Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Το πιο ρομαντικό hotel στον κόσμο «αποσύρεται»

Υστερα από σχεδόν μισό αιώνα το πιο ρομαντικό ξενοδοχείο...

Χριστιανοί έβαλαν στο στόχαστρο την Τέιλορ Σουίφτ

Σάλο προκάλεσε με δύο νέα τραγούδια της η Τέιλορ...

Η… γκαλερί των σταυρών του Αγίου Όρους

Το φωτογραφικό έργο του αείμνηστου Γιώργου Πούπη και η...

Δώρα Αρχοντάκη: «Τα realities ανοίγουν τις πόρτες»

Ηταν το μακρινό 2001, όταν το «Big Brother» έκανε...

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης Ζουράμπ Ζβιανταουρί συνελήφθη σε αιματηρό επεισόδιο σε χωριό της Γεωργίας

Δολοφόνος ο ξάδερφος του Ηλιάδη!

Για τη δολοφονία ενός άντρα κατά τη διάρκεια αιματηρού επεισοδίου κατηγορείται ο χρυσός ολυμπιονίκης της Γεωργίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και ξάδερφος του Ηλία Ηλιάδη, Ζουράμπ Ζβιανταουρί. Ο 40χρονος πρώην αθλητής του τζούντο και πρώην βουλευτής στη χώρα του συνελήφθη χθες από τη γεωργιανή αστυνομία.

Τη σύλληψή του ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της Γεωργίας, αναφέροντας ότι αφορούσε «ένα περιστατικό με τρεις νεκρούς» που είχε συμβεί τη Δευτέρα στο χωριό Τσιναντάλι, το οποίο βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα Τιφλίδα. Σύμφωνα με τα μέχρι χθες αποτελέσματα της αστυνομικής έρευνας, τα οποία επικαλέστηκε το υπουργείο της Γεωργίας, στις 16 Αυγούστου έξω από το Τσιναντάλι ξέσπασε καβγάς ανάμεσα «σε αρκετούς» ανθρώπους.

Σύμφωνα με πληροφορίες ενημερωτικών ιστοσελίδων της Γεωργίας, ένας άντρας πυροβόλησε τον αδερφό του Ζβιανταουρί. Τότε ο 40χρονος αντέδρασε πυροβολώντας με τη σειρά του τον άντρα και σκοτώνοντάς τον. Το γεωργιανό υπουργείο αρκέστηκε να αναφέρει μόνο τα αρχικά των ονομάτων μερικών από τους εμπλεκομένους, περιγράφοντας την εξέλιξη του περιστατικού. Ειδικότερα, ανακοίνωσε ότι «κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσης ο V.C. που γεννήθηκε το 1971 άνοιξε πυρ με όπλο το οποίο είναι καταγεγραμμένο στο όνομα του J.J… και ως απάντηση άρχισε να πυροβολεί και ο Ν.Κ. που γεννήθηκε το 1994. Από τους πυροβολισμούς του Ν.Κ. «τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα, από τα οποία τα δύο πέθαναν στο σημείο».

Το υπουργείο προσθέτει ότι «από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσης ο Ζ.Ζ. επίσης πυροβόλησε με όπλο» και από τους πυροβολισμούς «τραυματίστηκε θανάσιμα ο Ν.Κ. που γεννήθηκε το 1994». Τα αρχικά «Ζ.Ζ.», σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, παραπέμπουν στον Ζουράμπ Ζβιανταουρί, ο οποίος κατηγορείται για φόνο και, σε περίπτωση που καταδικαστεί, κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης από επτά μέχρι 15 χρόνια.

Ο Ζβιανταουρί, αθλητής του τζούντο στην κατηγορία των 90 κιλών, έγινε ίνδαλμα στην χώρα του όταν έγραψε Ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, κατακτώντας το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην Ιστορία της Γεωργίας ως ανεξάρτητου κράτους.

Στην ίδια διοργάνωση, στο ίδιο άθλημα, αλλά στην κατηγορία των 81 κιλών, κέρδισε χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα ο γεννημένος στη Γεωργία ξάδερφος του Ζβιανταουρί, Ηλίας Ηλιάδης. Στην πολυετή καριέρα του ο Ζβιανταουρί έχει κατακτήσει επίσης δύο ασημένια μετάλλια στα παγκόσμια πρωταθλήματα του 2001 και του 2003, καθώς και ένα χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 2002. Εξαιρετικά δημοφιλής στη Γεωργία, ο Ζβιανταουρί αποφάσισε να κάνει πολιτική καριέρα και το 2012 κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής με το κόμμα Γεωργιανό Ονειρο, με τη θητεία του να ολοκληρώνεται το 2016.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Τζένη Βάνου: Οι δύο άνδρες που σημάδεψαν τη ζωή της

Ο γιος της μεγάλης τραγουδίστριας Μιχάλης μιλά για τον...

Αυστραλία: Ψάρι «λαχνός» αξίας 930.000 ευρώ

Φτωχαδάκι ψαράς στην Αυστραλία έκανε την τύχη του καθώς...

Η κόκα του Πειραιά και η ενέδρα θανάτου σε εστεμμένη κούκλα

Την ώρα που η παγκόσμια κοινή γνώμη προσπαθεί να...

Δύο ομοφυλόφιλοι επιδόθηκαν σε σεξουαλικές πράξεις σε προαύλιο εκκλησίας τη Μ. Τετάρτη

Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν είχαν δύο ομοφυλόφιλοι άνδρες,...