Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Πού πέτυχε η «Espresso» τον Μέμο Μπεγνή και τον Χρήστο Βασιλόπουλο

Τι κοινό έχουν ο Χρήστος Βασιλόπουλος και ο Μέμος...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από...

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Δωροθέα αποκαλύπτει το παρελθόν της στον Μάρκο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Τα μυστικά στη φόρα όταν κάνουμε… like!

Το Facebook προδίδει κάθε προτίμηση και πεποίθησή μας σε οποιονδήποτε!.

Κάθε «like» αποτελεί κι ένα κομμάτι του παζλ της προσωπικότητάς μας, αποκαλύπτοντας τα μυστικά μας. Βρετανοί ερευνητές κάνουν λόγο για «απειλή» για τους φανατικούς χρήστες του Facebook, οι οποίοι ανυποψίαστοι κάνουν «like» σε καθετί που τους αρέσει, από ποπ σταρ μέχρι σοκολάτες, ταινίες ή μπαρ. Σύμφωνα με τη μελέτη που διεξήχθη από το Κέντρο Ψυχομετρίας του Πανεπιστημίου του Cambridge, οι χρήστες του Facebook αποτελούν «ανοιχτό βιβλίο» για όποιον ξέρει να ερμηνεύσει σωστά τα «likes» τους.

Οπως τόνισαν οι ερευνητές, η σεξουαλικότητα, η χρήση ναρκωτικών, οι πολιτικές απόψεις και οι θρησκευτικές πεποιθήσεις μπορούν να προβλεφθούν με ακρίβεια και μάλιστα από αγνώστους, αρκεί να παρακολουθούν τις online προτιμήσεις των χρηστών. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι φαινομενικά άσχετα στοιχεία μεταξύ τους μπορούν να αποτελέσουν σημαντικά κομμάτια του παζλ. Για παράδειγμα, αν κάποιος εκδηλώσει την υποστήριξή του στα ανθρώπινα δικαιώματα, στο μιούζικαλ «Wicked», στην εταιρεία Nike Basketball και τον Μπρους Λι, τότε πιθανότατα είναι οπαδός της ανδρικής ομοφυλοφιλίας, ενώ ένας συνδυασμός «likes» στις κυματιστές πατάτες, στις ταινίες του «Νονού» και τη φωνή του Μόργκαν Φρίμαν μπορεί να προδίδει υψηλό IQ.

Χρησιμοποιώντας έναν λογισμικό αλγόριθμο, οι ερευνητές κατάφεραν να προβλέψουν τη σεξουαλικότητα των αντρών σε ποσοστό 88% και το φύλο τους σε ποσοστό 95%. Επίσης, σημείωσαν 85% επιτυχία στις πολιτικές πεποιθήσεις και 82% στις θρησκευτικές. «Αυτές οι πληροφορίες αποτελούν ένα έξοχο σύστημα παρακολούθησης για τις κυβερνήσεις, που μπορούν να γνωρίζουν τι διαβάζουν και ποιες είναι οι πολιτικές πεποιθήσεις των πολιτών τους. Είναι πιο αδιάκριτο και από μια κάμερα ασφαλείας» προειδοποίησαν οι ερευνητές.

Το δικαίωμα στη διαδικτυακή ανωνυμία προσφέρει αντιθέτως μια νέα ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, το Pencourage.com, που επιτρέπει στους χρήστες να εκφράζουν όλα όσα νιώθουν, χωρίς να αποκαλύπτουν την ταυτότητά τους. Ετσι δεν κινδυνεύουν να γίνουν στόχος επιτήδειων, όπως στην περίπτωση των «likes» στο Facebook. Μιλώντας για «likes» αξίζει να σημειωθεί ότι μια νέα εφαρμογή για το iPhone επιτρέπει για αλλαγή (!) στους χρήστες να εκφράζουν ακριβώς το αντίθετο, ό,τι μισούν δηλαδή. Οχι τυχαία, η εφαρμογή λέγεται «Hater»!

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Η εισαγγελέας της Τοπαλούδη κατά του «Dr Covid» για τον θάνατο της μητέρας της

Κρατάει χρόνια αυτό το χάλι στο Νοσοκομείο «Αττικόν»! Μετά...

Σοφία Αργυροπούλου: Στα… χέρια της η μοίρα του Νότη

Ανήκει στους στιχουργούς που έχουν γράψει πολλές επιτυχίες. Και...

Αρης Σοϊλέδης: Στα πράσα με γοητευτική γυναίκα λίγο έπειτα από τον χωρισμό του

Τελικά ο Αρης Σοϊλέδης δεν μας «κάνει τον άγιο»,...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...