«Απογείωση» στη ΔΕΘ!

❱❱ Οι επισκέπτες θα δουν τον πρώτο ελληνικό πύραυλο, ένα  αερόχημα και τον δορυφόρο που ανιχνεύει ακτινοβολία Αεροδιαστημικό… αέρα δίνει στην 82η ΔΕΘ το ΑΠΘ! Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν τον πρώτο ελληνικό πύραυλο και τον δορυφόρο που ανιχνεύει ακτινοβολία από ουράνια σώματα. Επιπλέον, το πανεπιστήμιο παρουσιάζει στο κοινό καινοτόμες εφαρμογές και κατασκευές.

Ειδικότερα, η Φοιτητική Ομάδα Διαστήματος και Αεροναυτικής του ΑΠΘ – Aristotle Space Aeronautics Team (ASAT) σχεδίασε και κατασκεύασε ένα υπερ-ελαφρύ μη επανδρωμένο αερόχημα, το μοντέλο ενός ελληνικού πυραύλου (rocket) και το μοντέλο ενός ελληνικού CubeSat, δηλαδή μικρών διαστάσεων δορυφόρου που κάνει μετρήσεις στο Διάστημα.

Το αερόχημα αποτελεί καινοτόμο πλατφόρμα. Ο σχεδιασμός του το καθιστά όσο το δυνατόν ελαφρύτερο, δίνοντάς του ταυτόχρονα τη δυνατότητα να σηκώσει τετραπλάσιο βάρος από αυτό της κατασκευής του.

Οσον αφορά το μοντέλο του πρώτου ελληνικού πυραύλου, θα συμμετάσχει στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Spaceport America Cup, που θα πραγματοποιηθεί το 2019 στις ΗΠΑ. Ο πύραυλος έχει σχεδιαστεί για να προωθείται από στερεό καύσιμο. Το CubeSat είναι ένας μικρών διαστάσεων δορυφόρος, που ανιχνεύει ακτινοβολία προερχόμενη από ουράνια σώματα.

Το ΑΠΘ πρόκειται να παρουσιάσει επίσης στο κοινό το σύστημα ReMeDeS, που δημιουργήθηκε από την Ομάδα R4A (Robotics 4 All) του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών.

Πρόκειται για ένα σύστημα που μπορεί να κάνει μετρήσεις και να καταγράφει αντανακλαστικά με υψηλή ακρίβεια. Το σύστημα είναι κατάλληλο για ιατρικές και για αθλητικές εφαρμογές. Τέλος, το ΑΠΘ παρουσιάζει στη ΔΕΘ και έναν πρωτότυπο κίονα, τη «Nymph in Arcadia», ύψους περίπου 2,5 μέτρων, πάνω στον οποίο θα μπορεί κάποιος να διαβάσει αφαιρετικά στιγμές από τον πολιτισμικό και λαογραφικό πλούτο της ελληνικής παράδοσης και του ελλαδικού φυσικού περιβάλλοντος!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δεν γνωρίζαμε καν τη σχέση τους κι όμως είναι παντρεμένοι με παιδιά

Αυτό το ζευγάρι είναι χαμηλών τόνων και πολλοί δεν γνώριζαν πως είναι μαζί και μάλιστα παντρεμένο με δύο παιδιά!

Κεφαλονιά: Η μητέρα της 19χρονης Μυρτώς «σπάει» τη σιωπή της – Δείτε όσα κατέθεσε

Την περασμένη Πέμπτη η μητέρα της 19χρονης Μυρτώς που πέθανε στην Κεφαλονιά μετά από υπερβολική δόση ναρκωτικών κατέθεσε όσα γνώριζε.

Πρωταγωνίστρια που πήρε πρόσφατα διαζύγιο μετά από 17 χρόνια έκανε έξοδο με τον νεαρό σύντροφό της

Η ηθοποιός ερωτεύτηκε ξανά και μάλιστα έναν άντρα αρκετά νεότερό της και συνάδελφό της, τον

Ζευγάρι ηθοποιών παντρεύτηκε στα κρυφά – Ερωτεύτηκε στα γυρίσματα πετυχημένης σειράς

Εδώ υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος που οδήγησε σε γάμο!

Νέος έρωτας στην ελληνική σόουμπιζ! Γνωστός παρουσιαστής ερωτευμένος με εντυπωσιακή ηθοποιό!

Νέος έρωτας στην ελληνική σόουμπιζ! Γνωστός παρουσιαστής είναι ζευγάρι με όμορφη ηθοποιό

Πέθανε η αδελφή του Τόνυ Μαυρίδη

Δυσκόλες ώρες αντιμετωπίζει ο  Τόνυ Μαυρίδης.Ο μουσικός παραγωγός έχασε...

Τρελά ερωτευμένος ο Φοίβος Παπαδάκης – Η φωτό με τη σύντροφό του

Ο Φοίβος Παπαδάκης πόζαρε αγκαλιά με τη σύντροφό του, Αλίκη Μαρία Νούση.

Πέθανε η αδελφή του Νότη Σφακιανάκη

Δύσκολες ώρες περνά τις τελευταίες ώρες ο Νότης Σφακιάνακης.Ο...