στα λιγότερα».

Το σύνθημα «Μένουμε σπίτι – Μένουμε ασφαλείς» συνοδεύεται τώρα από το σύνθημα «Μένουμε άνεργοι, πεινάμε».

Μα, δεν του κάνει πολιτική ζημιά το «Μένουμε άνεργοι»;
Θα είχατε δίκιο, εάν ο πρωθυπουργός δεν πλήρωνε τα ΜΜΕ με άγνωστο αριθμό εκατομμυρίων που δεν ανεβαίνει ακόμη στη Δι@ύγεια. Ερχεται ως Αρχάγγελος, προστάτης της Υγείας, και δηλώνει με απόλυτο κομπασμό ότι είναι πολιτικό κεφάλαιο. Εγώ έχω να το ακούσω αυτό από την εποχή του αείμνηστου Εθνάρχη Καραμανλή, δηλαδή ότι αυτός ο πολιτικός έχει πολιτικό κεφάλαιο…

Δηλώνει, λοιπόν, ότι, αφού προστάτευσε την υγεία μας, τώρα ας κολυμπήσουμε μόνοι μας.Εχει την εξής σκέψη: Καπιταλισμό έχουμε. Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε τι θα κάνει κάποιος επιχειρηματίας. Εγώ χαρακτηρίζω αποκρουστική την πολιτική του Μητσοτάκη και το λέω ευθέως. Εμένα ως οπαδό της παλιάς καραμανλικής Ν.Δ. μου προκαλεί εξανθήματα στο δέρμα μου η προτροπή Μητσοτάκη στις καθαρίστριες να γίνουν επιχειρηματίες, αφού πρώτα τις απολύει. Βγάζω φλύκταινες.

Τι τον πείραξε περισσότερο από την κριτική σας;
Η κριτική που έκανα στον Σωτήρη Τσιόδρα. Του χάλασα τη σούπα, γιατί όλα τα κανάλια έπαιρναν λεφτά. Χάλασα τη μαγιονέζα του Μητσοτάκη για το lockdown. Πάντως έφυγα έπειτα από 3,5 χρόνια και με πληρώσανε αζημίως.

Εληξε ειρηνικά αυτή η ιστορία, δεδομένου ότι οι δυο της διοίκησης υπήρξαν μαθητές και υπάλληλοί μου επί μακρό χρονικό διάστημα. Ο ιδιοκτήτης των Παραπολιτικών και ο διευθυντής ήταν στις εφημερίδες μου. Αλλά κατανοώ την πίεση που δέχτηκαν.

Τελικά, τι άποψη έχετε για τον καθηγητή Τσιόδρα;
Κατέστρεψε την ελληνική οικονομία. Οχι μόνος του βέβαια. Ο ίδιος είναι αλλοπρόσαλλος, αντιφατικός. Αλλα έλεγε κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και άλλα κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο.

Μας τρέλανε 70 μέρες τώρα και ποτέ δεν τεκμηρίωνε ό,τι έλεγε. Θα τον κάνω ταινία αυτόν.

Παρά ταύτα η κυβέρνηση έχει μεγάλη αποδοχή και η αντιπολίτευση είναι πεσμένη.
Ο Μητσοτάκης θεωρεί εαυτόν πολιτικό κεφάλαιο γιατί οι δημοσκοπήσεις λένε ότι απέχει 20 πόντους από τον άλλον. Εχω ακούσει εγώ δημοσκοπήσεις, όμως, που έγιναν σκόνη και θρύψαλα… ατέλειωτες… Η αντιπολίτευση είναι μαραμένη εξαιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών και εξαιτίας πολιτικών αδικοπραξιών που έχει κάνει ο Αλέξης Τσίπρας. Δεν έχουν όμως άλλον σαν τον Τσίπρα και κάποια στιγμή θα ξαναγίνει πρωθυπουργός. Παρακαλάνε διάφορα οικονομικά τζάκια της Αθήνας, δε, να πάρουν μαζί τους το ΠΑΣΟΚ, να γίνουν ένα.

Πώς βλέπετε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου;
Καλή νομικός είναι. Ομως έχω την αίσθηση ότι είναι αβλαβής διέλευση από το Μέγαρο Μαξίμου. Δηλαδή, δεν έχει καμία σχέση στον διεθνή χώρο. Δεν την ξέρει κανένας. Μου είναι αδύνατον να πιστέψω ότι θα σηκώσει το τηλέφωνο να πάρει με άνεση τον Εμανουέλ Μακρόν ή τον Τραμπ και να μιλήσει… Ακόμη κι αν το κάνει, η άλλη πλευρά θα πει «ποια είναι αυτή η άγνωστη φωνή από το υπερπέραν;».

