Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Οι έφοδοι στα καταφύγια του σατανικού Παφ Ντάντι σε Λος Αντζελες και...

Φύλλο και φτερό έκαναν οι ομοσπονδιακοί πράκτορες τις βίλες...

Μηνύσεις στους υπευθύνους της Πυροσβεστικής και της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας από τους...

Τις ποινικές ευθύνες των υπευθύνων της Πυροσβεστικής αλλά και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Σίμος προσπαθεί να αποτρέψει την Αμαλία και...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Είναι τυφλή (ή όχι) βία;

Ποιοι κρύβονται (τελικά) πίσω από τη στοχοποίηση και τις επιθέσεις σε βάρος των αθλητικών συντακτών.


Τα συνεχόμενα κρούσματα βίαιης απόπειρας φίμωσης της ελεύθερης έκφρασης της δημοσιογραφίας έχουν θορυβήσει όχι μόνο τους εργαζομένους στον χώρο του Τύπου, αλλά και την κοινή γνώμη που γίνεται μάρτυρας τυφλών χτυπημάτων. Παρά τις ανακοινώσεις καταδίκης και αναζήτησης (εν είδει ευχολογίου) άμεσων λύσεων, το φαινόμενο βρίσκεται σε πλήρη έξαρση.


Η διαρκής στοχοποίηση (με την ανοχή ή με τη μη παρέμβαση των αρμόδιων παραγόντων) των αθλητικών συντακτών από ομάδες φουσκωτών, που φέρεται να υπερασπίζονται τα θιγμένα από την κριτική (!) συμφέροντα των συλλόγων, δεν έχει τελειωμό. Τελευταίος κρίκος στην αλυσίδα της βίας υπήρξε ο δημοσιογράφος Σωτήρης Βετάκης, το περασμένο Σάββατο, μπροστά μάλιστα στα μάτια του μικρού -και έντρομου- γιου του.


Εύλογα λοιπόν είναι τα ερωτήματα που γεννιούνται για την ταυτότητα όσων κρύβονται ή ανέχονται τις επιθέσεις σε βάρος αθλητικών συντακτών, που «τολμούν» να γράψουν κάτι το οποίο αντιτίθεται σε συμφέροντα ή πεποιθήσεις παραγόντων. Ο μπασκετικός ρεπόρτερ Σωτήρης Βετάκης («Τα Νέα») δεν δίστασε να φωτογραφίσει τους ηθικούς αυτουργούς του εναντίον του χτυπήματος:


«Το δικό μου ήταν ψυχρό, μελετημένο χτύπημα, με παρακολούθηση μετά από μία εβδομάδα που ήμουν σε άδεια από τη δουλειά. Το δικό μου περιστατικό είναι άσχημο, όχι μόνο γιατί έγινε μπροστά στο παιδί μου, αλλά γιατί δεν έγινε μετά από αγώνα που κάποιοι εκνευρισμένοι οπαδοί επιτέθηκαν. Κανείς δεν με πήρε τηλέφωνο από τον Παναθηναϊκό. Η τελευταία επικοινωνία που είχαμε ήταν μια επιστολή στην εφημερίδα μου, την προηγούμενη Παρασκευή, με την οποία ζητούσαν να με επαναφέρουν στην τάξη και ζητούσαν περαιτέρω ενέργειες απέναντί μου.


Για το δημοσίευμα για τη βράβευση του Ομπράντοβιτς. Η επιστολή αυτή και μία προηγούμενη έχουν δοθεί στη ΓΑΔΑ. Κάποιοι χαρακτηρισμοί φαίνεται πως ενόχλησαν. Εγώ έκανα μια ανθρώπινη περιγραφή, με αγάπη σε ανθρώπους που γνωρίζω χρόνια (σ.σ.: ο ίδιος είναι στενός φίλος του Ομπράντοβιτς, πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού στο μπάσκετ). Το εξέλαβαν ορισμένοι πως είχα αρνητική προδιάθεση και έστειλαν την επιστολή».


Εξώδικο Γιαννακόπουλου


Η παραπάνω τοποθέτηση του δημοσιογράφου είχε ως αποτέλεσμα να αποσταλεί εξώδικο στην εφημερίδα του ΔΟΛ «Τα Νέα» από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός και τον πρόεδρό της Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Στο εξώδικο υποστηρίζουν ότι συγκεκριμένο δημοσίευμα της εφημερίδας και της ηλεκτρονικής έκδοσής της «φωτογραφίζουν» τον ίδιο ως άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από την άνανδρη επίθεση που δέχτηκε ο δημοσιογράφος Σωτήρης Βετάκης το Σάββατο.


Ο κύκλος της βίας και του αίματος, που παραμένει ανοιχτός, έχει -δυστυχώς- πολλούς αθλητικούς συντάκτες ως θύματα. Στα τέλη της δεκαετίας του ’90 ο Νίκος Καραγιαννίδης (εφημερίδα «Φίλαθλος») δέχτηκε εν ψυχρώ επίθεση με σιδερογροθιά στην πλατεία Κολωνακίου. Στις 18/10/2004 δολοφονική επίθεση δέχθηκε από δύο αγνώστους λίγο μετά τη ραδιοφωνική εκπομπή ο Φίλιππος Συρίγος έξω από το στούντιο.


Επίσης, θύμα άνανδρης επίθεσης και ξυλοδαρμού -με ρόπαλα- έπεσε ο (ρεπόρτερ του Ολυμπιακού) Κώστας Νικολακόπουλος το μεσημέρι του Σαββάτου της 7ης Μαΐου 2005 έξω από το σπίτι του στο Ιλιον. Στις 3/1/2010 υπήρξε γενικευμένη επίθεση κατά των δημοσιογράφων Σταύρου Καρυάκατζη (SΡΟRΤ TV), Θανάση Ασπρούλια και Τζένης Γραβιά («Goal») εντός του κλειστού του Ελληνικού στο μπασκετικό ματς ΑΕΚ – Ολυμπιακός.


Στις 4/10/2012 δύο άγνωστοι επιτέθηκαν στον δημοσιογράφο (Μega, gazzetta) Αντώνη Καλκαβούρα στο πάρκινγκ του ΟΑΚΑ έπειτα από μπασκετικό ματς Παναθηναϊκός – Πανιώνιος. Νωρίτερα, στις 3/9/2012, πάλι δύο άγνωστοι επιτέθηκαν -ξημερώματα Δευτέρας- στον Αρη Ασβεστά κάτω από το σπίτι του.


Το συμβάν σημειώθηκε λίγη ώρα μετά τη βραδινή εκπομπή του στον ραδιοφωνικό σταθμό NovaΣΠΟΡ FM, στην οποία ο δημοσιογράφος είχε ασχοληθεί εκτενώς με το θέμα των στημένων αγώνων. Πέρσι, στις 24/2/2013 στο Καραϊσκάκη -μετά το ματς με τον Αρη- ο Δημήτρης Τομαράς (gazzetta) δέχτηκε επίθεση από αγνώστους εντός του γηπέδου.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...