Τετάρτη, 30 Ιουλίου, 2025

Ζήνα Κουτσελίνη: Πόζαρε αγκαλιά με τον σύζυγό της με φόντο το ηλιοβασίλεμα

Η Ζήνα Κουτσελίνη με τον σύζυγό της και την κόρη τους απολαμβάνουν τις διακοπές τους παρέα με φίλους στην Πάρο.

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Βραδινή έξοδο με τον σύζυγό της στην Πάρο

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή απολαμβάνει τις διακοπές της στην Πάρο στο εξοχικό της μαζί με την οικογένειά της.

Μπραντ Πιτ με… ελληνικό fan club

«Δεν έρχεσαι, βρε Μπραντ, για ένα κουρεματάκι στην Ελλάδα;».Κάπως...

Τατιάνα Στεφανίδου – Νίκος Ευαγγελάτος: Διακοπές στο Μεγανήσι

Η Τατιάνα Στεφανίδου και ο Νίκος Ευαγγελάτος ξεκίνησαν τις...

Η δερματική διαταραχή που αρχίζει πριν από τα 25 έτη και ταλαιπωρεί χιλιάδες κόσμο

Το κόκκινο σατέν πουκάμισο της ταίριαζε πολύ, όμως προτίμησε ένα αδιάφορο λευκό, καθώς για τη γυναίκα αυτή το σατέν είναι απαγορευτικό ύφασμα, όπως άλλωστε και όλα τα ρούχα με έντονα χρώματα.

Η αιτία που η συγκεκριμένη γυναίκα δεν μπορεί να φορέσει ό,τι θέλει λέγεται υπεριδρωσία. Πρόκειται για μια διαταραχή που ταλαιπωρεί χιλιάδες ανθρώπους, οι οποίοι συνήθως επιλέγουν άσπρα ή πολύ ανοιχτόχρωμα ενδύματα, διότι οι ιδρωμένες μασχάλες τους αποτελούν αντιαισθητικό θέαμα και τους προκαλούν σοβαρά προβλήματα στην προσωπική, την επαγγελματική και φυσικά την κοινωνική τους ζωή. Η υπεριδρωσία είναι μια διαταραχή και πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα στην ποιότητα της ζωής τους, επειδή ιδρώνουν υπερβολικά πολύ. Παρότι, όμως, υπάρχουν αποτελεσματικές θεραπείες γι’ αυτήν, πολλοί από τους πάσχοντες καθυστερούν επί 10 χρόνια ή περισσότερο να απευθυνθούν σε δερματολόγο ιατρό, όπως αναφέρει η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας (AAD).

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η AAD, προσθέτει ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν συνειδητοποιούν πως η έντονη εφίδρωσή τους είναι ιατρική διαταραχή η οποία μπορεί να αντιμετωπιστεί. «Βέβαια», σπεύδει να διευκρινίσει, «δεν πάσχει υποχρεωτικά από υπεριδρωσία ένας άνθρωπος που ιδρώνει ακατάσχετα όταν κάνει γυμναστική ή όταν κάθεται σε υπαίθριο χώρο μια πολύ ζεστή μέρα του καλοκαιριού. Αν όμως ιδρώνει υπερβολικά χωρίς να κινείται και χωρίς να βρίσκεται σε θερμό περιβάλλον, τότε μπορεί να πάσχει από αυτήν».

Υπολογίζεται ότι η υπεριδρωσία προσβάλλει το 2%-3% του γενικού πληθυσμού. Εκδηλώνεται σε ενηλίκους και παιδιά, και χαρακτηρίζεται από υπερπαραγωγή ιδρώτα σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος, κυρίως στις μασχάλες, στις παλάμες, στα πέλματα ή στο κεφάλι. Οι πάσχοντες από υπεριδρωσία συχνά «στάζουν» από τον ιδρώτα σε ένα ή δύο σημεία, αλλά το υπόλοιπο σώμα είναι στεγνό. Η κατάσταση τυπικά αρχίζει πριν από την ηλικία των 25 ετών (συχνά στην παιδική ή στην εφηβική ηλικία) και εκδηλώνεται με τουλάχιστον ένα επεισόδιο έντονης εφίδρωσης την εβδομάδα. Ωστόσο συνήθως δεν προκαλεί εφίδρωση τη νύχτα.

Σύμφωνα με την AAD, η κατάσταση προκαλεί πολλά προβλήματα στην καθημερινότητα των πασχόντων. Στα παιδιά, π.χ., μπορεί να προκαλέσει σοβαρή διαταραχή της κοινωνικής ζωής, αφού συχνά δεν μπορούν ούτε το μολύβι τους να κρατήσουν (γλιστράνε από τα ιδρωμένα χέρια τους), με συνέπεια πολλά να αρνούνται να πάνε στο σχολείο. Αντίστοιχα στους ενηλίκους η υπεριδρωσία μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την προσωπική, την επαγγελματική και την κοινωνική ζωή, καθώς και απλούστερα πράγματα, όπως η επιλογή ρούχων (ένα από τα χαρακτηριστικά της είναι η δημιουργία λεκέδων ιδρώτα σε συγκεκριμένα σημεία των ρούχων, π.χ. στις μασχάλες). Εξάλλου, επειδή το δέρμα είναι συχνά υγρό, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος λοιμώξεων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιάννης και Καλλιόπη Ευαγγελίδου: Δείτε να ποζάρουν πατέρας και κόρη

Η Καλλιόπη Ευαγγελίδου ζει μόνιμα εδώ και αρκετά χρόνια...

Ιωάννα Τούνη – Δημήτρης Αλεξάνδρου: Βγήκαν τα «μαχαίρια» για το πρώην ζευγάρι

Μια νέα ανάρτηση-καρφί έκανε ο Δημήτρης Αλεξάνδρου μετά τη συνέντευξη-χείμαρρος της Ιωάννας Τούνη, που εξιστορούσε στιγμές της προσωπικής

Κώστας Φραγκολιάς: «Με τη Δώρα χωρίσαμε γιατί είχαμε…»

Ο Κώστας Φραγκολιάς σε συνέντευξή του αναφέρθηκε στον χωρισμό του από τη Δώρα Πατσιώτη αλλά και στην παρέα της εκπομπής «Happy Day».

Η Αννίτα Πάνια ποζάρει στα 55 με μικροσκοπικό μπικίνι

Η Αννίτα Πάνια το Σαββατοκύριακό της έκανε τις βουτιές της φορώντας μαύρο μπικίνι.

Αναστατώνει τα πλήθη ποζάροντας με μικροσκοπικό μπικίνι στα 52 της

Προκάλεσε πανικό στα social media με τη φωτογραφία που δημοσίευσε στο instagram η γνωστή κυρία της σόουμπιζ.

Αποκάλυψε την εγκυμοσύνη της στο instagram δείχνοντας το υπερηχογράφημα

Ευχάριστα νέα στη σόουμπιζ! Ποια κυρία ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της;
spot_img
spot_img