Ο ΑΣΤΕΡΙΞ ΤΟΝ ΓΛΙΤΩΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ

Ο Γιώργος Τράγκας μίλησε επίσης για τους ανθρώπους (και τους τετράποδους φίλους) της ζωής του!

Ευτυχισμένο τι σας κάνει;
Η γυναίκα μου, το γεγονός ότι είμαστε καλά, τα παιδιά μου, και κυρίως ο Αστερίξ και η Ζιζέλ, τα δυο σκυλάκια μου. Εχω δύο παιδιά, πέραν φυσικά των δύο γιων μου, που είναι ο Αστερίξ και η Ζιζέλ.

Πριν από πέντε χρόνια είχα μια πίεση ψυχολογική, σχεδόν κατάθλιψη, και θα πήγαινα να ζητήσω κάποιο ψυχαναλυτικό. Μου λέει λοιπόν τότε ένας φίλος μου: «Εσύ, ρε Τράγκα, θα πάρεις ψυχαναλυτικό; Πήγαινε πάρε κάνα σκυλάκι».

Κι έτσι βρέθηκα σε pet shop. Ολα τα σκυλάκια όμως εκείνη τη μέρα είχαν άσχημη διάθεση για μένα. Ολα μου γύρισαν την πλάτη, πλην του Αστερίξ, ο οποίος όρμησε πάνω στο τζαμί μόλις με είδε. Αυτό ήταν… τον ερωτεύτηκα.

Υστερα ήθελα να έχει κι ένα συντροφάκι κι έτσι ήρθε και η Ζιζέλ».

Κεφάλαιο «σύζυγος»…
Η Μαρία είναι ο άνθρωπός μου. Εχουμε παντρευτεί τρεις φορές. Με πολιτικό γάμο, νύχτα, για να μην το μάθει κανένας, με ορθόδοξο για να το μάθουν όλοι, και μετά την πήγα στο Λας Βέγκας και μας πάντρεψε ο Ελβις Πρίσλεϊ για να κάνουμε πλάκα. Εγώ δεν είμαι εύκολος άνθρωπος για να ζει μια γυναίκα μαζί μου, όμως είμαι καλός σύντροφος, καλή παρέα.

Τους πανικούς μου τους κρατάω για τον εαυτό μου και τις ανησυχίες μου τις κουβεντιάζω, δεν τις διοχετεύω.

tragkas sizigos

Ντύνεστε μόνο με πόλο μπλουζάκια. Πόσα έχετε στις ντουλάπες;
Εχω πολλά μπλουζάκια, έχω φοβερό αριθμό γραβατών, τεράστιο αριθμό γυαλιών ηλίου, μπουφάν, αλλά κυρίως είμαι συλλέκτης ανδρικών αρωμάτων. Ισως έχω τη μεγαλύτερη συλλογή του κόσμου. Ολες τις κολόνιες του κόσμου, περισσότερες από 280…

Σαν τον αρωματοποιό στην ομώνυμη ταινία, μυρίζω και ξεχωρίζω όλα τα αρώματα. Οσον αφορά τα μπλουζάκια, στη Νίκαια υπάρχει κατάστημα πόλο που το έχει φίλος μου. Ο,τι σειρά βγαίνει λοιπόν μου τη στέλνει. Είμαι κομφορμιστής και σινεφίλ. Εχω και απέραντη ταινιοθήκη. Μου αρέσουν όλες οι ιστορικές σειρές και ταινίες και από ηθοποιούς ο Αντονι Χόπκινς, ο Ρόμπερτ ντε Νίρο και ο Αλ Πατσίνο.

Από γυναίκες, μου αρέσει πολύ η Σάρον Στόουν, αλλά πεθαίνω για την Κιμ Μπάσιντζερ στο «Χωρίς οίκτο». Θα ήθελα να γυρνούσε ο χρόνος πίσω και να τη γνώριζα.

{{-PCOUNT-}}37{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...

Ζόρικα τα… πράγματα για τη Χατζίδου

«Δυστυχώς, τα πράγματα είναι λίγο πιο σοβαρά απ’ ό,τι...