Διακοπές χωρίς πονόλαιμο

❱❱ Οι αιτίες που τον προκαλούν τους θερινούς μήνες και τα «τρικ» για την αντιμετώπισή τουΕίναι γεγονός ότι ο πονόλαιμος μπορεί να μας καταστρέψει τις διακοπές γιατί δεν είναι ασυνήθιστο να εμφανίζεται τους καλοκαιρινούς μήνες. 

Σε αυτό συμβάλλουν πολλοί παράγοντες, όπως τα παγωμένα νερά και οι χυμοί, ο κλιματισμός, ο ανεμιστήρας, η έκθεση στους ρύπους της πόλης, που είναι μεγαλύτερη αυτούς τους μήνες, ακόμα και οι εναλλαγές της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρίας Ερευνας και Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας Στάθη Σκληρό, τα συνήθη συμπτώματα είναι ο πόνος κατά την κατάποση, η βραχνάδα της φωνής και η αίσθηση ξηρότητας, ενώ, σύμφωνα με έρευνες, ο πονόλαιμος μπορεί να διαρκέσει από τρεις έως και επτά ημέρες.

Ασκοπη χρήση

Αξίζει να σημειωθεί ότι η άσκοπη χρήση των αντιβιοτικών δεν βοηθάει, όπως τονίζει ο κ. Σκληρός, ο οποίος μας εξηγεί απλές κινήσεις που μπορούν να προλάβουν την εμφάνιση του πονόλαιμου και να βοηθήσουν τον οργανισμό στην αντιμετώπισή του.

 Λήψη άφθονων υγρών (νερό και ροφήματα). Τα υγρά βοηθούν στη ρευστοποίηση και την αποβολή των εκκρίσεων από τον λαιμό και τη μύτη ενυδατώνοντας τον οργανισμό.

 Αποφύγετε τα παγωμένα νερά και τα ποτά. Προτιμήστε την κατανάλωσή τους σε δροσερές θερμοκρασίες και όχι παγωμένα.

 Προτιμήστε φρέσκους χυμούς και τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, ώστε να αποκτήσετε καλύτερη άμυνα απέναντι στις ιώσεις.

 Βεβαιωθείτε ότι πλένετε τα χέρια σας συχνά και καλά. Ο ιός μπορεί να επιβιώσει για μερικές ώρες σε μια μολυσμένη επιφάνεια, όπως το χερούλι της πόρτας ή το τηλέφωνο. Ακουμπώντας τα, μεταφέρουμε τον ιό πολύ εύκολα.

 Ξεκουραστείτε όσο μπορείτε. Δώστε στον οργανισμό τα περιθώρια να αναρρώσει και να δεχτεί όποια θεραπεία.

Είναι, ωστόσο, σκόπιμο να επισκεφτείτε τον γιατρό αν ο πονόλαιμος δεν υποχωρεί και είναι μεγαλύτερης διάρκειας από μία εβδομάδα, αν υποχωρεί και εμφανίζεται και πάλι ύστερα από ένα διάστημα, αν η κατάποση γίνεται με δυσκολία, αν ο πονόλαιμος συνοδεύεται και από υψηλό πυρετό και αν υπάρχει παρατεταμένη βραχνάδα (πάνω από τρεις εβδομάδες) ή επαναλαμβανόμενες κρίσεις βραχνάδας.

offer

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